Waar let je op bij het huren van een auto op vakantie?

De zomervakantie is bijna voorbij, maar toch wil je er nog een paar dagen op uit met vrienden. Het plan is om in vier dagen tijd verschillende grote steden in Nederland of Europa te bezoeken en vooraf een slaapplaats te boeken. Geen van jullie heeft een eigen auto, dus dat wordt huren. Maar waar moet je zoal op letten bij het huren van een auto? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Vrienden roadtrip auto

De eerste vraag is hoe groot de auto moet zijn. Stel, jullie zijn met vier personen, dus dan is een auto als de Opel Corsa ruim genoeg. Een klasse groter is de Ford Focus, dan kan er ook wat meer bagage mee. Of een grotere auto in het budget past is aan jullie. Vergelijk diverse verhuurders voor het beste aanbod.

Veel verhuurders bieden extra’s aan zoals een navigatiesysteem. Een van jullie heeft een TomTom, dus dat is niet nodig en scheelt extra kosten. Vraag bij de reservering ook of er meerdere personen in de auto mogen rijden. Afwisselen van bestuurder is wel zo fijn, maar let op dat er soms een minimumleeftijd geldt voor bestuurders. Ook kan het zijn dat de verhuurder eist dat degene achter het stuur een bepaalde tijd zijn of haar rijbewijs moet hebben.

Roadtrip lege weg

Erg belangrijk zijn de kleine lettertjes wat betreft de verzekering. Ga na welke schades er gedekt zijn en hoe hoog het eigen risico is. Vaak is het mogelijk om het eigen risico voor een bepaald bedrag af te kopen of te verlagen. Als de totale huursom overeen is gekomen is het de vraag wanneer je moet betalen, vooraf of achteraf. Er zijn verhuurders die geen contant geld accepteren of juist alleen een creditcard. In veel gevallen moet er een borgsom betaald worden, deze krijgt je terug wanneer de auto zonder schade ingeleverd wordt. Bij betaling achteraf wordt de borg meestal verrekend met de totale huursom.

Loop bij het afhalen van de auto samen met de verhuurder een rondje om de auto voor het noteren van eventuele schades. Doe dit ook bij terugkomst zodat oude schades niet op jou verhaald kunnen worden. Zorg dat je in geval van nood weet waar je aan moet kloppen, dus houdt het telefoonnummer van de verhuurder bij de hand.

Auto huren vakantie roadtrip

Als je al deze tips in acht neemt kan er weinig een geslaagde stedentrip meer in de weg staan. O ja, vergeet de auto niet met een volle tank terug te brengen anders stuurt de verhuurder een je een extra rekening. Dat geld hadden jullie natuurlijk mooi op een terrasje kunnen besteden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s