Volkswagen maakt prijzen van Beetle Dune 2016 bekend

Naast veel sterren vanwege de Euro NCAP botsproeven, ook veel prijzen. Waarom? Omdat er veel productnieuws is. Althans, Nieuweautokopen.nl/Volkswagen heeft het redelijk druk met het invoeren van tal van gegevens van nieuwe modellen. Zo ook van de nieuwe Beetle Dune. Kekke machine voor iemand die eens wat anders zoekt. Hij is er vanaf 29.90 euro.

Nieuwe Volkswagen Beetle June 2016 kopenVolkswagen maakt de prijzen en specificaties van de nieuwe Beetle Dune bekend via Nieuweautokopen.nl/Volkswagen. Deze stijlvolle en stoere Beetle komt in het derde kwartaal van dit jaar naar Nederland, als Coupé en Cabriolet. Beide vallen op door hun vele robuuste details, de verhoogde carrosserie en de fraaie 18 inch lichtmetalen velgen – stuk voor stuk verwijzingen naar de legendarische Baja California Buggy’s die als inspiratiebron dienden. Leuk ding. Vinden wij.

De designers van de Beetle Dune hebben zich laten inspireren door de legendarische dune buggies uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Deze auto’s waren gebouwd op de basis van het chassis van de Volkswagen Kever en zeer populair bij Californische surfers. De buggies straalden een bijzonder gevoel van vrijheid uit en je zag ze veelvuldig op de stranden van Santa Barbara tot San Diego.

Stijlvol en stoer
De Beetle Dune onderscheidt zich met zijn stijlvolle en stoere looks. Hij staat hoog op zijn wielen en is voorzien van speciale 18-inch ‘Canyon’ lichtmetalen velgen, carrosserieverbredingen en een zilverkleurige diffuser. Ook de grote luchtinlaten, de verbrede zwarte dorpels, de grote achterspoiler en de led-achterlichten zijn echte eyecatchers. De exterieurtinten ‘Sandstorm Yellow Metallic’ en ‘Dark Bronze Metallic’ zijn speciaal voor dit model samengesteld.

Exclusief interieur en rijke uitrusting
Ook het interieur van de Beetle Dune is een ware eyecatcher. Blikvangers hier zijn de speciale interieurbekleding ‘Global’, de in Sandstorm Yellow gespoten interieurpanelen en het driespaaks met leer beklede ‘Dune’-sportstuur. De bekleding van de middenarmsteun, het stuur, de pookknop en de handremgreep is afgewerkt met contrasterende stiksels. De rijke standaarduitrusting omvat onder meer airconditioning (Climatic), Cruise Control, boordcomputer Plus, parkeersensoren voor en achter (Park Distance Control) radio- en multimediasysteem ‘Composition Colour’, Multi Collision Brake, Hill Hold, sportstoelen vóór, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en nog veel meer.

Aantrekkelijk geprijsde optiepakketten
De uitrusting van de Beetle Dune is verregaand te personaliseren. Dat kan onder meer met aantrekkelijk geprijsde optiepakketten. Zo omvat het Executive pakket (1.182 euro) het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’ met gratis updates van de software, een touchscreen, acht speakers, Bluetooth en USB- aansluiting, een multifunctioneel en met leder bekleed stuur, een alarmsysteem en Car-Net mobiele online diensten. Het Advance pakket bestaat uit bi-xenon koplampen, het licht & zicht pakket (regensensor, zelfdimmende binnenspiegel, leeslampjes), elektrisch inklapbare buitenspiegels en vergrendel- en startsysteem zonder sleutel (Keyless Access). Dit pakket is al leverbaar vanaf 928 euro. Voor de Beetle Dune Coupé is er tevens het Dynamic pakket (1.263 euro) met een elektrisch bedienbaar panoramisch schuif-/kanteldak, extra donker getint glas achter en drie extra klokken op het dashboard (turbodrukmeter, stopwatch en olietemperatuurmeter). Voor de meerprijs van 661 euro is de Beetle Dune leverbaar met het 400 Watt sterke, high-end Fender® soundsystem, met subwoofer en een multimedia-aansluitbox.

Drie TSI-benzinemotoren
De Beetle Dune is in Nederland leverbaar met drie verschillende TSI benzinemotoren. De 77kW/105pk sterke1.2 TSI is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Daarnaast is er de 110 kW/150 pk 1.4 TSI die standaard is gekoppeld aan de geavanceerde zeventraps DSG-transmissie. Het topmodel met de 162kW/220 pk sterke 2.0 TSI-motor is leverbaar met zowel een handgeschakelde 6-bak als een 6- traps DSG transmissie.

De Beetle Dune 1.2 TSI en 1.4 TSI zijn leverbaar vanaf medio september bij Nieuweautokopen.nl/Volkswagen. Het topmodel kost als cabriolet 42.850 euro. Dan zit er wel een 162kW/220 pk sterke 2.0 TSI-motor in de neus. De levering van dit model start medio november. Voor een volledige prijslijst met alle uitvoeringen van de dichte en de open versie, kunt u terecht op Nieuweautokopen.nl/Volkswagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s