De perfecte roadtrip: Onze top 5 auto’s voor een onbezorgde reis met je beste vrienden!

Heerlijk met je beste vriend(in) of partner een roadtrip door Nederland of Europa maken, dat is genieten! Niet teveel plannen vooraf, maar gewoon lekker rijden. Je ziet wel waar je belandt! Nederland en Europa heeft meer dan genoeg opties en voor ieder wat wils. Maar of je nu richting het noorden, oosten of zuiden rijdt, neem deze tips mee voor onderweg en check ook vooral onze top 5 roadtrip auto’s!

Waar ga je naartoe?
Het leuke van een roadtrip is dat je niet alles van te voren hoeft te plannen. Maar houd je afstanden wel een beetje realistisch en bedenk dus vooraf:

  • Hoeveel tijd heb je?
  • Welke steden/plekken wil je echt bezoeken?

Op basis van je antwoorden op deze vragen kun je een soort van route uitstippelen. Dan weet je hoelang je ongeveer onderweg bent en hoeveel tijd je nog over hebt om ergens rond te kijken. Wanneer je bijvoorbeeld binnen een week in Bilbao wilt zijn, dan weet je dat je wat speling hebt onderweg in Frankrijk en België. Wil je veel verder reizen? Dan zul je wat meer kilometers op een dag moeten gaan afleggen en ben je vaak alleen ergens aan het stoppen om te overnachten.

Houd je reis betaalbaar
Om het zo goedkoop mogelijk te houden kun je soms beter gaan kamperen dan een ho(s)tel boeken onderweg. Eventueel zou slapen in de auto ook een mogelijkheid zijn, al moet het vervoermiddel dan wel van een ruim interieur zijn voorzien. Ook is dit op veel plekken in Europa verboden. Een belangrijk punt om op te letten om geld te besparen is dat de auto niet al te veel brandstof verbruikt. Hieronder volgen vijf ideale auto’s die aan alle bovenstaande wensen voldoen. En vergeet niet de tolwegen onderweg mee te nemen in je budget, die paar euro her en der kunnen behoorlijk oplopen!

Ga je een auto huren? Lees dan hier onze top tips voor het huren van een auto!

Roadtrip BMW 1 serieBMW 1 Serie
Onder de compacte middenklassers is de BMW 1 Serie een van de leukst rijdende auto’s. Ideaal voor veel rijplezier op krappe dijkweggetjes, maar op de snelweg heeft de kleinste BMW best nog wat comfort te bieden. Als je met twee personen op pad gaat is de bagageruimte groot genoeg, desnoods kun je de achterbank nog gebruiken als aflegruimte.

Roadtrip Citroen C4 Cactus

Citroën C4 Cactus
Als je onderweg wilt opvallen dan is de Citroën C4 Cactus de ideale kandidaat. Met zijn rubberen stootkussens op de zijkant kijkt iedereen je na (airbumps). Het interieur is lekker ruim om alle tassen te kunnen herbergen en de auto rijdt heerlijk comfortabel. Net als de BMW geldt voor de C4 Cactus dat niet ieder verhuurbedrijf de auto aanbiedt. De merkdealer helpt je ongetwijfeld graag verder, al liggen de huurtarieven daar mogelijk iets hoger.

Roadtrip Ford Tourneo Connect

Ford Tourneo Connect
Met een beetje passen en meten kun je best een nachtje slapen in deze lange en hoge Ford. Achterbank plat, matje erin en klaar. Plaats voor bagage is er dan niet veel meer, maar als je in een tent of ho(s)tel slaapt kun je een enorme hutkoffer meenemen. Ondanks dat de Tourneo Connect eigenlijk een bedrijfsauto is, stuurt hij direct, de motor is lekker zuinig en het interieur barst van de opbergvakjes.

Roadtrip MINI Paceman

Mini Paceman
Nog zo’n opvallende liefhebbersauto is de Mini Paceman. Deze driedeurs biedt wat minder praktisch gemak dan de Citroën C4 Cactus, maar heeft een veel scherper rijgedrag. De Paceman daagt je echt uit om een bochtje te pakken. Om alle spullen te kunnen herbergen zal de achterbank omgeklapt worden, maar met twee personen is dat geen probleem. Echt zuinig is de auto niet als je lekker doorrijdt en de huurtarieven zijn vrij hoog.

Roadtrip Volkswagen Beetle Cabrio

Volkswagen Beetle Cabriolet
De Beetle is vooral leuk met open dak. Heerlijk de wind door je haren, flaneren over een boulevard en genieten van de laatste zomerwarmte. Mocht het regenen dan biedt de stoffen kap een goede bescherming tegen de nattigheid. De Beetle rijdt niet echt uitdagend, eerder wat saai en ook de bagageruimte houdt niet over. Mocht je dus grote kampeerplannen hebben, dan is dit niet jouw auto.

Tekst: Arno Lommers & Sheena Hartlooper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s