De ideale auto voor een gezinsvakantie binnen Europa

Momenteel zitten we midden in de zomervakantie. Voor het geval u nog op pad gaat met het gezin en in de markt bent voor de ideale vakantieauto hebben we enkele aantrekkelijke modellen geselecteerd. Of bent u al bezig met het oriënteren op volgende jaar?

Een gemiddeld jong gezin met twee kinderen tot 10 jaar heeft veel bagage te verstouwen. Dat de nieuwe auto daardoor een privé aangeschafte stationwagon, MPV of SUV op benzine gaat worden staat vast. Buiten de vakantie om rijdt een particulier vaak niet meer dan 15.000 kilometer per jaar, het omslagpunt voor diesel is dan nog niet bereikt en elektrische auto’s laten we omwille van de vaak onpraktisch korte actieradius buiten beschouwing. De maximum aanschafprijs is 30.000 euro.

Citroen Berlingo vakantie gezin

Citroën Berlingo Multispace
Een zeer praktische auto met enorm veel ruimte, zowel op de achterbank als in de bagageruimte. Niet voor niets is de Berlingo als bedrijfswagen zo populair. Deze personenversie biedt voor een schappelijke prijs een goede uitrusting en praktische vondsten. Qua weggedrag tipt de Berlingo Multispace niet de de Ford Focus Wagon, maar voor een gezinsvakantie over de Route du Soleil naar Zuid-Frankrijk is de auto prima geschikt.

Dacia Lodgy gezin vakantie

Dacia Lodgy
Meer ruimte voor je geld krijg je nergens anders. Achter de grote achterklep van de Lodgy gaat een balzaal aan bagageruimte schuil waarin zelfs een kinderfietsje naast de koffers past. Ook vanaf de achterbank zal weinig gezeur van de kinderen komen. Het uitzicht naar buiten is groots en de drie apart verstelbare stoelen zijn uitneembaar. Op het gebied van raffinement komt de Lodgy nog wat te kort, maar dat laat de concurrentie zich dan ook goed betalen.

Ford Focus vakantie gezin

Ford Focus Wagon
De klassieke stationwagon is nog altijd de favoriet bij veel gezinnen. Voldoende ruim, prima door de stad te manoeuvreren en niet zo prijzig als veel andere SUV’s. De Focus Wagon is maar een van de vele keuzemogelijkheden, maar wel een van de meest dynamisch rijdende auto’s in zijn klasse. Zo heeft vader en moeder genoeg plezier tijdens de vakantierit. Het interieur is voldoende ruim, maar de goedkopere Dacia Lodgy heeft voor minder geld wat dat betreft meer te bieden.

Renault Kadjar vakantie gezin

Renault Kadjar
Renault heeft sinds kort de Kadjar in het programma, een midi-SUV met veel binnenruimte. Net als de Mégane en Talisman is ook de Kadjar voorzien van een uitgebreid multimediasysteem, handig voor het vermaak van de kinderen. De moderne turbomotoren zorgen voor goede prestaties bij een aanvaardbaar brandstofverbruik, niet onbelangrijk tijdens een lange vakantierit. Sportief ingestelde ouders zullen echter naar een andere SUV moeten kijken, de Kadjar is wel erg comfortabel afgesteld.

Skoda Fabia vakantie gezin

Skoda Fabia Combi
Een slagje kleiner dan de Ford Focus Wagon, maar ook minder prijzig. Zo houd u nog geld over om aan de vakantie te besteden of de auto leuk aan te kleden. Deze compacte stationwagon biedt nog altijd meer bagageruimte dan een hatchback en voor de kinderen heeft de achterbank genoeg plaats te bieden. Skoda heeft een uitgebreide motorenkeuze paraat voor de Fabia en u kunt veel moderne opties bestellen. Veel keuze in de klasse van de wat kleinere stationwagons is er echter niet.

Welke auto is uw vakantiefavoriet voor het hele gezin? Op Nieuweautokopen.nl kunt u alles over deze auto’s vinden en direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s