De nieuwe generatie BMW 3 Serie Gran Turismo. De ruimste en rijkst uitgeruste BMW 3 Serie 2016

Vanaf juli kan Nieuweautokopen.nl/BMW ’m leveren: de vernieuwde BMW 3 Serie Gran Turismo, een model dat drie jaar geleden als nieuw lid aan de BMW 3 Serie reeks werd toegevoegd. BMW rept zelf over een vernieuwde versie, dus wereldschokkend zullen de aanpassingen ten opzichte van de eerste generatie niet zijn. Maar ach, aantrekkelijk is de 3GT nog steeds, vooral door zijn binnenruimte.

Nieuwe BMW 3 GT 2016 kopen

De vernieuwde versie valt op door sportieve accenten en extreem rijke standaarduitrusting. Er is keuze uit drie benzine- en vijf dieselmotoren die meer vermogen combineren met een tot 14% lager verbruik. Het interieur is afgewerkt met nieuwe materialen en tevens is het BMW navigatiesysteem Professional beschikbaar met de eerder in de BMW 7 Serie geïntroduceerde gebruikersinterface en verbeterde smartphone-connectiviteit. De BMW 3 Serie GT staat vanaf juli in de showroom en is per direct te bestellen.

Dynamischer van uiterlijk en interieur met meer luxe beleving.
Met een lengte van 4,82 m is de BMW 3 Serie Gran Turismo om en nabij 20 cm langer dan de andere leden van de BMW 3 Serie familie. Met deze afmetingen kan hij zich meten met grotere, luxere modellen. De vormgeving van de BMW 3 Serie Gran Turismo is aangepast voor een dynamischer uitstraling, zowel van voren als van achteren. Nieuw zijn standaard LED-koplampen voor zowel dim- als grootlicht en LED-mistlampen. De BMW 3 Serie Gran Turismo krijgt daarmee een sportievere aanblik. Ook oogt hij breder en de aangepaste LED-achterlichtunits en het pittigere lijnenspel geven ook de achterzijde een krachtigere uitstraling.

Het interieur van de BMW 3 Serie Gran Turismo voelt nog geraffineerder aan dankzij de toepassing van nieuwe materialen en accenten. Verchroomde randen van bedieningselementen, decoratieve houten elementen, kleuren en lederen bekledingsvarianten tillen de kwaliteitsbeleving naar een nieuw niveau. Ook de materialen en de ergonomie zijn onder de loep genomen. Sportiviteit gekoppeld aan de elegantie van een coupé, het comfort en het gebruiksgemak van een vierdeursauto en een met 59 mm verhoogde zitpositie vormen samen met goed zicht rondom en een genereus ruimtelijk gevoel overtuigende factoren voor kopers van de BMW 3 Serie Gran Turismo. De ruimte achterin, met drie volwaardige zitplaatsen en de beenruimte van een grote sedan, is daarbij vaak doorslaggevend.

Die ruimte is te danken aan de 11 cm langere wielbasis (van 2,92 m) dan die van de BMW 3 Serie. De achterklep geeft royaal toegang tot een bagageruimte met een inhoud van 520 liter tot aan 1.600 liter met een volledig neergeklapte achterbank.  Nieuweautokopen.nl/BMW levert ook de 3 Touring en de 3 Sedan. Mocht u de modellen willen vergelijken om de juiste keuze te kunnen maken, laat het ons weten. Wij helpen u graag op weg.

De laatste versie van het BMW navigatiesysteem Professional (voor het eerst verschenen in de nieuwe BMW 7 Serie) is nu ook beschikbaar voor de BMW 3 Serie Gran Turismo – het eerste model van de BMW 3 Serie die met dit verbeterde systeem leverbaar is. De hoofdfuncties van het bedieningsmenu zijn nu duidelijk herkenbaar ondergebracht in tegels, waardoor de bediening logischer wordt. Het koppelen van mobiele telefoons gaat gemakkelijker, te meer doordat smartphones nu ook zijn te laden en te verbinden met de externe antenne via een draadloos inductielaadstation. Wanneer het nieuwe navigatiesysteem in de andere modellen van de 3 leverbaar wordt, zal via Nieuweautokopen.nl/BVMW worden aangekondigd.

Nieuwe generatie motoren: hoger vermogen, lager brandstofverbruik.
De nieuwe generatie motoren die voor de BMW 3 Serie Gran Turismo beschikbaar zijn, bieden duidelijk sportieve prestaties, verbeterde reacties en efficiëntie. Het gamma omvat drie volledig nieuwe benzineversies met vermogens van 135 kW (184 pk) tot 240 kW (326 pk) en vijf dieselvarianten van 110 kW (150 pk) tot 230 kW (313 pk) – met klassieke achterwielaandrijving of BMW xDrive vierwielaandrijving, met handgeschakelde zesbak of Steptronic automaat (brandstofverbruik gecombineerd: 4,3-7,7 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 112–175 g/km). Alle vier- en zescilinder benzineversies en de viercilinder diesels stammen van de nieuw ontwikkelde, modulaire BMW EfficientDynamics motorenfamilie en profiteren van de baanbrekende BMW TwinPower Turbo techniek. De komst van de vernieuwde BMW 3 Serie Gran Turismo gaat gepaard met de introductie van de nieuwe benzinemotoren in dit model. Een volledig nieuwe diesel is te vinden in de BMW 325d Gran Turismo. De andere viercilinder diesels waren al beschikbaar sinds de introductie van de nieuwe motorengeneratie in de zomer van 2015.

Met de nieuwe motoren is duidelijke winst bereikt in efficiëntie, ondanks de toename van het vermogen. De reductie in brandstofverbruik en CO2-emissie ligt tussen de 4,5% bij de BMW 318d Gran Turismo en 13,8% voor de BMW 320d Gran Turismo. Verder geoptimaliseerde handgeschakelde en automatische transmissies, de Auto Start Stop-functie, Brake Energy Regeneration, automatische uitschakeling van de aandrijving van zaken als aircocompressor en dynamo, en de ECO PRO-modus dragen ook bij aan het bereiken van een zo laag mogelijk verbruik en een zo laag mogelijke uitstoot van de BMW 3 Serie Gran Turismo.

De BMW 320i Gran Turismo, de BMW 318d Gran Turismo en de BMW 320d Gran Turismo zijn standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel is een 8-traps Steptronic automaat leverbaar. Alle andere motorvarianten zijn standaard uitgerust met de automaat. Dat betekent dat er nu drie modelversies meer dan voorheen (BMW 330iA Gran Turismo, BMW 340iA Gran Turismo en BMW 325dA Gran Turismo) exclusief met deze efficiënte automatische transmissie worden geleverd. Door verbeteringen in efficiëntie, andere overbrengingsverhoudingen en verminderde slip van de koppelomvormer tijdens het wisselen van versnelling is ongeveer 3% besparing bereikt in verbruik en CO2-uitstoot. Tegelijk zorgen deze aanpassingen voor meer comfort tijdens schakelmomenten.

Alle benzineversies van de BMW 3 Serie Gran Turismo en de diesels BMW 320d Gran Turismo en BMW 330d Gran Turismo zijn optioneel leverbaar met BMW xDrive. In de BMW 335d xDrive Gran Turismo is deze vierwielaandrijving standaard.
Alles bij elkaar zijn er achttien motor-, transmissie- en aandrijvingsconfiguraties mogelijk in de BMW 3 Serie Gran Turismo.

Drie uitvoeringen om uit te kiezen met zeer rijke standaarduitrusting.
Kopers van de BMW 3 Serie Gran Turismo kunnen kiezen uit de uitvoeringen Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport. De kleur Estoril Blue is exclusief beschikbaar voor de M Sport modellen. De BMW 3 Serie Gran Turismo heeft een zeer uitgebreide uitrusting, met onder meer Cruise Control, Emergency Call, Park Distance Control, opbergpakket, automatische climate control, keyless engine ignition, Servotronic, zes airbags, LED-koplampen voor dim- en grootlicht, LED-mistlampen, een kleurenscherm met hoge resolutie en iDrive Controller en handsfree voorziening voor telefoneren – inclusief USB-aansluiting en Bluetooth audiostreaming – en een met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel. Door een grotere vrijheid in de keuze van uitrustingscombinaties hebben kopers meer keuzemogelijkheden. Verder zijn er twee nieuwe lakkleuren beschikbaar, drie nieuwe wieldesigns en additionele bekledingsvarianten en sierstroken voor het interieur.

Nieuweautokopen.nl/BMW kan de BMW 3 GT vanaf juli leveren in alle kleuren en uitvoeringen. Voor de andere modellen uit de serie, kunt u er nu al terecht, zoals ook de 4 Serie, 5 Serie, 7 Serie, alle X-modellen en M-versies gewoon online via Nieuweautokopen.nl/BMW kunnen worden geleverd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s