Nieuwe Toyota GT86 2016 in alle opzichten scherper

Deze Toyota is samen met de Subaru BRZ, waarmee hij belangrijke techniek deelt,  misschien wel een van de leukste auto’s op de markt. Hij is snel, lichtvoetig en kost geen kapitaal. En hij ziet er ook nog eens kek uit. Net zo enthousiast als Nieuweautokopen.nl/Toyota? Bestellen kan online via de website.
Nieuwe Toyota GT86 2016 kopen

Toyota presenteert de nieuwe GT86 op de New York International Auto Show, die 25 maart t/m 3 april wordt gehouden. De sportcoupé heeft een opvallend agressievere styling gekregen. De kwaliteitsbeleving in het interieur is versterkt en het onderstel verbeterd. Het geeft de achterwielaandrijver een expressievere besturing en wegligging. Veel expertise werd opgedaan tijdens races op onder meer de Nordschleife.

Driving fun
De wegligging van de GT86 zal met dit nieuwe model nog meer indruk maken dankzij een aangepaste setting van schokdemping en vering. De besturing is directer en gevoeliger, zodat de bestuurder nog meer sportief rijplezier beleeft.

Looks
De nieuwe Toyota GT86 oogt daadkrachtiger met in de voorbumper een grotere, laag geplaatste luchtinlaat. De LED-koplampen en richtingaanwijzers zijn opnieuw ontworpen. Ook de achterlichtunits zijn voorzien van LED. Grote lichtmetalen wielen met de spaken in een gedraaid profiel maken het agressievere voorkomen compleet.

Touch & feel binnenin
Het interieur van de Toyota GT86 krijgt een betere touch & feel. Nieuw zijn onder meer stoelbekleding met leder en alcantara en een met suède afgewerkte cockpit en portieren. Zilverkleurig gestikte stoelen en het sportstuurwiel geeft een rijkere uitstraling. In de naaf van het stuurwiel zit het inmiddels bekende 86-logo, waarin de zuigers van de boxermotor herkenbaar zijn. Voor wie die boxermotor niet begrijpt, Nieuweautokopen.nl/Toyota zal het uitleggen: de GT86 deelt belangrijke techniek, waaronder zijn boxermotor, met Subaru. Dat Japanse merk brengt een vergelijkbaar karretje op de markt onder de naam Subaru BRZ. Die auto is ook online te bestellen, echter niet bij Nieuweautokopen.nl/Toyota maar bij Nieuweautokopen.nl/Subaru.

Racegenen
Toyota zet de GT86 al sinds zijn komst ook in de autosport. En daarbij heeft het de nodige kennis opgedaan om de dynamiek te versterken. Toyota Motorsports GmbH (TMG) heeft de GT86 CS-R3 ontwikkeld, een achterwielaangedreven rallyauto, en de GT86 CS-Cup, die specifiek bedoeld is om de strijd aan te gaan op de vermaarde Nordschleife van de Nürburgring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s