Consument steeds minder merktrouw

Onder invloed van het internet en – vooral – fiscale regelgeving is de autokoper de afgelopen jaren steeds minder merktrouw geworden. Vroeger ruilde een groot deel van de autokopers bij de dealer hun oude model van hetzelfde merk in, tegenwoordig kun je het beste zelf je oude auto verkopen, want je hebt de dealer niet eens meer nodig om een nieuwe auto te kopen.

Internet heeft ervoor gezorgd dat de consument steeds beter geïnformeerd is. Ging een autokoper vroeger vele dealers af voor hij of zij een keuze maakte, tegenwoordig wordt dit vooral vanachter de computer gedaan. Een bezoek aan de dealer is vaak alleen nog maar nodig voor een proefrit, waarna via Nieuweautokopen.nl de aanschaf ook al vanuit het comfort van het eigen huis kan worden gedaan. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat de gemiddelde autokoper nog maar twee dealerbezoeken aflegt voor de knoop wordt doorgehakt.

Fiscale prikkels
In ons land is er nog een andere factor die aan de poten van de merkentrouw zaagt; fiscale regelgeving. Zo heeft bijvoorbeeld Mitsubishi van 2012 op 2013 zijn verkoopaantallen verdrievoudigd doordat het merk als eerste een fiscaal gunstige SUV introduceerde, de Mitsubishi Outlander PHEV. Het succes duurde in 2014 en 2015 voort. Tesla is zelfs een compleet nieuw merk dat dankzij elektrisch aangedreven auto’s buitengewoon goed gescoord heeft. Ondertussen zijn alle grote merken met zuinige – al dan niet elektrisch aangedreven – modellen op de belastingvoordeel-trein gesprongen, waaronder Renault, BMW, Volkswagen, Skoda, Toyota, Volvo, Peugeot en Opel.

Zelf je auto verkopen via Marktplaats
Vroeger ruilde je je auto bij de dealer in op de nieuwe aankoop. Dankzij het gemak en het voordeel waarvoor online winkelen hebben gezorgd, kun je via internet vanuit je luie stoel een nieuwe auto kopen. Je kunt dan zelf je auto online verkopen en daarvoor is bijvoorbeeld ‘Zelf je auto verkopen via Marktplaats‘ ideaal. Als je niet weet hoe je dat moet aanpakken, staan op de site talloze tips van experts. Zij vertellen hoe de juiste advertentietekst moet luiden en op welke wijze je de beste foto’s maakt. Het is zelfs mogelijk een indicatie van de waarde van je auto te krijgen. Ook zijn gebruikerservaringen te lezen van mensen die zelf hun auto via Marktplaats heben verkocht. Op deze manier verkoop je net als zij je oude auto in een handomdraai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s