Geen autopech onderweg op vakantie? Wees goed voorbereid!

Heeft u uw zomervakantie al geboekt, of wordt de bestemming onderweg bepaald? Gaat u met het vliegtuig, de auto of de fiets? Feit is dat de zomervakantie voor de deur staat en de voorbereidingen bij veel mensen in volle gang zijn. De caravans worden uit de stalling gehaald en opgefrist, de auto krijgt de nodige aandacht zodat de kans op pech onderweg zo klein mogelijk is en de koffers komen achter het gordijn tevoorschijn.
Volvo met caravanWat betreft pech onderweg met de auto: zeker in warme landen én met een caravan aan de trekhaak heeft uw vierwieler extra veel te lijden. Een goede check voor vertrek is geen overbodige luxe. Handige Harry’s kunnen veel zelf, maar even naar de dealer is vaak geen overbodige luxe. Weet u trouwens wat alle lampjes op het dashboard betekenen? Neem eens de tijd om het instructieboekje van de auto door te nemen, dat geeft een hoop duidelijkheid.

file vakantie tolwegen

Accuproblemen staan al jaren op nummer 1 in de Top 10 Autopech van de Wegenwacht, maar vooral in de zomer is ook het koelsysteem de pineut. Bent u na de winter door blijven rijden op winterbanden, dan is het niet verstandig om daarmee richting het zuiden van Europa af te reizen. Winterbanden leiden bij temperaturen boven de 10 graden Celsius tot een langere remweg en een minder goede wegligging, helemaal wanneer de thermometer meer dan 30 graden aangeeft.

met de caravan op vakantie

Weet u vooraf al door welke landen u komt op weg naar de vakantiebestemming? Bekijk dan alvast de daar geldende verkeersregels. Vaak zijn het net die kleine veranderingen ten opzichte van Nederland waardoor men elkaar in het verkeer niet begrijpt. Mocht het onverhoopt toch misgaan, zorg dan dat er een vertaal-app op uw smartphone geïnstalleerd is. Zo is een conversatie in een vreemde taal een minder grote drempel. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

Natuurlijk hopen we allemaal dat we heelhuids terugkeren van een welverdiende vakantie en er straks weer fris tegenaan kunnen.

Door: Arno Lommers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s