Jaguar XE 2016 nu ook leverbaar met vierwielaandrijving en incontrol touch pro-infotainmentsysteem

Hij schijnt het goed te doen, die nieuwe Jaguar XE. Daar zijn we blij om bij Nieuweautokopen.nl/Jaguar. Alleen die Audi’s, BMW’s en Mercedessen op de bedrijvenparking begint ook zo voorspelbaar te worden, niet waar? Dus kom maar op met die Jag, natuurlijk wel gekocht via Nieuweautokopen.nl/Jaguar. Dat dan weer wel.

Jaguar XE 2016 kopen nieuw

Om de populariteit van de XE verder uit te bouwen, is er nu ook een versie met vierwielaandrijving. Wel zo handig als u regelmatig naar de sneeuw afreist. Mocht u nog dit jaar met een vierwielaangedreven XE de bergen in willen, dan kunnen we u alleen melden dat zulks vanwege de levertijd een ingewikkeld, zo niet onmogelijk verhaal gaat worden. Maar bij Nieuweautokopen.nl/Jaguar hebben wij vast een passende oplossing voor u, desnoods via zustermerk Nieuweautokopen.nl/Landrover.  Meer weten? Bel of mail gerust.

Jaguar breidt de uitrustingslijst voor de XE dus flink uit. Nieuw zijn onder meer het InControl Touch Pro-infotainmentsysteem met WiFi-netwerk, een in deze klasse opvallend groot 10,2 inch touchscreen met tabletachtige bediening en app’s voor mobiele toestellen met iOs en Android besturingsystemen. Ook is het systeem compatible met smartwatches zoals Apple Watch. De XE-versie 2.0 D 180 pk is optioneel verkrijgbaar met  ‘torque on-demand’ vierwielaandrijving.

Dankzij Jaguar Care zijn rijders van de XE verzekerd van drie jaar fabrieksgarantie, drie jaar gratis regulier onderhoud en drie jaar uitgebreide Jaguar Roadside Assistance, zonder bijkomende kosten. De Jaguar XE is er vanaf € 39.995,-. Dat is de versie 2.0 D 163 pk. De 2.0 D 180 pk met vierwielaandrijving (AWD) komt als versie Pure op een prijs van € 51.150,-.

De Jaguar XE heeft de nodige loftuitingen gekregen voor zijn rijbalans, wegligging en verfijning. Het is een echte rijdersauto, wat te danken is aan onder meer de lichte, stijve aluminium carrosseriestructuur (Advanced Aluminium Architecture), het uitgekiende onderstel en krachtige, efficiënte motoren.

De dynamische kwaliteiten krijgen extra glans met de mogelijkheid van vierwielaandrijving (AWD). Die is specifiek afgestemd op de XE en alleen beschikbaar in combinatie met de achttrapsautomaat en de 2.0-liter dieselmotor van 132 kW (180 pk).

De vierwielaandrijving draagt bij aan de rijdynamiek en vergroot de tractie met behoud van het karakter van een achterwielaandrijver. Alleen als de grip van de achterwielen vermindert, stuwt het ‘torque-on-demand’ systeem aandrijfkracht naar de voorwielen. Door Adaptive Surface Response (AdSR) kan het systeem nog optimaler het motormanagement en het Dynamic Stability Control-systeem aanpassen aan de omstandigheden. AdSR is een vinding van Land Rover, dat als expert op het gebied van AWD-techniek en tractie verbeterende systemen werkelijk alles uit de kast heeft gehaald.

De unieke combinatie van AWD, AdSR en het revolutionaire All Surface Progress Control-systeem transformeert de Jaguar XE tot de ultieme sportsedan voor alle weersomstandigheden. Jaguar biedt nu ook het voor de F-TYPE ontwikkelde  Configurable Dynamics aan op de XE. Dit maakt het mogelijk om het rijkarakter naar de persoonlijke smaak in te kleuren via individuele settings voor gasrespons, schakelmomenten van de automaat en het continu variabele Adaptive Dynamics-schokdempingssysteem.

Connectiviteit
Het hart van het InControl Touch Pro-systeem bestaat uit een 10,2-inch touchscreen, dat zich even intuïtief laat bedienen als een tablet. Het infotainmentsysteem reageert supersnel dankzij een krachtige quad-core processor, een interne harde schijf van 60 GB en gebruikmaking van het ultrasnelle Ethernet, dat tot wel vijf keer sneller is dan andere technologieën. Het scherm heeft een gebruiksvriendelijke grafische lay-out, die de XE-rijder ook kan personaliseren.

Het systeem biedt intelligente navigatie, zo is het mogelijk de huidige locatie en verwachte aankomsttijd met anderen te delen via email of sms. Bij onverhoopte vertraging gaat dan een bericht uit over een verlate aankomst bij de afspraak. En is de XE binnen een cirkel van 200 meter van de bestemming dan zorgt de Approach Mode voor een 360 graden projectie van de omgeving op het beeldscherm. Ook snelle navigatie naar de dichtstbijzijnde parkeergarage is mogelijk.

De optionele WiFi-netwerk garandeert onderweg een zeer snelle en stabiele verbinding met internet. Tot aan acht mobiele toestellen (smartphones en tablets) zijn te koppelen met de hotspot. Ook zijn er twee USB-poorten en een HDMI/MHL-aansluiting. Nieuw is de InControl Remote app voor de Apple Watch, zodat ook met een smartwatch op afstand de centrale portiervergrendeling te bedienen en bijvoorbeeld de brandstofvoorraad te checken of zelfs de motor te starten.

De XE heeft bovendien een uitgebreider aanbod aan rijdersassistentiesystemen zoals Lane Keep Assist en de Driver Condition Monitor – een voorziening die verslapping van aandacht bij de bestuurder kan waarnemen en hem kan adviseren om een pauze in te lassen. Ook is er een Adaptive Speed Limiter: een intelligente technologie die de ingestelde snelheid van de cruisecontrol automatisch aanpast naar de geldende maximumsnelheid.

Jaguar Care
Jaguar levert de XE met Jaguar Care. Dat omvat drie jaar garantie zonder kilometerbeperking, drie jaar gratis regulier onderhoud en drie jaar uitgebreide Jaguar Roadside Assistance – zonder bijkomende kosten. Deze zaken gelden ook als de XE online via Nieuweautokopen.nl/Jaguar wordt gekocht.

De Jaguar XE 2.0 D 180 pk met AWD is als Pure leverbaar vanaf € 51.150,-. De uitvoering Prestige is er vanaf € 53.450,-, de R Sport vanaf € 55.050,- en de Portfolio vanaf € 56.750,-. Op naar de sneeuw in een nieuwe Jag? Neem dan contact op met Nieuweautokopen.nl/Jaguar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s