De nieuwe Clio 2016: Renault maakt bestseller aantrekkelijker dan ooit

Succesverhalen zijn er voldoende in de autobranche. Denk maar aan Nieuweautokopen.nl dat werd overgenomen door eBay/Marktplaats. Maar er zijn ook veel succesvolle modellen. Renault heeft er een in huis met de Clio.
Nieuwe Renault Clio 2016 modellen

Sinds de introductie 26 jaar geleden van de eerste Renault Clio zijn er al meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht. De huidige vierde generatie, sinds 2012 op de markt, was het eerste model dat volledig onder auspiciën van Laurens van den Acker, directeur Corporate Design Renault, tot stand is gekomen. Nieuweautokopen.nl/Renault is fan van de nieuwe designtaal van het merk. Het is herkenbaar, fris en herkenbaar Frans.

Nog meer karakter en persoonlijkheid
De nieuwe Renault Clio maakt dankzij de herkenbare LED “Pure Vision” verlichting meteen een onuitwisbare indruk en legt direct een link met andere modellen van Renault. De LED “Pure Vision” lichttechnologie is 20 procent krachtiger dan reguliere halogeen verlichting en levert dus een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van de Clio. Hogere uitrustingsniveaus hebben daarbij C-vormige dagrijverlichting. In de achterlichten keert deze herkenbare C-vormige lichtsignatuur (alleen de hatchback) terug in de nieuwe lichtunits met LED-technologie.

Opgefrist design, nieuwe kleuren
De nieuwe Renault Clio heeft een hertekende grille, met centraal het Renault logo. Een brede grille onderaan de voorbumper en een nieuwe achterbumper geven de Clio een nog sportievere uitstraling. Renault introduceert ook nieuwe wielen, wielkleuren en 4 nieuwe exterieurkleuren: Rouge Intense, Gris Titanium, Bleu Iron en Blanc Nacré.

Hoogwaardige afwerkingsmaterialen
Het interieur wordt gekenmerkt door hoogwaardige afwerkingsmaterialen, deels dezelfde als die in Renault-modellen uit hogere segmenten. De afwerking is daardoor van een nog hoger niveau. Alle bekledingssoorten zijn nieuw en er is speciale aandacht besteed aan de voelbare en zichtbare kwaliteit van de materialen. De sierstrippen zijn mat chroom gekleurd, dit geeft de auto een hoogwaardigere uitstraling.

Het stuurwiel is van een nieuw design en van fraaie materialen gemaakt. In hogere uitrustingsniveaus is het stuurwiel met leder afgewerkt. De schakelpook en deurpanelen zijn ook opnieuw ontworpen. Daarnaast biedt de armsteun, nu uit één geheel gemaakt, nog meer comfort dankzij een nieuwe hoogwaardige bekledingsstof. Ook de stoelen zijn bekleed met kwalitatief hoogwaardige stoffen en ze bieden meer ondersteuning. Renault heeft verder de ventilatieroosters centraal op het dashboard van een nieuw design voorzien.

Customization mogelijkheden uitgebreid
De nieuwe Renault Clio is leverbaar in meer dan 30 verschillende kleurencombinaties. Klanten hebben de keuze uit vijf dakkleuren en vijf zijspiegelkapkleuren. Daarnaast introduceert Renault een 9-tal design Packs, waarbij de klant kan kiezen uit verschillende combinaties van lichtmetalen wielen en exterieur personalisatie. Verder zijn er dakstriping af fabriek leverbaar en worden aangebracht met een hoogwaardige finish. Al die verschillende mogelijkheden zijn te bestellen en te bekijken op Nieuweautokopen.nl/Renault.

Renault levert in de nieuwe Clio optioneel met twee interieursferen in de kleuren ‘Rouge’ of ‘Gris’. De kleuren zijn terug te vinden rond de versnellingspook en rond de ventilatie-uitstroomopeningen in het interieur.

Motorenprogramma uitgebreid
Renault breidt het motorenprogramma uit met een krachtige en efficiënte dCi 110 (110 pk/81 kW bij 4.000 toeren per minuut) dieselmotor, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en een stop-/startsysteem. Deze krachtige dieselmotor produceert 260 Nm trekkracht bij 1.750 toeren per minuut.

Ook een handgeschakelde zesbak in combinatie met de TCe 120 (120 pk/88 kW) benzinemotor is nieuw. Deze motor is eveneens leverbaar met een EDC (Efficient Dual Clutch) transmissie met dubbele koppeling. De benzinekrachtbron levert 205 Nm bij 2.000 toeren per minuut.

Het complete motorenprogramma is toonaangevend in het segment van de Clio. In totaal is er keuze uit 11 motoren/transmissies. Het aanbod benzinemotoren bestaat uit versies met 90 pk in combinatie met een handbak of 120 pk met keuze uit handbak of zestraps EDC-automaat of 200 en 220 pk voor de R.S. gekoppeld aan een zestraps EDC-automaat. De dieselmotoren bestaan uit versies met 90 pk met naar keuze een handbak of EDC-automaat. of de 110 pk leverbaar met handbak.

Breed aanbod multimediasystemen
Al meer dan 25 jaar loopt Renault met de Clio voorop met uitrusting en technologie in het B-segment. De nieuwe Clio blijft trouw aan deze traditie. Er is te kiezen uit 3 verschillende navigatie- en multimediasystemen: Media Nav, Renault R-Link en het nieuwe slimme R&Go systeem.

Het R&Go systeem is leverbaar op de standaarduitvoering van de Clio en geeft de bestuurder met een app toegang tot navigatiediensten, handsfree bellen, multimedia en voertuiginformatie.

Het Media Nav systeem bestaat uit een 7-inch touchscreen en biedt toegang tot navigatie, Bluetooth-connectiviteitdiensten, handsfree bellen en muziekstreamen van de smartphone naar het audiosysteem van de Clio. Ook inbegrepen is een achteruitrijcamera en een Driving Eco2 functie dat bestuurders ondersteunt bij het bereiken van een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik.

R-Link werkt eveneens met een 7-inch touchscreen, maar in dit geval met een capacitief display zodat gebruikers foto’s eenvoudig met een swipe beweging kunnen vergroten. Wat de functies van R-Link precies zijn, leggen we bij Nieuweautokopen.nl/Renault graag aan u uit.

Nieuw: Easy Park Assist
Als aanvulling op de parkeersensoren achter is de Renault Clio, afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau, ook leverbaar met parkeersensoren aan de voorzijde en een achteruitrijcamera. Voor de rijker uitgeruste versies levert Renault optioneel Easy Park Assist: een automatisch inparkeersysteem. Dit systeem detecteert bij snelheden lager dan 30 km/u automatisch een beschikbare parkeerplaats. Is de parkeerplaats ruim genoeg, dan krijgt de bestuurder een melding en is het mogelijk de auto te laten inparkeren met Easy Park Assist.

Meer comfort, onder meer dankzij BOSE® audiosysteem
In de nieuwe Clio tilt Renault het aantal premium systemen naar een nog hoger plan. Afgezien van de LED koplampen voor nog beter zicht is de nieuwe Clio ook leverbaar met automatisch inklapbare zijspiegels, verlichte zonneklepspiegels en een automatisch dimmende binnenspiegel. Maar er is meer. De nieuwe Renault Clio is de eerste B-segmentauto van Renault verkrijgbaar met een BOSE® audiosysteem. Het audiosysteem is speciaal voor de Renault Clio ontwikkeld en heeft in totaal zeven luidsprekers, twee voorin, twee in de voorste deurpanelen, twee in de panelen achter en een krachtige subwoofer in de kofferruimte.

Vierde fabriek
Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar de nieuwe Renault Clio, rolt de populaire bestseller van Renault met ingang van februari 2017 ook van de productieband in de Novo Mesto-fabriek in Slovenië. Renault produceert de Clio dan in vier fabrieken. Andere fabrieken zijn Bursa (Turkije), Flins (Frankrijk) en Dieppe (Frankrijk) voor de Renault Sport versies. Renault verkoopt de Clio in meer dan 100 landen wereldwijd. Vorig jaar verkocht Renault meer dan 400.000 exemplaren wereldwijd. Nieuweautokopen.nl/Renault doet graag samen met u ene duit in het zakje om die aantallen naar ene nog hoger niveau te tillen. Een auto samenstellen kan op Nieuweautokopen.nl/Renault, een offerte aanvragen en in het geval van een passend voorstel meteen bestellen, gaat in een moeite door.

Renault opent deze zomer de orderboeken van de nieuwe Clio onder meer via Nieuweautokopen.nl/Renault. De levering start na de zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s