Toyota Prius Plug-In Hybrid 2016: Zuinig en groen

Toyota breidt het aanbod van de nieuwe Prius uit met de Prius Plug-in Hybrid. Met een groter elektrisch rijbereik en een ultralaag brandstofverbruik is hij toonaangevend in zijn klasse. Wat Nieuweautokopen.nl/Toyota betreft, is hij dat niet als het gaat om schoonheid en design. Welke hoek we ook van de auto bekeken, mooi konden we hem niet vinden.

Nieuwe Toyota Prius 2016 kopen1Boeien zullen velen zeggen. Wie een Prius koopt, koopt zo’n auto om zijn uitstoot, of eigenlijk het ontbreken daarvan. Dankzij de aanwezige hybride-techniek is zo’n Prius immers schoner dan schoon. En voor de nieuwe versie van model geldt eigenlijk hetzelfde. En daar gaat het om: schoon in plaats van schoonheid.

Het model heeft  een grotere lithium-ion batterij (8,8 kWh) waardoor de Toyota Prius Plug-in Hybrid een aanzienlijk grotere afstand volledig elektrisch kan rijden. In stedelijke, drukke gebieden of bij kortere ritjes kiest de Prius Plug-in Hybrid zoveel mogelijk voor emissievrije, elektrische aandrijving. In de Prius Plug-in Hybrid werken de elektromotor en de generator samen om extra trekkracht te genereren voor zowel de acceleratie als het verlagen van het brandstofverbruik. De elektrische actieradius is vergroot naar meer dan vijftig kilometer. Bovendien kan tot 135 km/u volledig elektrisch worden gereden. Het verwachte gemiddelde brandstofverbruik komt uit op 1,4 l/100 kilometer, wat gelijk is aan een CO2-uitstoot van 32 g/km (volgens EU-norm). Mooie waarden die op Nieuweautokopen.nl/Toyota kunnen worden vergeleken met andere modellen van het merk.

Beste thermische efficiency ter wereld: hoger dan 40%
Net als in de nieuwe Toyota Prius zit in de Prius Plug-in Hybrid de geheel nieuw ontwikkelde 1,8-liter VVT-i Atkinson-benzinemotor met een effectief gebruik van uitlaatgasrecirculatie en een nog lager brandstofverbruik. Met een thermische efficiency van meer dan 40% is dit de efficiëntste benzinemotor ter wereld. En waar koop je zo’n auto? Juist, bij de beste online autozaak Nieuweautokopen.nl/Toyota.

Geïntegreerde zonnepanelen
Nieuw is het solar roof oplaadsysteem waarbij zonenergie wordt opgeslagen in een aparte batterij. Een speciaal systeem zorgt hierbij dat het interieur verwarmd of juist gekoeld kan worden wanneer volledig elektrisch wordt gereden.

Geavanceerd TNGA platform
De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is gebouwd op hetzelfde Toyota New Global Architecture (TNGA) Platform als de hybridevariant. Deze staat bekend om zijn lage zwaartepunt, wat verbeterde rijeigenschappen met zich meebrengt. De Prius Plug-in Hybrid valt verder op door unieke verlichting met vier LED-projectoren en uniek vormgegeven LED-achterlichten.

Standaard Toyota Safety Sense
Uiteraard profiteert ook de Prius Plug-in Hybrid van verschillende standaard actieve veiligheidsitems onder de naam Toyota Safety Sense. Dit bestaat uit de volgende actieve veiligheidssystemen:

  1. Radar-gestuurde Adaptive Cruise Control (ACC) met Full Speed Range Following Function;
  2. Pre-Collision Safety System (PCS) met voetgangersdetectie;
  3. Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie;
  4. Automatic High Beam (AHB);
  5. Road Sign Assist (RSA).

Slimme, zuinige airco
Om energie te besparen, heeft de automatische airconditioning een S-FLOW-functie. Deze signaleert of de zitplaatsen zijn bezet. Vervolgens past het systeem de ventilatie en verwarming aan en minimaliseert de luchtstroom langs onbezette zitplaatsen. Het systeem houdt ook rekening met de ingestelde temperatuur van de airconditioning, de buitentemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de auto binnenkomt. Op basis van alle gegevens bepaalt het de efficiëntste werking.

Gadgets

  • De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid is leverbaar met een draadloze oplader voor de smartphone, onderin de middenconsole. Door de toepassing van Qi-technologie kunnen smartphones, die met dit systeem compatible zijn, draadloos opladen.
  • Ook een kleuren head-up display is leverbaar en toont informatie over snelheid, diverse systemen van Toyota Safety Sense en batterijstatus.
  • Toyota’s Simple Intelligent Parking Assist (S-IPA), ook aanwezig op de Prius Plug-in Hybrid, maakt gebruik van sensoren om zo vrije parkeerplaatsen te scannen. Nadat de automatische parkeerhulp is ingeschakeld, stuurt de auto zichzelf het parkeervak in.

Wat al die techniek en gadgets voor u kunnen betekenen, leggen we graag uit als u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraagt voor zo’n nieuwe Prius bij Nieuweautokopen.nl/Toyota. De nieuwe Prius is eind dit jaar leverbaar in Nederland via Nieuweautokopen.nl/Toyota.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s