La Dolce Vita herleeft met de Fiat 500 Riva 2016

De Fiat 500 werd voor het eerst gelanceerd in 1957 en heeft Italië voor een groot deel mobiel gemaakt. Er zijn vier miljoen exemplaren verkocht van het cultmodel dat stond voor ‘La Dolce Vita’. In dezelfde periode straalde de Riva Aquarama datzelfde uit. Deze stijlvolle Italiaanse speedboot verleidde met prachtige materialen, details en ambachtelijke bouwkwaliteit.  Fiat heeft die zaken gecombineerd in de Fiat 500 Riva, Nieuweautokopen.nl/Fiat toont u de nieuwe uitvoering en kan hem natuurlijk ook leveren.

Nieuwe Fiat 500 Riva 2016 kopen
De twee typisch Italiaanse iconen dienden ter inspiratie voor de Fiat 500 Riva. De gelimiteerd geproduceerde 500 Riva onderscheidt zich door het gebruik van mahonie- en esdoornhout, een directe verwijzing naar door Riva toegepaste hoogwaardige materialen. Zo worden versnellingspook en instaplijsten gesneden uit massief mahoniehout. Ook voor het dashboard is gekozen voor mahoniehout met deels esdoornhoutinleg. Het mahoniehout wordt op een mal van koolstofvezel aangebracht, waarna de inlegdelen met de hand worden aangebracht. Een ambachtelijk proces waarbij verleden (hout) en heden (koolstofvezel) samenkomen.

De Aquariva Super, opvolger van de Aquarama en huidig icoon van Riva, wordt vaak besteld in de kleur ‘Sera Blue’. De Fiat 500 Riva wordt exclusief in deze unieke kleur geleverd. Ook het dak van de cabrioletuitvoering wordt in bijpassend blauw uitgevoerd. Het stoffen dak van de 500C is nog niet eerder uitgebracht in deze kleur. Ook exclusief voor de Fiat 500 Riva zijn de nieuwe 16-inch lichtmetalen velgen met Riva logo in het hart van het wiel. Verder zijn spiegelkappen en deurgrepen in chroom uitgevoerd en is ook aan de achterzijde het Riva logo te zien. Binnenin zijn de stoelen met ivoorkleurig leder bekleed en voorzien van bijpassende stiksels. Oog voor detail is ook terug te vinden op de belijnde veiligheidsgordels: een knipoog naar de lijnen op de buitenzijde van de Riva-boten. De kofferbakmat is voorzien van een uniek houten Riva logo.  Nieuweautokopen.nl/Fiat vindt de Fiat 500 Riva een mooi karretje geworden, waarmee je absoluut niet voor schut rijdt.

De Fiat 500 Riva wordt aangedreven door de krachtige en zuinige TwinAir Turbo-motor met 105 pk (99 g/km). Veiligheid staat voorop dankzij standaard zeven airbags, ABS met EBD (Electronic Brake Distribution), ESC (Electronic Stability Control), ASR (Anti Slip Regulation), Hill Holder en HBA (Hydraulic Brake Assistance) dat assisteert bij een noodrem. Verder omvat de standaarduitrusting panoramisch en elektrisch te bedienen open dak (alleen Berlina), automatische airconditioning, mistlampen, LED-dagrijverlichting, parkeersensoren, 7-inch TFT-scherm (met Riva logo) en 7-inch HD LIVE met hoog resolutiescherm. Laatstgenoemde biedt onder meer Uconnect LIVE, stemherkenning, multimedia en op verzoek digitale radio (DAB) en 3D-navigatie van TomTom. Bovendien is de Fiat 500 Riva optioneel te voorzien van het laatste audiosysteem van Beats by Dr. Dre. Het nieuwe BeatsAudioTM-systeem biedt 7 speakers, 440 Watt en een digitale versterker met 8 kanalen.

De Fiat 500 Riva komt in een gelimiteerde serie naar Nederland. Elk exemplaar wordt voorzien van uniek plaatje met daarop de naam van de eigenaar en het productienummer. De Fiat 500 Riva met 105 pk TwinAir Turbo is er vanaf € 22.995, de Fiat 500C Riva vanaf€ 25.995. Vanwege de meer dan goede band die Nieuweautokopen.nl/Fiat onderhoudt met de Fiat-dealers, is de kans groot dat de website de gelimiteerde 500 Riva kan leveren. Meer weten? Vraag een offerte aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s