Zijn naam is veelzeggend: De nieuwe Audi A4 Allroad Quattro 2016

Bij Nieuweautokopen.nl/Audi zijn we fan van de Audi allroad. Al heel lang. De praktische stationwagon carrosserie die hoger op de poten staat, de kunststof delen op de flanken van de auto, wij vinden ‘m helemaal goed… Al is er een kleine hindernis om ‘m ook te kopen: al die allroads zijn tamelijk kostbaar. En dat zal bij de nieuwe A4 allroad die vanaf deze zomer via onze website te koop is, ongetwijfeld niet anders zijn. Jammer. Daarom maar een plaatje, weet u waarvan wij dromen. 
Nieuwe Audi A4 Allroad 2016 kopen

Terug naar de auto. Audi zegt dat de allroad quattro comfort koppelt aan offroadkwaliteiten en dat hij daarmee een unieke positie in neemt in zijn segment. Dankzij standaard quattro vierwielaandrijving en een vergrote bodemspeling gaat hij door waar andere auto’s moeten opgeven. Het zal wel. Wij willen ‘m. U ook? Neem dan vrijblijvend contact op met Nieuweautokopen.nl/Audi voor een gratis offerte.

De A4 allroad heeft de nieuwe Audi A4 Avant als basis en onderscheidt zich uiterlijk door krachtig gevormde wielkasten en een nieuwe achterbumper. Ze zijn naar wens uitgevoerd in matgrijs of carrosseriekleur. De robuuste bodembeschermplaat en de diffuser achter zijn in zilverkleur gespoten. Het sportief gestijlde front met verchroomde verticale lamellen in de Singleframe-grille onderstreept het extroverte karakter van deze nieuwe A4-variant. ‘allroad’ emblemen sieren de voorspatborden en achterklep; de hogere dakrails ronden de ‘allroad’ look af.

Nieuwe 8-traps tiptronic
Krachtige TFSI- en TDI-motoren bezorgen de Audi A4 allroad quattro verbeterde prestaties. Qua vermogen lopen ze uiteen van 110 kW/150 pk tot 200 kW/272 pk, een toename tot 20 kW/27 pk ten opzichte van het vorige model. Tegelijkertijd heeft Audi de CO2-uitstoot tot 21 gram per kilometer teruggebracht. Het aanbod bestaat uit een 2.0 TFSI benzine en uiteindelijk vijf dieselvarianten, waarvan twee bij de introductie. Het overbrengen van het vermogen wordt verzorgd door een handgeschakelde zesversnellingsbak, een nieuwe 7-traps S tronic of een nieuw ontworpen 8-traps tiptronic. quattro vierwielaandrijving is in alle gevallen standaard.

De rijhoogte is met 23 mm vergroot en in combinatie met de grotere diameter van de velgen ten opzichte van de Audi A4 Avant resulteert dat in een aanvullende bodemspeling van 34 mm. Naast de standaard ophanging levert Audi optioneel een onderstel met instelbare dempers dat via het vernieuwde Audi drive select-systeem te bedienen is. In de A4 allroad quattro levert dat systeem extra functies. Aanvullend op de bekende comfort-, auto-, dynamic-, efficiency- en individual-standen is er een offroad-stand beschikbaar voor wanneer de bestuurder de gebaande paden verlaat.

Vóór krijgt de allroad een nieuw ontworpen vijflinks ophanging, terwijl achter een vijflinksconstructie de ophanging met trapeziumvormige armen van de vorige A4 allroad vervangt. Dankzij een intelligente mix van materialen voor de ascomponenten is het gewicht van de ophanging met twaalf kilogram gereduceerd. In totaal is de nieuwe Audi A4 allroad quattro zelfs tot 90 kg lichter dan zijn voorganger.

De bagageruimte heeft een inhoud van 505 liter. Met de achterbank neer past er tot aan het dak 1.510 liter in. Het elektrische afdekscherm en de elektrische achterklep zijn standaard. Optioneel biedt Audi sensorbediening voor de achterklep en een elektrisch uitklapbare trekhaak.

Trailerassistent
Alle rijassistentie- en veiligheidssystemen van de Audi A4 zijn ook voor de nieuwe A4 allroad quattro leverbaar. Een aanvulling daarop is de nieuwe trailerassistent, die gebruikmaakt van de MMI-bediening om het manoeuvreren met een aanhanger te vereenvoudigen.

De nieuwe Audi A4 allroad quattro staat deze zomer bij de Audi-dealers en dan zal hij ook via Nieuweautokopen.nl/Audi kunnen worden besteld. Prijzen worden rondom de lancering van het model bij de dealer zijn. Wordt dus vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s