Ford Mustang ’s werelds best verkochte sportcoupé; vraag in Europa in 2016 blijft stijgen

Jarenlang heeft Ford de Mustang niet officieel geleverd in Europa. Simpelweg omdat de markt te klein en de prijs te hoog was voor de pony car. Inmiddels is Ford gelukkig tot inkeer gekomen en kan ook Nieuweautokopen.nl/Ford de nieuwe Mustang aanbieden. En zo levert de website een bijdrage aan het succes van de Mustang die tot de beste verkochte sportcoupé ter wereld blijkt te horen. En er lijkt geen einde aan zijn populariteit te komen. We citeren Ford: “De vraag naar de iconische auto blijft onverzadigbaar”.

Nieuwe Ford Mustang 2016 kopen

Volgens de bedrijfsanalyse van de recentste registratiegegevens van IHS Automotive heeft Ford in 2015 wereldwijd circa 110.000 Mustang fastbacks verkocht, meer dan alle andere concurrerende sportcoupéfabrikanten.

Dat record is behaald ondanks een beperkte beschikbaarheid in belangrijke markten als het Verenigd Koninkrijk en China. Bovendien verkocht Ford circa 30.000 Mustang convertibles, met een totaal aantal verkochte auto’s van 141.868, waardoor de Mustang veruit de best verkochte tweedeurs sportauto ter wereld is geworden.

Mustang in Europa
Tot nu toe hebben meer dan 16.600 klanten in Europa een Ford Mustang besteld, die afgelopen zomer voor de eerste keer te koop was in die regio. Leveringen vanuit de Flat Rock-assemblagefabriek in de VS werden in de tweede helft van 2015 gestart. Van de 13.000 exemplaren die afgelopen jaar zijn verkocht, zijn er nu 4.700 geleverd aan klanten. Nieuweautokopen.nl/Ford begrijpt die populariteit wel. Zo’n Mustang ziet er lekker dik en Amerikaans uit en zal menig liefhebber van American Iron aanspreken. En met een vanafprijs van net geen 53k is hij nauwelijks duurder dan de gemiddelde Duitse leasemachine die elke parkeerplaats bij elk willekeurig kantoorpand domineert.

In Duitsland was de Mustang in maart de best verkochte sportcoupé, volgens gegevens die zijn gepubliceerd door de Duitse federale transportautoriteit voor motorvoertuigen, de KBA. De 5.0-liter V8-motor is de bestverkochte motor in Duitsland. Het land heeft met één op de drie verkochte modellen ook het hoogste nationale afnamepercentage van het cabrioletmodel. Afgelopen maand was de Mustang de best verkochte sportcoupé in Frankrijk, volgens gegevens van de Association Auxilliaire de l’Automobile.

De Mustang is in Europa verkrijgbaar met 5.0-liter V8-motor van Ford, die een vermogen van 421 pk levert, of met de zuinigere 2.3-liter EcoBoost-motor, met een vermogen van 317 pk. Beide versies zijn verkrijgbaar met een handmatige of automatische versnellingsbak met zes versnellingen. Het handgeschakelde fastback-model met 5.0-liter V8-motor accelereert vanuit stilstand in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u, en het handgeschakelde fastback-model met 2.3-liter EcoBoost-motor behaalt deze snelheid in 5,8 seconden.

Later dit jaar zijn er drie nieuwe Mustang-kleuren leverbaar in Europa, White Platinum, Grabber Blue en Lightning Blue. Ook worden Mustang-modellen dan voorzien van het nieuwe SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem van Ford. Ook Nieuweautokopen.nl/Ford kan de nieuwigheden aanbieden op de nieuwe Mustang.

Mustang blijft koploper in Noord-Amerika
In maart werden er volgens de gepubliceerde cijfers maar liefst 12.563 Mustangs verkocht in de VS, meer dan het verkochte aantal van de nieuwe Chevrolet Camaro en de Dodge Challenger gecombineerd. De Mustang was volgens door de branche gerapporteerde cijfers in heel 2015 en gedurende het eerste kwartaal van 2016 de best verkochte sportcoupé in de VS.

EcoBoost in Nederland best verkocht
Met de Nederlandse BPM-wetgeving is het niet heel verassend dat er hier bijna uitsluitend Mustangs met 2.3-liter EcoBoost-motor verkocht worden. In totaal zijn er in Nederland nu 72 exemplaren verkocht waarvan 1 exemplaar met de 5.0-liter V8-motor. Bijna 40 procent van de Mustang klanten in Nederland zijn zonaanbidders aangezien zij hebben gekozen voor een Convertible. De Mustang met 317 pk sterke EcoBoost-motor is leverbaar vanaf € 52.800,-. Nieuweautokopen.nl/Ford kan elke uitvoering van de nieuwe Mustang leveren. Nog geen keuze kunnen maken? Kijk op de website voor het aanbod.

One comment

  1. Hey Paul gelukkig dat er steeds meer vraag is naar de ford mustang ik hoop dat er in de de toekomst nog meer vraag zal zijn voor deze geweldige pony car en als je interesse hebt kom eens mijn blog bezoeken over klassieke bolides mvg carspotted1303

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s