Automaat en LPG voor Sandero en Logan MCV 2016

Dacia is typisch zo’n merk dat je prima via Nieuweautokopen.nl/Dacia kunt kopen. Online stel je ’m samen, via de mail ontvang je een aantal offertes en na de beste gekozen te hebben, zak je af naar de Dacia-dealer om te rijden en te kopen. Efficiënt, zakelijk, zonder franje. Precies zoals zo’n Dacia eigenlijk is.

Nieuwe Dacia Sandero 2016 kopen

Alhoewel, er komt wel een beetje meer kleur of de soms wat bleke Dacia-wangen. Het aanbod van de Sandero, Sandero Stepway en de Logan MCV wordt namelijk uitgebreid uit met Bi-Fuel-versies met een lpg-installatie en Easy-R-versies met een geautomatiseerde transmissie. Die transmissie en de lpg-installatie zijn uitsluitend in combinatie met de TCe 90-turbobenzinemotor met 90 pk (66 kW) leverbaar. Ja, da’s mooi spul voor iedereen die voor weinig en zonder opsmuk op pad wil in een nieuwe auto. Nieuweautokopen.nl/Dacia vertelt je er meer over.

De lpg-installatie zorgt voor zowel de Dacia Sandero als de Dacia Logan MCV voor een nieuwprijs die € 200,- lager uitpakt dan bij dezelfde versie zonder lpg. De Dacia Sandero TCe 90 Bi-Fuel Stop & Start is daardoor nu leverbaar vanaf € 10.990,- inclusief BTW en BPM. De Logan MCV TCe 90 Bi-Fuel Stop & Start is er voor prijzen vanaf € 11.790,-. Zakelijk rijders profiteren bovendien van 21 % bijtelling voor privé gebruik.

Dacia monteert de lpg-installatie af-fabriek op de plaats van het reservewiel, zodat er geen verlies is aan laadruimte. De lpg-installatie is leverbaar in de uitvoeringen Ambiance en Lauréate van de Sandero, de Sandero Stepway en alle uitvoeringen van de Logan MCV.

EASY-R
De geautomatiseerde Easy-R-transmissie heeft een bescheiden meerprijs van slechts € 500,-. De transmissie is beschikbaar voor de Sandero, de Sandero Stepway en de Logan MCV. De Dacia Sandero met Easy-R kost € 13.090,- en de Logan MVC met Easy-R is er voor prijzen vanaf € 13.990,-. De geautomatiseerde Easy-R-versnellingsbak telt vijf versnellingen. Drie elektromotoren nemen het schakelen uit handen. Ze worden aangestuurd door een elektronisch brein. Waar de R van Easy R voor staat, hebben wij van Nieuweautokopen.nl/Dacia nog niet helder, de R van Racen zal het niet zijn.

COMFORTABEL, PRAKTISCH EN ZUINIG
De Easy-R-versnellingsbak biedt extra comfort in langzaam rijdend en stilstaand verkeer doordat de bestuurder veel minder handelingen hoeft te verrichten. En als de bestuurder het gaspedaal volledig intrapt, schakelt de transmissie meteen een of twee versnellingen terug, voor vlotte inhaalmanoeuvres. De kruipfunctie maakt inparkeren heel eenvoudig, net als wegrijden op een helling (tot 5 %).

De Easy-R-transmissie is aanzienlijk voordeliger in aanschaf dan andere automaten. Het verbruik van een auto met Easy-R-transmissie is in stadsverkeer slechts zo’n 3,5 % hoger dan dat van een handmatig geschakelde auto; buiten de stad is het verschil nihil. Met de Eco-functie ingeschakeld kiest de transmissie steeds de versnelling waarin de auto het zuinigst rijdt.

Easy-R is leverbaar op het uitrustingsniveau Lauréate van de Sandero en de Sandero Stepway en als Lauréate en Prestige van de Logan MCV.

De Easy-R en Bi-Fuel versies staan vanaf medio februari bij de Dacia dealer in de showroom, prijzen beginnen bij 10.990 euro voor de goedkoopste Sandero bi-fuel. Voor een volledig overzicht van de modellen en de bijbehorende prijzen kunt u terecht op Nieuweautokopen.nl/Dacia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s