Suzuki Ignis 2016 eind dit jaar in Nederland

Klein en fijn, dat gaat ongetwijfeld gelden voor de nieuwe Ignis van Suzuki, althans dat zijn de verwachtingen van het team bij Nieuweautokopen.nl/Suzuki. Waarom? Omdat Suzuki nu de definitieve productieversie van de nieuwe Ignis presenteert en Nieuweautokopen/Suzuki meteen details geeft van zijn mini-crossover met retrodesign in het A-segment. En die details smaken naar meer.

Nieuwe Suzuki Ignis 2016 kopen

Het definitieve design van de Suzuki Ignis wijkt nagenoeg niet af van dat van de Ignis Concept. Dit studiemodel onthulde Suzuki in november vorig jaar op de Tokyo Motor Show. De Ignis Concept kreeg de handen op elkaar vanwege zijn retrodesign met details van gevierde Suzuki-modellen uit het verleden. Voorbeelden zijn de oplopende achterste zijruitjes en de denkbeeldige koelroosters in de C-stijl zoals het coupeetje Suzuki SC 100 GX uit de jaren ’70 die ook had.

Stijlvol en functioneel
De nieuwe Suzuki Ignis is behalve stijlvol ook functioneel. Dankzij de bescheiden buitenafmetingen en de kleine draaicirkel is de Ignis gemakkelijk te manoeuvreren. De lengte, breedte en hoogte bedragen respectievelijk 3,70 m, 1,66 m en 1,59 m. En mede omdat de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie staan, bedraagt de wielbasis een flinke 2,43 m. Voor extra gebruiksgemak is de achterbank verschuifbaar.

Ultralicht platform
Doordat de Ignis relatief hoog op zijn wielen staat, is het zicht rondom uitstekend. Ook ontleent de Ignis hier zijn stoere, robuuste uitstraling aan. Het ultralichte platform resulteert in een gunstig brandstofverbruik, iets wat sinds jaar en dag deel uitmaakt van het Suzuki-DNA.

Suzuki brengt de Ignis op 18 februari eerst in thuisland Japan op de markt. Suzuki maakt de Europese specificaties later bekend. De nieuwe Ignis wordt aan het einde van dit jaar in Nederland verwacht en zal dan te koop zijn via Nieuweautokopen.nl/Suzuki. De website zal ook de prijzen bekendmaken zodra die worden vrijgegeven. Kunt u niet wachten op de nieuwe Ignis en bent u nu al toe aan een nieuwe Suzuki? Kijk dan op Nieuweautokopen.nl/Suzuki voor alle nieuwe modellen die momenteel te koop zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s