Nieuwe Fiat 124 Spider 2016 nu te bestellen

De nieuwe Fiat 124 Spider markeert de terugkeer van een legendarische naam, lichtvoetig Italiaans rijgenot in een cabriolet en een iconisch design. De nieuwe achterwielaangedreven roadster van Fiat staat deze zomer bij de Nederlandse Fiat-dealer maar is vanaf begin maart te bestellen vanaf € 33.995. Eindelijk een fabrikant die de prijzen van zijn nieuwe model nu al aan Nieuweautokopen.nl/Fiat meldt, ondanks dat de auto nog niet leverbaar is.

Nieuwe Fiat 124 Spider 2016 kopen

Fiat laat met de nieuwe 124 Spider een typenaam met een rijke historie herleven. Het model is een eerbetoon met bijzonder veel gelijkenis aan de originele 124 Spider die is ontworpen door Tom Tjaarda, een Amerikaan met Nederlandse roots. Hij was destijds in dienst bij het Italiaanse designhuis Pininfarina. De kenmerkende styling en sportiviteit bereiken, na bijna vijftig jaar, een nieuwe generatie liefhebbers. De nieuwe Fiat 124 Spider is ontworpen in Fiats Centro Stile in Turijn en bevat stijlelementen van het originele model van Tjaarda uit 1966. Het origineel wordt gezien als een van de mooiste modellen die Fiat ooit heeft uitgebracht. De nieuwe 124 Spider oogt tijdloos, met klassieke lijnen, uitgebalanceerde proporties en lange ‘motorkap’. De lengte van de voorzijde geeft de auto een sportieve uitstraling. Details als de zeshoekige grille en het patroon van het rooster in de grille, de ‘bulten’ op de motorkap en de scherp gesneden, horizontale achterlichten zijn verwijzingen naar de oorspronkelijke Spider. En wat Fiat niet meldt, maar Nieuweautokopen.nl/Fiat wel: de 124 deelt een deel van zijn techniek met de Mazda MX-5. Is dat negatief? Nee zeker niet, de MX-5 hoort al jaren tot de leukste open auto’s op de markt.

De Fiat 124 Spider wordt aangedreven door de beproefde 1.4 MultiAir Turbo benzinemotor, die voor het eerst wordt toegepast in een achterwielaangedreven auto. De viercilinder benzinemotor levert 140 pk bij 5.000 toeren, 240 Nm bij 2.250 toeren en is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak. De ergonomische inrichting accentueert de prettige rijervaring en zorgt voor een intuïtieve bediening van de auto.

Standaard wordt de Fiat 124 Spider onder andere uitgerust met vier airbags, manuele airconditioning, een via een multimediaknop te bedienen 7” display (waaronder DAB-radio, Bluetooth en WiFi), vier luidsprekers, een met leder bekleed stuurwiel, cruise control, 16” lichtmetalen wielen en Keyless Go functie. De Lusso uitvoering heeft een nog rijkere uitrusting waaronder 17” lichtmetalen wielen, 3D-navigatiesysteem, lederen bekleding, stitching op instrumentencluster, zilveren rollbar en automatische airconditioning.

Ter ere van de terugkeer van de klassieke typenaam bood Fiat 124 exemplaren van de gelimiteerde ‘124 Spider Anniversary’ uitvoering exclusief online aan. Dit bleek een groot succes, want deze beperkte oplage is inmiddels uitverkocht waarvan 5 aan Nederlanders. Elk exemplaar is voorzien van een genummerde badge. Het model komt in de kleur Rosso Passione en de verwarmbare stoelen zijn bekleed met hoogwaardig zwart leder. Verder bestaat de standaarduitrusting uit ‘Full LED-koplampen met AFLS (Adaptive Front Light System, koplampruitenwissers met regen- en lichtsensoren, Bose-audiosysteem met negen luidsprekers, 7” display, 3D-navigatiesysteem, smart card, keyless entry en achteruitrijcamera.

Prijzen

Uitvoering Vermogen Koppel Consumentenprijs
Fiat 124 Spider 140 pk 240 Nm € 33.995
Fiat 124 Spider Lusso 140 pk 240 Nm € 36.495
Fiat 124 Spider Anniversary 140 pk 240 Nm € 38.995

Voor meer gegevens over uitvoeringen en techniek kunt u binnenkort terecht op Nieuweautokopen.nl/Fiat. En bij grote belangstelling kunt u er ook meteen een Fiat 124 bestellen.  Toch liever een vast dak of een kleiner model? Weet dan dat de Fiat 500, de Panda, Punto en Tipo Sedan en alle andere modellen van het Italiaanse merk bij de website te bestellen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s