De nieuwe 2008 2016, de compacte SUV van Peugeot

In 2013 betrad de PEUGEOT 2008 overtuigend de arena. Klanten staken massaal de loftrompet over de elegantie en de rijprestaties van deze auto. De verkoop verliep gestaag en leidde tot een wereldwijde productie van 515.000 auto’s. In Europa zien we dit succes terug in de solide podiumplaats die deze auto sinds de lancering inneemt in dit segment. Nu is het tijd voor een nieuwe versie van de 2008, die evenals zijn voorganger kan worden gekocht via Nieuweautokopen.nl/Peugeot.
Nieuwe Peugeot 2008 2016 kopen

Het gamma bestaat uit de Euro6 PureTech benzinemotoren met handgeschakelde of automatische versnellingsbak en een BlueHDi dieselmotor. Ze bieden een vermogen van 82 tot 130 pk en de uitstoot van CO2 blijft beperkt van 96 tot 114 g/km. De BlueHDi is  conform de Euro6 norm door de exclusieve toepassing van de meest efficiënte technologie op de markt, een SCR-katalysator voor een roetfilter met dieseladditief. Vier motoren zijn Best in Class in hun segment, waaronder de 1.2 l PureTech 130 met handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Met een duidelijk, sterk en verleidelijk SUV design wil PEUGEOT de leidende positie gaan versterken. Kenmerkend zijn de vlakke motorkap en de zwarte wielkast- en dorpelranden op de hogere uitrustingsniveaus. Ze vormen een eenheid met de voor- en achterbumper die voorzien zijn van robuuste beschermplaten. De knik in de daklijn en de dakrails, de sierlijst op de achterportieren en spoiler hebben een gesofisticeerd ontwerp. De carrosseriekleur Rouge Ultimate benadrukt het krachtige karakter van de 2008. Andere kleuren zijn ook mogelijk, kijk maar op Nieuweautokopen.nl/Peugeot.

De koplampbehuizingen met zwart en verchroomd binnenwerk verraden van de buitenkant de ingebouwde technologie al. In het interieur accentueert de lichtsfeer de rijke gebruikte materialen en de zorg die tot in de details aan ieder element is besteed.

Er zijn verschillende uitrustingsniveau’s. Access, Active en Allure worden aangevuld met een GT Line versie. Deze voor het hele gamma van PEUGEOT nieuw geïntroduceerde versie biedt een chique en sportieve ambiance waar de kleuren rood/zwart een grote rol spelen. Dit afwerkingsniveau, past in de lijn van de hogere positionering van het merk.

De bestuurder voelt zich heer en meester in de PEUGEOT 2008. De PEUGEOT i-Cockpit® geeft gestalte aan de rijkarakteristieken van het model: intuïtief, wendbaar en veilig. Grip Control, een adaptief aandrijfsysteem, is zowel voor de benzine- als voor de dieselmotor leverbaar en voor de handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Het wordt gecombineerd met Mud&Snow banden, de Goodyear Vector 4Seasons, om in alle jaargetijden uitstekende rijeigenschappen te bieden.

Mirror Screen, voorzien van Apple Carplay® en MirrorLinkTM, is één van de vele uitrustingen in de PEUGEOT 2008 naast de Achteruitrijcamera, de Active City Brake en Actieve Parkeerhulp, die allemaal zeldzaam zijn binnen dit segment. De PEUGEOT 2008 is erg handig in het stadsverkeer. Met de Active City Brake worden ongelukken vermeden of wordt in ieder geval de schade beperkt. Met Actieve parkeerhulp gaat parkeren automatisch. De achteruitrijcamera geeft de contouren van de auto weer op het scherm zodat gemakkelijker gemanoeuvreerd kan worden.

De nieuwe 2008 is een ruim en praktisch karretje. De 1/3-2/3 deelbare bank zorgt ervoor dat de bagageruimte in een handomdraai vergroot of verkleind kan worden van 410 tot 1.400 liter. Meer dan voldoende om er eens lekker op uit te trekken. Uitvoeringen zijn er in overvloed, de prijzen volgen in een later stadium, onder meer via Nieuweautokopen.nl/Peugeot. Voor een volledig overzicht van de mogelijkheden, of hulp bij het kiezen van een passende versie, kunt u terecht op Nieuweautokopen.nl/Peugeot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s