Volkswagen maakt prijzen en specificaties vernieuwde Beetle 2016 bekend

Dit is zo’n auto die in de herkansing (een nieuwe generatie dus) veel beter is geworden dan zijn voorganger. Althans dat vinden wij bij Nieuweautokopen.nl/Volkswagen. De eerste editie sprak vooral vrouwen aan, nu kan een beetje vent ook op pad met de Beetle. Waarom? De iconische Volkswagen biedt sportievere looks en nieuwe individualiseringsmogelijkheden.

Nieuwe Volkswagen beetle 2016 kopen 2

De vernieuwde Beetle krijgt vlakkere, nieuw gestylde bumpers en een extra luchtopening boven de voorbumper die het sportieve karakter van deze Volkswagen extra benadrukken. Andere blikvangers zijn de donker getinte led-achterlichten en de nieuwe lichtmetalen velgen die als optie leverbaar zijn. Ook zijn er opvallende nieuwe exterieurkleuren zoals het sprankelende ‘White Silver’ metallic en ‘Bottle Green’ metallic.

Individueler dan ooit
Het interieur van de Beetle is eveneens vernieuwd. Niet alleen het dashboardinstrumentarium, maar ook het design van de dashpad is nieuw. Bovendien zijn er nieuwe personalisatie-mogelijkheden, waaronder keuze uit nieuwe bekledingssoorten en diverse nieuwe stylingpakketten. Daarnaast is de middenconsole nu volledig in kleur uit te voeren.

Luxueuze Beetle Exclusive Series
De vernieuwde Beetle is in Nederland leverbaar als Exclusive Series en Dune. De Exclusive Series is standaard voorzien van de meest gewilde opties tegen een scherpe catalogusprijs. Zo worden de Beetle en Beetle Cabriolet Exclusive Series geleverd met comfortstoelen, Climatic airco, ‘Kevervak’ in het dashboard, cruise control, multifunctioneel stuur, boordcomputer Plus, Multi Collision Brake, Hill Hold, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en nog veel meer. Het exterieur van deze uitvoering is voorzien van de fraaie 17 inch ‘Rotor’-velgen, mistlampen vóór, led-achterlichten en het karakteristieke ‘Beetle’-opschrift op de achterklep. Meer informatie over de standaarduitrusting is te vinden op Nieuweautokopen.nl/Volkswagen. Bestellen kan en mag daar natuurlijk ook.

Avontuurlijke Beetle Dune
De Beetle Dune is misschien wel de belangrijkste reden dat wij bij Nieuweautokopen.nl/Volkswagen zeggen dat de Beetle nu zeker geschikt is voor kerels. De designers van de Beetle Dune hebben zich laten inspireren door de legendarische dune buggies uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Hij staat hoog op zijn wielen en is voorzien van speciale 18-inch ‘Canyon’ lichtmetalen velgen, carrosserieverbredingen en een zilverkleurige diffuser. Ook de grote luchtinlaten, de verbrede, zwarte dorpels, de grote achterspoiler en de led-achterlichten zijn echte eyecatchers.

Blikvangers in het interieur zijn de speciale interieurbekleding ‘Global’ en het driespaaks met leer beklede ‘Dune’-sportstuur. De bekleding van de middenarmsteun, het stuur, de pookknop en de handremgreep is afgewerkt met contrasterende stiksels. De rijke standaarduitrusting omvat onder meer Climatic airco, cruise control, boordcomputer Plus, parkeersensoren voor en achter (Park Distance Control) radio- en multimediasysteem ‘Composition Colour’, Multi Collision Brake, Hill Hold, sportstoelen vóór, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en nog veel meer.

Aantrekkelijk geprijsde optiepakketten
De uitrusting van de Beetle is verregaand te personaliseren. Dat kan onder meer met aantrekkelijk geprijsde optiepakketten. Zo omvat het Executive pakket (vanaf 1.087 euro*) het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’ met gratis updates van de software, een touchscreen, acht speakers, Bluetooth en usb-aansluiting, een multifunctioneel en met leder bekleed stuur, een alarmsysteem en Car-Net mobiele online diensten.

Het Advance pakket bestaat uit bi-xenon koplampen, het licht & zicht pakket (regensensor, zelfdimmende binnenspiegel, leeslampjes), elektrisch inklapbare buitenspiegels en vergrendel- en startsysteem zonder sleutel (Keyless Access). Dit pakket is al leverbaar vanaf 928 euro*. Voor de Beetle Coupé is er tevens het Dynamic pakket (1.113 euro*) met een elektrisch bedienbaar panoramisch schuif-/kanteldak, extra donker getint glas achter en drie extra klokken op het dashboard (turbodrukmeter, stopwatch en olietemperatuurmeter). Voor de meerprijs van 661 euro is de Beetle Dune leverbaar met het 400 Watt sterke, high-end Fender® soundsystem, met subwoofer en een multimedia-aansluitbox.

Denim pakket
Door de jaren heen heeft Volkswagen vele bijzondere Beetle-uitvoeringen gelanceerd. De nieuwste is de ‘Beetle Denim’ die zijn inspiratie vindt in de ‘Jeans Beetle’ uit 1974. Het Denim pakket voor de Beetle doet zijn naam eer aan met de speciale kleur ‘Stonewashed Blue Metallic’, en de 17-inch ‘Circle’ velgen in ‘Dark Graphite’ met een chromen afdekking. De stoelen van de Beetle met Denim pakket zijn bekleed met blauwe bekleding met rode accenten en witte biezen en zijn voorzien van opbergruimten in jeans-stijl. Het interieur is verder afgewerkt met unieke blauwe sierdelen. De Cabriolet krijgt een softtop in jeans-tint. Het Denim pakket is leverbaar vanaf 2.910 euro.

TSI-benzinemotoren
De Beetle is in Nederland leverbaar met drie verschillende TSI krachtbronnen. De 1.2 TSI-benzinemotor met 77 kW/105 pk wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Daarnaast is er de 110 kW/150 pk 1.4 TSI die standaard is gekoppeld aan de geavanceerde zeventraps DSG-transmissie. De Beetle Dune is ook leverbaar met de 162kW/220 pk sterke 2.0 TSI motor. Voor degenen die zich willen en durven onderscheiden is dit de ‘Must Have’ Beetle, zo concluderen wij bij Nieuweautokopen.nl/Volkswagen.

Bent u het met ons eens? Bestellen kan geheel online bij Nieuweautokopen.nl/Volkswagen en vanaf medio september is hij leverbaar in Nederland. De vanafprijzen liggen op 25.850 euro voor de Beetle Coupé, de Cabriolet is ruim vier mille duurder. De Beetle Dune start bij 29.090 euro, de vetste, de Beetle Dune met 2.0 TSI, DSG en cabrioletdak kost 42.850 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s