De ideale auto voor een roadtrip door Amerika.

Iedereen die van lange autoritten houdt moet een keer in zijn leven een roadtrip door Amerika maken. Uitgestrekte wegen, mooie steden, pittoreske dorpjes of misschien wil je wel offroad. Een goede auto is voor zo’n lange trip een vereiste. Het is verstandig om voorafgaand aan de reis goed onderzoek te doen en een huurauto te bespreken zodat je weet hoeveel bagage en passagiers er mee kunnen. Ook als het gaat om budget wil je weten waar je aan toe bent. Zoals het Amerikaanse auto’s betaamt rijden de meeste huurauto’s op benzine en zijn ze voorzien van een automaat en airco. Bekende namen in de internationale autoverhuur zijn Budget, Hertz en Avis.

Roadtrip Amerika Toyota Corolla

Toyota Corolla
De Corolla is een van de bestverkochte auto’s in Amerika. Spectaculair is de ruime sedan niet, maar hij springt vrij zuinig met de benzine om en heeft genoeg bagageruimte voor je koffers. Met deze bewezen betrouwbare Japanner in de middle of nowhere aan de kant van de weg komen te staan is welhaast onmogelijk. Voor een trip van maximaal anderhalve week is de Corolla comfortabel genoeg, als je langer op pad gaat adviseren we een klasse groter…

Roadtrip Amerika Ford Fusion

Ford Fusion
… zoals de Fusion, bij ons bekend onder de naam Mondeo. In alle richtingen een slag groter dan de Corolla en vaak voorzien van aangename opties en een uitgebreide klimaatregeling. Zowel op de achterbank als in de bagageruimte kun je een stuk meer meenemen en op het gebied van rijgedrag spreekt de Ford ook meer tot de verbeelding dan de Toyota. Jammer dat de fijne dieselmotoren in Amerika niet aangeboden worden.

Roadtrip Amerika Ford Mustang

Ford Mustang
Wil je eens een keer uit de band springen, ga dan voor een echte muscle car als de Mustang. Meestal wordt de V6-versie aangeboden als huurauto, maar wie weet staat er wel een dikke V8 op je te wachten. In tegenstelling tot een ruime sedan is het bij een sportieve coupé wel beknibbelen op de ruimte aan boord. Reserveer ook genoeg budget voor brandstof, want zuinig is een Mustang allerminst.

Roadtrip Amerika Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe
Hoog zitten, een goed overzicht en een gevoel van veiligheid, dat is een SUV ten voeten uit. De Santa Fe is een niet al te grote, maar toch erg ruime auto waarmee je eventueel ook op zandwegen nog uit de voeten kunt. Lifters langs de kant van de weg kunnen mee, op de achterbank is plek zat. Met de Santa Fe kun je gerust een flinke roadtrip maken, reken echter wel op een hogere huurprijs ten opzichte van een traditionele sedan.

Roadtrip Amerika Jeep Wrangler

Jeep Wrangler
Op de kaarsrechte Amerikaanse asfaltwegen komt de Wrangler niet direct tot zijn recht. Deze onvervalste terreinauto voelt zich thuis tussen de rotsen. De ideale auto als je met een tent op pad gaat om te kamperen in de woestenij. Zo comfortabel als een gewone personenauto is de Jeep niet, maar daar zal de echte avonturier niet om geven. Zuinig met de benzine is de Wrangler ook niet, zeker als de hellingen in zicht komen gaat er flink wat benzine doorheen.

Of je nu steden als San Francisco, Los Angeles, Las Vegas of Seattle wil bezoeken, de toeristische trekpleisters Grand Canyon en Yosemite National Park op de planning hebt staan: voor elke roadtrip door Amerika is de geschikte auto te huur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s