Citroën start offensief met de nieuwe Citroën C3 2017

Citroën heeft de nieuwe Citroën C3 onthuld, de bestseller waarvan er meer dan 3,5 miljoen van de band rolden sinds 2002. De nieuwe C3 valt op door zijn unieke design.  Uitgebreide personaliseringsmogelijkheden- kan de gedurfde stijl nog verder versterken. In de nieuwe C3 is compromisloos gefocust op comfort. Uiteraard heeft de nieuwe C3 ook alle online technologieën van deze tijd, met onder meer de wereldpremière van ConnectedCAM Citroën, een ingebouwde HD-camera om beeld en film te delen. En waar koop je zo’n auto die alle online technologieën van deze tijd bezit? Inderdaad, bij Nieuweautokopen.nl/Citroen.

Nieuwe Citroen C3 2017 kopen

De nieuwe C3 valt meteen op met zijn unieke en bijzonder herkenbare design.
De Airbumps® (vervaardigd uit thermoplastisch polyurethaan, gevuld met lucht en voorzien van een anti-kras coating) vormen een duidelijk grafische statement en beschermen de carrosserie. De Airbumps® bestaan uit 6 met lucht gevulde capsules en zijn op het onderste gedeelte van de portieren geplaatst, een kwetsbaar deel van de auto in het stadsverkeer. De Airbumps® zijn afhankelijk van de versie omlijst met een rode of witte rand.

Een ruim en ‘huiselijk’ interieur
Het interieur van de nieuwe C3 als verlengstuk van de huiskamer… Een ‘feel good’ leefruimte, dat is het idee. Het is modern, intuïtief en comfortabel. Vorm en materialen zijn geïnspireerd op andere werelden zoals de architectuur, binnenhuisinrichting en meubilair. Zo is er een knipoog naar de reiswereld met de riemen op de portieren, bewerkt zoals een koffermaker dat zou doen.

In het interieur van de nieuwe C3 worden eenvoudige volumes, harmonie en volle en zachte vormen gecombineerd. De perceptie van ruimte wordt meteen gesuggereerd door het ‘horizontale’ interieur en met name door het dashboard, dat over de hele breedte van de auto loopt.  Hierdoor lijkt het 7-inch touchscreen tablet te zweven in het midden van het dashboard. De openingen van het ventilatiesysteem met chromen lijst benadrukken de breedte van de auto.

Op het dashboard zit een brede strip die naar keuze in verschillende afwerkingen kan worden geleverd. Hij kan worden gespoten, bekleed met stof of  hoogwaardig kunstleder, met of zonder sierstiksels, en verrijkt met een verchroomd of gekleurde decoratie. Hij past bij de stoelbekleding, waardoor de sfeer harmonieus en smaakvol blijft.

De stoelen in de nieuwe Citroën C3 zijn breed en luxueus, een belangrijk element van comfort in de auto. De breedte van de stoelen vergroot de ruimtelijke indruk en onderstreept het comfort. Dit gevoel wordt verder versterkt door de keuze van de lichte materialen, die geïnspireerd zijn op andere werelden dan die van de auto. Ieder element is bedacht en ontworpen om te passen binnen een harmonieus en verzorgd geheel.

Een ongekend compleet customizing-aanbod
Personalisatie maakt het voor iedereen mogelijk om zijn persoonlijkheid en stijl uit te dragen. De nieuwe C3 is het eerste model dat een zo compleet en homogeen aanbod vertegenwoordigt in het middensegment. Personalisering beperkt zich niet tot een kleur toevoegen, maar is bedacht als duidelijk en mooi homogeen geheel dat de persoonlijkheid en smaak weerspiegelt. Zowel de buitenkant als het interieur kunnen naar wens worden verpersoonlijkt. De buitenkant kan van hip tot klassiek, van sportief tot meer trendy worden aangepast terwijl het interieur van cosy naar sportiever kan worden veranderd.

Voor de carrosserie heeft de nieuwe C3 een tweekleurig aanbod bestaande uit 9 carrosserietinten (Blanc Banquise, Noir Perla Nera, Gris Shark, Gris Alu, Rouge Rubi, Almond Green, Cobalt Blue, Orange Power en Sable) in combinatie met 3 daktinten (Blanc Opale, Noir Onyx, Rouge Aden), ofwel bijna 36 combinaties. Hiermee kan je dus een klassieke carrosseriekleur combineren met een gekleurd dak, of omgedraaid, een hip gekleurde pop-stijl carrosserie combineren met een sobere dakkleur. Koopt u bij de dealer, dan kiest u voor sober, koopt u online bij Nieuweautokopen.nl/Citroen, dan zouden we zo maar eens op een hippe configuratie kunnen uitkomen. Waarmee we niet willen zeggen dat alleen hippe mensen online kopen. Vooral slimme en praktische kopers kiezen voor online.

Het customizen gaat echter verder dan twee kleuren. Accenten in de kleur van het dak kunnen de nieuwe C3 nog meer karakter geven. Op het front komt de dakkleur dan terug in de mistlamplijsten. Op de zijkant zijn het cirkels op de Airbump®, zijspiegelkappen of de zijruitstijl achter die van accenten in de dakkleur worden voorzien.

Voor het interieur is keuze uit 4 ambiances bestaande uit speciale stoelbekledingen, passend bij de afwerking van het dashboard.

Makkelijker leven in de auto
Comfort in de auto heeft ook te maken met meer gemak en logisch gebruik van de functionaliteiten. Vanwege het Citroën Advanced Comfort® is bij het ontwerpen van de nieuwe Citroën C3 extra aandacht besteed aan de ergonomie van de bedieningen, de vele en slimme opbergruimtes, de weergave van de rij-informatie en ook de intuïtieve technologieën die het leven makkelijker maken.

De opbergruimtes zijn zo functioneel mogelijk ontworpen zonder daarmee de harmonie in het interieur aan te tasten. De nieuwe C3 heeft een slimme, centrale opbergruimte waardoor maximale ruimte is vrijgemaakt voorin de auto. Daarnaast heeft deze auto de grootste dashboardinhoud in dit segment (6,25 l). De voorportieren hebben grote opbergvakken. Vindingrijk  is de lichte kleur die is gebruikt voor de binnenkant van deze vakken, waardoor je snel ziet wat je nodig hebt. Tenslotte is er geen compromis gesloten voor de bagageruimte, die in de C3 bijna 300 liter groot is.

Gemak in de auto houdt ook logica, interactiviteit en snelheid in. De nieuwe C3 bevat al deze criteria met het 7” touchscreen tablet, dat een soort commandocentrum voor de auto vormt. Het tablet heeft een capacitief scherm waardoor je soepel en snel kunt navigeren. Het is voorzien van een rand in het onderste gedeelte waar de hand steun kan vinden, wat zorgt voor optimaal gebruiksgemak.

Toegang tot de auto wordt vergemakkelijkt door Keyless Entry & Start. Met deze functie kan de auto worden vergrendeld, ontgrendeld en gestart met je sleutel op zak. De bestuurder wordt herkend zodra hij de auto nadert.

ConnectedCAM Citroën™
Een wereldpremière is de ConnectedCAM Citroën™  die voor het eerst kan worden  ingebouwd in de nieuwe C3. Het is een ‘made by Citroën’ innovatie, deze camera met onlineverbinding (full HD, 120° beeldhoek, 2 miljoen pixels), GPS en 16 Gb intern geheugen. Hij is achter de achteruitkijkspiegel geplaatst en registreert wat de bestuurder buiten voor zich ziet.

Met een eenvoudige klik kan de bestuurder een foto maken van wat hij ziet en deze beelden veilig op social media delen. Met deze online camera kan de bestuurder verbluffende landschappen, zonsondergangen, enz. vastleggen. Door iets langer op de knop te drukken kan de bestuurder bovendien een filmpje van maximaal 20 seconden maken, dat gedeeld kan worden zodra de auto stilstaat. Via een gratis ConnectedCAM Citroën™ app kunnen foto’s en filmpjes opgehaald en gedeeld worden.

Bij een aanrijding wordt de opnamefunctie automatisch geactiveerd en kan er anderhalve minuut beeld worden opgeslagen (30 seconden voor / 1 minuut na). Dit kan handig zijn als bewijsstuk bij een ongeluk. Via de ConnectedCAM Citroën™ app kan je bovendien je positie opslaan. Handig om je auto snel terug te vinden.

Technologieën die handig zijn in het dagelijkse verkeer
Voor de nieuwe C3 is het A-platform van de PSA Groep verbeterd, waardoor het nu zorgt voor een uitstekende verhouding tussen compactheid/ruimte en een efficiënte constructie.

De nieuwe C3 is voorzien van motoren van de laatste generatie: een PureTech benzinemotor en een BlueHDi Diesel, beide efficiënt en zuinig. Hij wordt aangeboden met een handgeschakelde versnellingsbak voor de 3 cilinder PureTech 68, 82 en 110 (Stop & Start) en de BlueHDi 75 (Stop & Start) en 100 (Stop & Start). Om nog meer rijplezier en rijcomfort te bieden, zal kort na de lancering ook de automaat EAT6 worden aangeboden.

De nieuwe C3 wordt later dit jaar leverbaar via onder meer Nieuweautokopen.nl/Citroen. Prijzen worden bekend gemaakt zodra de marktintroductie aanstaande is. Houd Nieuweautokopen.nl/Citroen er voor in de gaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s