Opel maakt prijzen Mokka X en Zafira 2016 bekend

Opel maakt bij Nieuweautokopen.nl/Opel de prijzen van twee nieuwe modellen bekend: de nieuwe Mokka X en de nieuwe Zafira. De prijs van de Mokka X start bij € 22.995,-. Ook de nieuwe Opel Zafira is nu al online te bestellen bij Nieuweautokopen.nl/Opel en is leverbaar vanaf € 28.995,-. Beide modellen staan vanaf oktober in de showrooms.

Nieuwe Opel Mokka X 2016

De nieuwe Opel Mokka X is leverbaar in de Selection, Edition of Innovation uitvoering. Vanaf de Edition uitvoering (vanafprijs € 24.745,-) is de Mokka X veelzijdig uitgerust, met onder andere airconditioning, 17-inch lichtmetalen velgen, mistlampen vóór, een lederen stuurwiel en elektrisch bedienbare ramen voor en achter. Bij de Innovation (vanaf € 26.545,-) komt daar onder meer Electronic Climate Control (ECC), Open & Start: Keyless Entry, Radio 4.0 IntelliLink en Opel OnStar bij. Met Opel OnStar (optioneel op Edition, standaard op Innovation) is de Mokka X tevens voorzien van een krachtige WiFi-hotspot, waaraan tot wel zeven smartphones of tablets zijn te koppelen.

Business+
Voor de zakelijk rijder biedt Opel de Business+-uitvoering. Deze kenmerkt zich door het standaard aanwezige Navigatie 900 IntelliLink-systeem met DAB+, Opel OnStar, automatisch dimmende binnenspiegel, automatisch grootlicht en een regensensor. De Business+ is leverbaar in combinatie met de 1.6 CDTI-dieselmotor in twee vermogensvarianten (81 en 100 kW / 110 en 136 pk) voor prijzen vanaf € 28.845,-.

De Opel Mokka X is – in combinatie met adaptieve vierwielaandrijving en automaat – leverbaar met de nieuwe 1.4 Turbo-benzinemotor die eerder debuteerde in de nieuwe Astra. Het interieur oogt nu nog eleganter en biedt veel comfort. Ook zijn AGR-gecertificeerde, ergonomische comfortstoelen beschikbaar. De volledige uitrusting en alle opties zijn te vinden op Nieuweautokopen.nl/Opel.

Strak, sportief design
De nieuwe Mokka X heeft een krachtig, atletisch uiterlijk met een karaktervol front waar het Opel logo een centrale plaats inneemt. en LED-dagrijverlichting zorgt voor een eigen signatuur. De Mokka X oogt breder, solider en mannelijker dan zijn voorganger. Adaptive Forward Lighting AFL+ met LED-koplampen zijn voor het eerst beschikbaar voor de Mokka. Het systeem biedt negen functies en lichtpatronen, zoals bochtverlichting en een ‘Tourist’-modus om de lichtbundel aan te passen voor links rijden, zoals in Engeland.

Er is keuze uit diverse benzine-, lpg- en dieselmotoren, met vermogens van 81 tot 112 kW (110 tot 152 pk). Het gemiddelde verbruik ligt tussen de 3,9 en 7,6 l/100 km en 103 en 155 g/km CO2-uitstoot (voorlopige cijfers).

Helemaal nieuw voor de Mokka X is de 1.4 Turbo met 112 kW (152 pk) vermogen. De krachtbron is gekoppeld aan een zestrapsautomaat en adaptieve vierwielaandrijving. De sprint van 0 naar 100 km/uur is in 9,7 seconden volbracht en met deze aandrijflijn bereikt de Mokka X een topsnelheid van 193 km/uur. Mede dankzij Start/Stop-technologie en banden met lage rolweerstand komt het verbruik uit op 6,5 l/100 km en de CO2-emissie op 148 g/km (voorlopige cijfers). De Mokka X 1.4 Turbo 4×4 automaat is leverbaar voor prijzen vanaf € 34,745,-.

De Mokka X en nieuwe Zafira zijn leverbaar met diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals Traffic Sign Assistant, Lane Departure Warning, Following Distance Indication en Forward Collision Alert. Deze systemen maken gebruik van de Opel Eye-frontcamera.

Opel Zafira: flexibele MPV
De busjes onder de compacte busjes is misschien wel de Zafira, althans dat vinden wij bij Nieuweautokopen.nl/Opel. Het model heeft door de jaren heen indruk gemaakt met zijn flexibele interieur. De nieuwe editie van de ruime middenklasse MPV vormt daarop geen uitzondering. Hij onderscheidt zich net als zijn voorganger met het inmiddels bekende Flex7-stoelsysteem. Verder biedt de Zafira optioneel ergonomische, zesvoudig verstelbare en AGR-gecertificeerde voorstoelen, een geïntegreerde FlexFix-fietsendrager, het adaptieve FlexRide-onderstel, het multifunctionele FlexConsole-systeem en een stijlvol panoramadak inclusief panoramische voorruit. De nieuwe Opel Zafira is net als de Mokka leverbaar via Nieuweautokopen.nl/Opel. De uitvoeringen hebben de fraaie namen Edition, Business+, Innovation en Business Executive gekregen.

Zafira Edition
De Edition (vanaf € 28.995,-) heeft een rijke uitrusting met onder meer airconditioning, twee wegklapbare stoelen op de derde zitrij (dus zeven zitplaatsen), een lederen stuurwiel met stuurwielbediening, cruise control, Radio 4.0 IntelliLink met Apple CarPlay en IntelliLink Bluetooth telefoonverbinding, een 7-inch kleurentouchscreen, USB-aansluiting en LED-dagrijverlichting.

Edition introductiepakket
Ter introductie van de nieuwe Zafira levert Opel ook een interessant geprijsd Edition-introductiepakket (€ 895,-), bestaande uit 17-inch lichtmetalen velgen, Electronic Climate Control (ECC), Automatic Light Control (ALC), een automatisch dimmende binnenspiegel, buitenspiegels met hoogglans zwarte accenten, verchroomde sierstrips onder de zijruiten, donkergetinte achterste zijruiten en achterruit, mistlampen vóór, een regensensor en een zilverkleurige dakrails.

IntelliLink en WiFi-hotspot
De Zafira biedt keus uit twee IntelliLink-systemen: R 4.0 IntelliLink (standaard op Edition en Innovation) en Navi 950 IntelliLink (standaard op Business+ en Business Executive, optioneel op Edition en Innovation). Radio 4.0 IntelliLink integreert de functies van de smartphone en biedt ondersteuning voor Apple CarPlay. Navi 950 IntelliLink biedt berijders een geïntegreerd infotainment- en navigatiesysteem. Dit systeem is standaard aanwezig in de Zafira Business+ en Business Executive uitvoering, voor prijzen vanaf respectievelijk € 28.795,- en € 32.345,-. De Zafira is ook verkrijgbaar met Opel OnStar (Standaard op Business+, Innovation en Business Executive, optioneel op Edition), inclusief 4G Wii-hotspot. Hiermee kunnen zeven apparaten tegelijkertijd online, dus één voor elke inzittende.

Motoren
Het veelzijdige motorenprogramma bestaat uit benzine-, LPG-, CNG- en dieselmotoren. Zo is er voor benzine keuze uit een 1.4 Turbo met 88 of 103 kW (120 of 140 pk). en een 1.6 Turbo met 125 of 147 kW (170 of 200 pk). Het dieselgamma bestaat uit een 2.0 CDTi met 125 kW (170 pk) met handbak of automaat; Opel introduceert later nog een 1.6 CDTi met 99 kW (134 pk). Ook een 1.6 CNG Turbo met 110 kW (150 pk) of 1.4 Bi-Fuel Turbo met 104 kW (140 pk) zijn verkrijgbaar.

Het gemiddelde verbruik van alle motoren varieert van 4,9 tot 9,0 l/100 km, gelijk aan een CO2-uitstoot van 129 tot 182 g/km (voorlopige cijfers NEDC). Wilt u verbruikscijfers vergelijken, dan heeft Nieuweautokopen.nl/Opel alle cijfers voor u. En hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Het team van Nieuweautokopen.nl/Opel staat geheel vrijblijvend tot uw beschikking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s