De nieuwe Mini Clubman All4 2016

Heel mini is de nieuwe MINI natuurlijk niet meer. Zeker de hier getoonde Clubman is inmiddels dusdanig gegroeid dat Nieuweautokopen.nl/Mini de auto een klasse hoger inschaalt dan de vorige editie van de Clubman. Niet alleen vanwege de buitenmaten, maar ook vanwege zijn prijs. Die is voor deze versie met vierwielaandrijving aan de stevige kant: € 39.990,-. Maar dan heb je ook wel een heel kek karretje vinden wij van Nieuweautokopen.nl/Mini.
Nieuwe Mini Clubman 2016 kopen

De nieuwe MINI Clubman ALL4 biedt meer sportiviteit en rijplezier onder alle omstandigheden. De vierwielaandrijving vergroot daarbij de praktische gebruiksmogelijkheden. Hiermee is de MINI Clubman ALL4 een uitzonderlijk talent in het C-segment – een auto met een combinatie van unieke stijl en veelzijdigheid, topkwaliteit en een uitstekend weggedrag dankzij de nieuwste versie van de ALL4-vierwielaandrijving. De productie van de nieuwe MINI Clubman ALL4 start in maart.

Onder normale rijomstandigheden heeft de MINI Clubman ALL4 voorwielaandrijving. Als de weg- en weersomstandigheden dat vereisen, zorgt een elektro-hydraulische koppeling bij het achterdifferentieel ervoor dat ook de achterwielen worden aangedreven. De aansturing van die koppeling verloopt via het Dynamic Stability Control (DSC). Zodoende is er een continue verdeling en aanpassing van de aandrijfkracht tussen voor- en achterwielen. De ALL4-vierwielaandrijving biedt niet alleen optimale tractie en stabiliteit onder alle omstandigheden, het systeem bewijst ook zijn voordeel tijdens accelereren en in snel genomen bochten.

Voor- en achterdifferentieel
Het standaard Electronic Differential Lock Control (EDLC) van het voordifferentieel optimaliseert de tractie bij het accelereren vanuit bochten. Dit systeem voorkomt dat het binnenste voorwiel doorslipt en brengt de aandrijving over naar het buitenste voorwiel.

Het achterdifferentieel verdeelt de krachten gelijk over beide achterwielen. Een doorslippend achterwiel wordt door het DSC afgeremd door middel van selectieve remingrepen.

Performance Control en Dynamic Traction Control
Performance Control (PC) is ook standaard bij de MINI Clubman ALL4. Het zorgt voor een optimale stuurrespons, ongeacht of het DSC is ingeschakeld. Met Dynamic Traction Control (DTC) is het met een simpele druk op een knop mogelijk om in beperkte mate slip toe te laten en soepel op losse ondergrond of in diepe sneeuw weg te rijden.

Krachtige motoren
MINI biedt de nieuwe Clubman ALL4 aan met keuze uit een benzine- en dieselmotor van de nieuwste generatie. Beide hebben een cilinderinhoud van twee liter en MINI TwinPower Turbo Technologie. De ALL4 benzinemotor (141 kW (192 pk)) is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, terwijl een achttraps Steptronic-transmissie een optie is. De ALL4 dieselmotor (140 kW (190 pk)) is standaard gecombineerd met de achttraps Steptronic-transmissie.

De versies met Steptronic-transmissie hebben schakelpeddels achter het stuurwiel en Launch Control voor een uitermate sportieve acceleratie vanuit stilstand. Het brandstofverbruik is gunstiger mede dankzij de efficiëntie van ALL4, de standaard Auto Start Stop-functie en de uitgebreide MINIMALISM-techniek. In combinatie met de optionele MINI Driving Modes en de Steptronic-transmissie is ook een GREEN-modus mogelijk waarbij de auto bij gas los, doorrolt met ontkoppelde aandrijving om zo extra brandstof te besparen.

De nieuwe MINI Clubman ALL4, dus de versie met vierwielaandrijving, kost bij Nieuweautokopen.nl/Mini € 39.990,-. Dezelfde auto, maar dan met automaat kost exact hetzelfde bedrag. Wie wil dieselen moet ruim drie mille extra aftikken en komt uit op een aankoopsom van 43.216 euro. Stevige bedragen voor een MINI, ook al is het misschien wel de leukste MINI van dit moment. Overigens zijn de hier genoemde prijzen de bedragen die de dealer vraagt voor de Clubman. U mag Nieuweautokopen.nl/Mini best uitdagen om zo’n Clubman voor minder voor u op de kop te tikken. Zou zo maar eens kunnen lukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s