Hyundai i20 T-GDI 2016 combineert raffinement met rendement

Meer raffinement en meer rendement. De nieuwe Hyundai i20 T-GDI – met 74 of 88 kW (100 of 120 pk) sterke 1.0-liter driecilinder turbomotor – geeft extra cachet aan de ook bij Nieuweautokopen.nl/Hyundai populaire i20. Dit sterke nummer in de compacte middenklasse heeft niet alleen een sterke en efficiënte benzinemotor met turbo, waardoor acceleratie sneller verloopt en de motor sneller op het gas reageert. Ook de rijeigenschappen zijn verbeterd. En als klap op de vuurpijl is de Hyundai i20 mét turbomotor zuiniger met méér vermogen.

Niuewe Hyundai i20 2016 kopen

De Hyundai i20 met 1.0 T-GDI-turbomotor blijft de voordelen bieden van een volwassen auto van een klasse hoger. Vanaf maart staat de nieuwe compacte Hyundai met turbomotor in de showroom voor prijzen vanaf € 13.995,-. Die vanafprijs is gelijk aan die van de versie met 55 en 62 kW (75 en 84 pk) sterke 1.2i benzinemotor. De nieuwe Hyundai i20 1.0 T-GDI wordt geleverd als coupé en als vijfdeurs hatchback. De Hyundai i20 blijft ook leverbaar met de 66 kW (90 pk) sterke 1.1-liter dieselmotor.

Volwassen uitstraling en sterke persoonlijkheid
Door zijn aansprekende design, hoogwaardige techniek en prettige stuurgedrag valt de Hyundai i20 meteen op. De besturing is licht en de versnellingspook laat zich moeiteloos bedienen. Het is bovendien een van de ruimste in zijn klasse: de Hyundai i20 geeft je meteen het gevoel in een grotere auto onderweg te zijn. Dit komt door de lange wielbasis van 2.570 mm en door de uitgekiende designtaal, waardoor de auto ook optisch groter en breder oogt.

De Hyundai i20 heeft een volwassen uitstraling en een sterke persoonlijkheid. Zijn aantrekkingskracht wordt extra versterkt door de strakke, elegante lijnen en de krachtige voorzijde met de fraaie lichtunits met LED-dagrijverlichting en de LED-stadslichten. Ook de boomerangvormige achterlichten onderstrepen het hightech karakter van de nieuwe Hyundai i20.

Krachtig: koppel snel beschikbaar
De Hyundai i20 T-GDI koppelt dynamisch rijgedrag, kracht én souplesse aan efficiëntie. De belangrijkste wijzigingen van de T-GDI bevinden zich natuurlijk onder de motorkap. De nieuwe T-GDI-motor reageert pittig bij lage toerentallen. Al bij 1.500 t.p.m. is het volledige koppel beschikbaar. Dat verklaart ook zijn vlotte acceleratie van 0 naar 100 km/u in 10,7 seconden. De 1.0 (100 en 120 pk) turbomotoren bieden ook meer vermogen dan de 1.2i-benzinemotor.

1.0 turbomotor veel efficiënter
Ook wat betreft efficiëntie geeft de Hyundai i20 1.0 T-GDI de maat aan. De Hyundai i20 1.0 T-GDI heeft voor de i-Drive met 100 pk een CO2-uitstoot van 94 g/km en als i-Motion en Comfort met 100 pk een CO2-uitstoot van 99 g/km. De Hyundai i20 1.0 Turbo in Premium-uitvoering heeft 120 pk vermogen en 112 g/km CO2-uitstoot. De lage CO2-uitstoot heeft als resultaat dat de Hyundai i20 met 100 pk een gecombineerd verbruik van 1 op 23,3 realiseert (4,3 l op 100 km). Deze versie heeft een handgeschakelde vijfbak. De Hyundai i20 Premium heeft een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Toonaangevende ruimte
De afmetingen van de T-GDI-versie zijn gelijk aan die van de versie met atmosferische motor: lengte 4.035 mm, breedte 1.734 mm en de hoogte bedraagt 1.474 mm. De wielbasis is 2.570 mm en samen met de slimme indeling van het interieur resulteert dat in het ruimste interieur in deze klasse. De Hyundai i20 kwalificeert zich dan ook als volwaardige vijfzitter.

Dankzij de toegenomen buitenmaten groeide ook de inhoud van de bagageruimte. Die is met minimaal 326 liter (was 295 liter) buitengewoon royaal voor auto’s in dit segment. Door de rugleuning van de achterbank neer te klappen, ontstaat een volledig vlakke laadvloer en maximaal 1.042 liter bagageruimte.

Om het ruimtelijke gevoel te versterken, biedt Hyundai een enorm panoramisch zonnedak voor maximale lichtinval. Het panoramadak is niet alleen kantelbaar, maar kan ook volledig worden geopend.

Hoogwaardig interieur
Op het gebied van kwaliteit heeft Hyundai geen concessies gedaan en heeft uitsluitend voor het beste in deze klasse gekozen. Het interieur is een smaakvolle combinatie van zachte materialen, pianozwarte elementen en verchroomde afwerkingsdetails. Veel aandacht is besteed aan comfort en ergonomie, wat onder meer tot uiting komt in het asymmetrische, op de bestuurder gerichte dashboard en de plaatsing van de bedieningselementen.

Voorbeelden van optionele comfortverhogende voorzieningen zijn de automatische voorruitontwaseming, de licht- en regensensor en het geïntegreerde navigatiesysteem met achteruitrijcamera en TomTom Live Services. Een AUX- en USB-aansluiting zijn standaard.

Europees karakter
De nieuwe Hyundai i20 T-GDI wordt geleverd met 100 of 120 pk voor de Premium-uitvoering. Het grote voordeel van de turbomotor is dat het maximumkoppel van 171,6 Nm al vanaf 1.500 t.p.m. beschikbaar is. De acceleratie (0-100 km/u in 10,7 seconden i.p.v. 12,8 seconden in de 1.2i) is dus sneller, terwijl het benzineverbruik gunstiger is.

De Hyundai i20 staat op een nieuw platform en heeft een 64 procent stijvere carrosserie dan zijn voorganger. Samen met de langere wielbasis tilt dat de stabiliteit in bochten naar een hoger niveau. De volledig nieuwe voor- en achterwielophanging bieden de ideale combinatie van rijcomfort en wegligging, terwijl de nieuw ontwikkelde elektromechanische stuurbekrachtiging garant staat voor een prettig en accuraat stuurgedrag.

Topveiligheid
De Hyundai i20 is vanaf blanco papier ontworpen om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, zowel voor de inzittenden als voor voetgangers en fietsers. Er is veelvuldig gebruikgemaakt van ultrasterk staal en onder meer zes airbags, Electronic Stability Control (ESC) en Vehicle Stability Management (VSM) zijn standaard. Dat geldt ook voor de Hill-start Assist Control, ISOFIX-bevestigingspunten op de achterbank en een bandenspanningscontrolesysteem. Samen met de statische bochtverlichting (leverbaar vanaf de i-Motion-uitvoering) zijn het allemaal ingrediënten voor een topklassering bij de strenge Euro NCAP-botsproeven.

Hyundai biedt ook een groot aantal veiligheidsvoorzieningen zoals het Lane Departure Warning System bijvoorbeeld, dat de bestuurder waarschuwt als de auto onbedoeld de rijbaan dreigt te verlaten.

Gefabriceerd in Turkije
De nieuwe Hyundai i20 wordt geproduceerd in de hypermoderne fabriek in Turkije (HAOS), die onlangs een fikse kapitaalinjectie van een half miljard euro kreeg en waar ook de Hyundai i10 van de band rolt. Door de Hyundai i20 in Turkije te bouwen, profiteren Europese klanten van kortere levertijden en is het eenvoudiger om op maat gesneden uitvoeringen te produceren. Korte levertijden en het snelle bestelsysteem bij Nieuweautokopen.nl/Hyundai zorgen er voor dat u nooit lang op uw nieuwe Hyundai hoeft te wachten.

Riante uitvoeringen en scherpe prijzen
De nieuwe generatie Hyundai i20 is specifiek ontworpen om te voldoen aan de hoge verwachtingen van Europese automobilisten. Behalve in toonaangevende ruimte resulteert dat ook in een rijke standaarduitrusting met geavanceerde technologie en tal van voorzieningen die het comfort en de veiligheid verhogend.

Met de nieuwe generatie Hyundai i20 gaat Hyundai volledig mee in de veranderende trends in de markt. Behalve op extra aandacht voor individualisering en comfort speelt de Hyundai i20 ook in op de toenemende vraag naar luxe uitvoeringen. De standaarduitrusting omvat zaken als zes airbags, ESP en Vehicle Stability Management (VSM), maar ook elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels.

De uitvoeringen van de nieuwe generatie Hyundai i20 zijn: i-Drive, i-Drive Cool en i-Motion. Vervolgens zijn er twee pakketten leverbaar voor de i-Motion-uitvoering, namelijk het Comfort- en het Premium-pakket. De Hyundai i20 i-Drive coupé is er voor prijzen vanaf € 13.995,-. De Hyundai i20 vijfdeurs i-Drive kost € 14.495,- en heeft de volgende uitrusting: ABS, ESP en VSM, zes airbags, twee front-, twee zij- en twee gordijnairbags. Hill-start Assist Control (HAC), bandenspanningscontrolesysteem (TPMS), bumpers in carrosseriekleur, elektrisch bedienbare ruiten voor, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, buitenspiegelkappen in carrosseriekleur, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, radio met USB-/AUX-aansluiting.

De i-Drive Cool heeft voor een meerprijs van € 1.000,- ten opzichte van de i-Drive een handmatig te bedienen airconditioningsysteem. Ook een buitentemperatuurmeter, een gekoeld dashboardkastje en een bagagenet zijn bij de meerprijs inbegrepen.

De i-Motion-uitvoering heeft een meerprijs van € 1.000 ten opzichte van de i-Drive Cool en heeft de volgende extra’s: LED-dagrijverlichting, statische bochtverlichting, projectiekoplampen, Lane Departure Warning System, stuurwielbediening audio, Bluetooth-connectiviteit, cruisecontrol met speedlimiter, tweeters voor, smartphone-dockingstation, stuurwiel en versnellingspook in lederlook en parkeersensoren achter.

Vanaf de i-Motion is er bovendien keuze uit twee pakketten: Comfort en Premium. Het Comfort-pakket (+ € 1.000,- t.o.v. i-Motion) omvat: volautomatische airconditioning, geïntegreerd navigatiesysteem met achteruitrijcamera en TomTom Live Services, licht- en regensensor, armsteun, in hoogte verstelbare gordels, automatisch dimmende binnenspiegel en elektrisch inklapbare buitenspiegels.

Het Premium-pakket waarvoor een meerprijs van € 3.500 ten opzichte van de i-Motion geldt, omvat onder meer lichtmetalen 16-inch velgen, privacy glass, zwarte stootlijsten, een panoramisch schuif-/kanteldak, LED-achterlichten, speakers achter en een supervision-cluster. Alleen de Premium uitvoering heeft de 120 pk sterke turbobenzinemotor. Alle uitvoeringen zijn te vergelijken op Nieuweautokopen.nl/Hyundai, zoals er ook een volledige prijslijst is te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s