De nieuwe Fiat 124 Spider 2015

De nieuwe Fiat 124 Spider markeert de terugkeer van een legendarische naam, met iconische Italiaanse stijl en dynamiek

Nieuwe Fiat 124 Spider 2015 kopen

Bijna vijftig jaar na de lancering van het oorspronkelijke model, laat Fiat de 124 Spider herleven. Hoewel de naam hetzelfde is gebleven, is het model van voor tot achter nieuw. Wellicht weet u het niet, maar Nieuweautokopen.nl kan ook het zustermodel van de 124 Spider leveren. Dat is namelijk de Mazda MX-5. De Italiaanse schone deelt veel van zijn onderhuidse techniek met dat model. Wij weten niet hoe het u vergaat, maar bij Nieuweautokopen.nl/Fiat vinden wij de Spider een zeer geslaagde poging om een leuke cabrio in de markt te zetten. Nu nog even de prijzen afwachten…

Fiat laat met de nieuwe 124 Spider een typenaam met een rijke historie herleven. De kenmerkende klassieke Italiaanse styling en sportiviteit bereiken een nieuwe generatie liefhebbers. Het model is een eerbetoon aan de originele 124 Spider, bijna vijftig jaar na diens introductie. De nieuwe Fiat 124 Spider biedt het ultieme Italiaanse rijgenot in een open auto, met een opwindend rijgedrag en technologie en veiligheid gecombineerd met klassiek, Italiaans design.

Uitnodigende rijdynamiek dankzij uitgekiende techniek
De Fiat 124 Spider wordt aangedreven door de beproefde 1.4-liter MultiAir Turbo, die voor het eerst wordt toegepast in een achterwielaangedreven auto. De viercilinder benzinemotor levert 103 kW (140 pk) vermogen en 240 Nm koppel en is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak.

De wielophanging van de nieuwe 124 Spider bestaat uit dubbele wieldraagarmen aan de voorzijde en een multilink-wielophanging achter, die speciaal is afgestemd voor extra stabiliteit tijdens remmen en in bochten. De besturing is licht en direct dankzij dual pinion elektrische bekrachtiging.

Het samenspel van de besturing, wielophanging, lichtgewicht carrosseriestructuur, uitgebalanceerde gewichtsverdeling en turbomotor zorgen voor een dynamische rijervaring. Dankzij maatregelen om geruis en vibraties te onderdrukken – onder meer een akoestische voorruit en geluidsisolatie – is de Fiat 124 Spider ook opmerkelijk stilte aan boord. De stoffen kap is eenvoudig en moeiteloos te openen en te sluiten.

Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen en technische features
De volledig nieuwe roadster is leverbaar met talloze veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptieve koplampen en een achteruitrijcamera. Andere belangrijke eigenschappen zijn de zeer sterke structuur, de opmerkelijke torsiestijfheid en het lage voertuiggewicht.

De 124 Spider is leverbaar met een groot aantal features, die het comfort en gebruiksgemak verder vergroten. Dat zijn onder meer het 7-inch touchscreen waarmee de digitale radio en multimedia worden bediend, Bluetooth-connectiviteit, verwarmbare stoelen en Keyless Enter ‘n Go. De optionele premium Bose-geluidsinstallatie met negen speakers, waaronder dubbele speakers in de hoofdsteunen, biedt een superieure geluidskwaliteit onder alle omstandigheden, ook met open kap.

Moderne interpretatie van de oorspronkelijke 124 Spider
De nieuwe Fiat 124 Spider is ontworpen in Fiats Centro Stile in Turijn en bevat stijlelementen van het originele model uit 1966 – dat wordt gezien als een van de mooiste modellen die Fiat ooit heeft uitgebracht. De nieuwe 124 Spider oogt tijdloos, met klassieke lijnen, uitgebalanceerde proporties en lange ‘motorkap’. De lengte van de voorzijde geeft de auto een sportieve uitstraling. Details als de zeshoekige grille en het patroon van het rooster in de grille, de ‘bulten’ op de motorkap en de scherp gesneden, horizontale achterlichten zijn verwijzingen naar de oorspronkelijke Spider.

In het interieur ligt de focus op de inzittenden. Overal past Fiat hoogwaardige, zachte materialen toe. De ergonomische inrichting accentueert de prettige rijervaring en zorgt voor een gemakkelijke bediening van de auto – de besturing, de pedalen en de versnellingen – tijdens de rit.

Fiat levert de 124 Spider in twee uitrustingsniveaus: 124 Spider en Lusso. Beide versies bieden keuze uit acht carrosseriekleuren: Rosso Passione (pastel rood), Bianco Gelato (pastel wit), Nero Vesuvio (metallic zwart), Grigio Argento (metallic grijs), Grigio Moda (metallic donkergrijs), Bronzo Magnetico (metallic brons), Azzurro Italia (metallic azuurblauw) en de uit drie lagen bestaande Bianco Ghiaccio (parelmoer).

Speciale uitvoering van Fiat 124 Spider voor de echte liefhebbers
Ter ere van de terugkeer van de klassieke typenaam biedt Fiat 124 exemplaren van de nieuwe 124 Spider aan in de gelimiteerde Anniversary-uitvoering. Elk exemplaar is voorzien van een genummerde badge. Het model komt in de kleur Rosso Passione en de stoelen zijn bekleed met hoogwaardig zwart leder. De nieuwe Fiat 124 Spider verschijnt in de zomer van 2016 bij de Fiat-dealers die graag samenwerken met Nieuweautokopen.nl/Fiat en ook aan de klanten van de autowebsite auto’s leveren. Niet alleen de 124 Spider, maar vooral de 500 in tig uitvoeringen en natuurlijk de ruime Punto en de praktische Panda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s