Renault Talisman Estate 2016: Vanaf juli leverbaar!

Vanaf dag 1 hebben wij bij Nieuweautokopen.nl/Renault de Talisman een fraaie auto gevonden. En de waardering voor het model nam alleen maar toe met het zien van de bloedmooie Talisman Estate. En Renault heeft ons net verteld, dat dat model leverbaar is geworden.

Nieuwe Renault Talisman 2016 kopen

De Talisman Estate is met  4,86 m één centimeter langer dan de Talisman Sedan. Door de forse wielbasis (2,81 m) is er veel binnenruimte. De royale spoorbreedte voor en achter van 1,61 m zorgt voor een uitstekende stabiliteit en comfort. De Talisman Estate heeft uitgebalanceerde proporties, net als de Sedan. De Estate heeft ranke dakrails en een lange dakspoiler. De lijnen van de Renault Talisman Estate zijn dynamisch en functioneel – en dat zijn essentiële factoren bij de keuze voor een stationwagon’, zegt Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design.

Flexibel interieur, bijna 1.700 liter bagageruimte
Net als de sedanversie, leverbaar sinds december 2015, is de Talisman Estate zeer royaal bedeeld met interieurruimte. De hoofdruimte voorin bedraagt 90 cm, achterin 87 cm en dat is 3 cm meer dan in de Sedan.

Dankzij Renaults Easy Break-systeem is de achterbank eenvoudig neer te klappen in twee ongelijke delen door middel van twee hendels in de bagageruimte. De bagageruimte in de Renault Talisman Estate bedraagt 572 liter onder de hoedenplank en met de achterbank in de normale positie. De lengte van de bagageruimte is dan 112 cm. Met de achterbankleuning neergeklapt is de laadvloer 201 cm lang en bedraagt de ruimte bijna 1.700 liter (VDA).

De handsfree achterklep van de Talisman Estate kan worden geopend met een simpele beweging van de voet onder de achterbumper. De opening is 108 cm breed en de tildrempel slechts 57 cm hoog.

De leuning van de brede, uiterst comfortabele voorstoelen in de Talisman Estate zijn voorzien van Cover Carving Technology – een nieuwe, vormvaste maar flexibele, duurzame lichtgewicht schaal. Die zorgt voor 3 cm extra beenruimte achterin en een gewichtsbesparing van één kilo per rugleuning. De in ongelijke delen neerklapbare achterbank is opgebouwd met schuim van uiteenlopende dichtheid en voorzien van een skiluik. De kantelbare hoofdsteunen houden in de laagste positie het zicht naar achter voor de bestuurder vrij.

Speciaal voor Talisman Estate ontwikkelde BOSE® Surround Sound
De Renault Talisman Estate biedt de inzittenden de uitstekende geluidskwaliteit van het optionele BOSE® Surround Sound. BOSE® en Renault hebben vanaf het begin van de ontwikkeling van de Talisman Estate samengewerkt aan een speciaal op dit model afgestemde geluidsinstallatie. Het systeem is volledig aangepast aan het akoestische karakter van de auto, zodat het elke nuance in het geluid natuurgetrouw weergeeft

R-LINK 2
Uiteraard is de Renault Talisman Estate, net als de Sedan, voorzien van Renaults R-LINK 2-multimediatablet, met een portrait 7” of een landscape 8,7” scherm. R-Link 2 is het controlecentrum van de auto, waarmee alle systemen eenvoudig worden bediend, zoals het navigatiesysteem, het audiosysteem, de rijhulpsystemen en de climate control.

Multi-SENSE®
Multi-SENSE®-technologie biedt de bestuurder de keuze uit vier voorgeprogrammeerde instellingen (‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Neutral’ en ‘Eco’) en een volledig te programmeren ‘Perso’-modus. Deze modi zijn te selecteren via het R-LINK 2-multimediasysteem en de knop op de middenconsole. Afhankelijk van de gekozen instelling varieert de respons van de motor op het gaspedaal, de instellingen van de EDC-transmissie, de mate van bekrachtiging van het stuurwiel, de instellingen van de Electronic Damper Control en de instellingen van het 4Control-systeem.

Wendbaar als een stadsauto dankzij 4Control
In de stad zorgt het 4Control-onderstel met vierwielbesturing in combinatie met de Electronic Damper Control voor uitzonderlijke wendbaarheid. Het 4CONTROL-systeem is uniek voor het segment en staat voor stabiliteit in bochten en wendbaarheid bij uitwijkmanoeuvres. Het 4Control-systeem is permanent actief. Bij snelheden tot 50 km/uur in de Comfort-modus (60 km/uur in ‘Neutral’ en 80 km/uur in ‘Sport’), sturen de achterwielen tegengesteld aan de voorwielen, tot een hoek van 3,5 graden. Dit geeft het effect van een kortere wielbasis en verbetert de wendbaarheid. Bij hogere snelheden sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Dit resulteert in meer stabiliteit, meer rijcomfort en -plezier en een groter gevoel van veiligheid.

Toonaangevend in veiligheid
Renault hecht veel waarde aan veiligheid en heeft de Talisman Estate uitgerust met veel veiligheidsvoorzieningen. Op gebied van actieve veiligheidsvoorzieningen zijn er  rijhulpsystemen zoals Adaptive Cruise Control, Active Emergency Braking System, Lane Departure Warning, Safe Distance Warning, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Warning, Easy Park Assist, parkeersensoren rondom en Hill Start Assist.

Passieve veiligheidssystemen zijn: twee adaptieve airbags vóór, zijairbags vóór, gordijnairbags vóór en achter, veiligheidsgordels met spanners en spankrachtbegrenzers, anti-whiplashstoelen die zo zijn vormgegeven dat de passagier niet onder de gordel kan doorschieten bij een frontale aanrijding, twee ISOFIX-bevestigingspunten voor een kinderzitje achterin die voldoen aan de nieuwe i-Size norm voor kinderzitjes en vier zitplaatsen met conventionele bevestigingspunten voor een kinderzitje.

Nieuwe kleuren
Tegelijk met de introductie van de Talisman Estate breidt Renault het gamma beschikbare carrosseriekleuren uit met Brun Vison en Rouge Carmin. Er zijn nu tien kleuren, die allemaal zijn afgewerkt met een duurzame vernis die de lak extra beschermt tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een diepe glans.

Zuinige, temperamentvolle motoren
Het motorengamma is hetzelfde als dat voor de Sedan-versie, voor een volledig overzicht surft u naar Nieuweautokopen.nl/Renault.

Initiale Paris-uitvoering: het beste comfort en de beste entertainment
Net als de Espace zijn ook de Talisman Sedan en de Talisman Estate in de Initiale Paris-uitvoering leverbaar. Deze uitvoering biedt de berijder het beste wat Renault te bieden heeft op het gebied van uitrusting, comfort en service.

Exclusief voor de Renault Talisman Estate Initiale Paris is de carrosseriekleur Noir Améthyste leverbaar. De auto is uitgerust met speciale lichtmetalen 19” wielen. Het interieur is bekleed in zwart of grijs nappaleder en voorzien van exclusieve vloerbedekking. De voorstoelen zijn verwarmbaar, geventileerd, hebben een massagefunctie en zijn tienvoudig verstelbaar (waarvan acht elektrisch). De zijruiten zijn gelamineerd en zorgen voor extra stilte in het interieur. De buitenspiegels hebben een geheugenfunctie en draaien omlaag om achteruitrijden nog makkelijker te maken. De Initiale Paris-uitvoering wordt geleverd met een speciale handsfree-card.

De Renault Talisman Estate Initiale Paris is leverbaar met de ENERGY TCe 200 benzinemotor in combinatie met een zeventraps EDC-transmissie, de ENERGY dCi 130 met een zestraps EDC-transmissie, en met de ENERGY dCi 160 dieselmotor met een zestraps EDC-transmissie.

Stationwagons: populair segment
Schreven we bij Nieuweautokopen.nl/Volkswagen over de nieuwe Volkswagen Tiguan dat SUV’s en Crossovers steeds populairder worden, zegt Renault hetzelfde over de stationwagon. De cijfers, en die zijn niet van Nieuweautokopen.nl/Renault, maar van Renault zelf: het D-segment is in 2015 in Europa met 16% gegroeid. Vooral in Europa zijn stationwagons populair: meer dan een derde van de verkopen in dit segment is een stationwagon, wat neerkomt op bijna 630.000 auto’s. Vooral in Nederland, België, Italië en Duitsland (240.000 stationwagons in 2015, een derde van het totaal in Europa) zijn stationwagons in het D-segment populairder dan sedans. Welke type carrosserie uw voorkeur ook heeft, Nieuweautokopen.nl/Renault kan hem leveren. Nieuw, altijd met garantie en via de dealer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s