Euro NCAP: maximale veiligheidsscore van 5 sterren voor nieuwe Tiguan 2016

SEAT scoort goed in de botsproeven, zo konden we onlangs lezen in een persbericht van de fabrikant. En Volkswagen doet het volgens dit bericht van het Duitse merk blijkbaar ook prima. Daar zijn we bij Nieuweautokopen.nl/Volkswagen niet heel erg over verbaasd: de twee merken behoren immers tot hetzelfde concern en delen voor een belangrijk deel de onderhuidse techniek. Wat de een goed doet, doet de ander in de regel dus ook goed. Toch?
Nieuwe Volkswagen Tiguan 2016 kopen 2De nieuwe Volkswagen Tiguan heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de onafhankelijke Euro NCAP botsproefcyclus. De nieuwe SUV van Volkswagen, die inmiddels leverbaar is in Nederland, doorstond de strenge NCAP-tests met vlag en wimpel en noteerde absolute topscores, waarmee hij één van de veiligste auto’s in Europa is.

De totale score van vijf sterren voor de Tiguan is een optelsom van de punten die de nieuwe Tiguan in vier individuele categorieën behaalde: bescherming van inzittende volwassenen en kinderen, voetgangerveiligheid en rijassistentiesystemen. Dit jaar legde Euro NCAP de lat op diverse onderdelen wederom hoger, maar desondanks noteerde de Volkswagen Tiguan indrukwekkende waarden op alle fronten, met een eindscore van 96 procent.

De nieuwe 5-sterren Tiguan is inmiddels leverbaar in Nederland. Prijzen beginnen bij € 28.790-. Voor een volledig overzicht van het leveringsprogramma surft u naar Nieuweautokopen.nl/Volkswagen. En wilt u er bestellen? Dan kan dat. Online, zonder gezeur en altijd een scherpe prijs. Maar misschien eerst even een offerte aanvragen. Dat is gratis en vrijblijvend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s