Nieuwe Toyoto Prius 2015 zet norm in zuinigheid

We hebben lang gekeken bij Nieuweautokopen.nl/Toyota, maar een schoonheid  kunnen we de nieuwe Prius niet noemen. En voordat u ons nu gaat mailen of bellen omdat u de Prius prachtig vindt, schoonheid is natuurlijk hartstikke subjectief. De Prius moet het wat ons betreft dus vooral hebben van zijn techniek. En die is bijzonder. Bijzonder schoon zelfs. De vierde generatie Toyota Prius is namelijk de zuinigste een schoonste hybride die op de markt beschikbaar komt. En dat is dan wel weer mooi.
NIeuwe Toyota Prius 2015 kopen

Het nieuwe model staat op een volledig nieuw platform dat een meer betrokken rijervaring creëert, er is sprake van een omvangrijke standaard actieve veiligheidsuitrusting en een lager verbruik. De startprijs van de nieuwe Toyota Prius ligt onder de 30.000 euro. Gedetailleerde prijsinformatie volgt in een later stadium via Nieuweautokopen.nl/Toyota. Medio februari wordt de Prius op de Nederlandse markt verwacht.

De nieuwe Prius is de allereerste Toyota die op het modulaire Toyota New Global Architecture (TNGA) platform staat. Hierdoor ligt het zwaartepunt lager dan voorheen, wat samen met een verhoogde carrosseriestijfheid zorgt voor een verbeterde stabiliteit en rijdynamiek.

Stekkeren overbodig
De innovatie van de Prius blijkt vooral uit zijn grondig vernieuwde hybride aandrijflijn. Hiermee is de Prius de zuinigste en schoonste hybride auto die niet extern hoeft te worden opgeladen. Met zijn efficiënte 1,8-liter VVT-i Atkinson cycle benzinemotor (98 pk/72 kW) en krachtige elektromotor (72 pk/53 kW) is de nieuwe Prius gemiddeld 21% zuiniger dan zijn voorganger. Het gecombineerde systeemvermogen bedraagt 122 pk/90 kW. De nieuwe nikkel-metaal (NiMH) accu is kleiner en kent betere prestaties.

CO2 vanaf 70 gr/km
Ook de elektromotor, benzinemotor en regeleenheid zijn compacter en lichter. De regeleenheid reduceert energieverliezen met 20% en de benzinemotor kent bovendien aanzienlijk minder wrijvingsverliezen (ook 20%), onder meer door het gebruik van olie met een lage viscositeit. Dit alles draagt bij aan een zeer gunstig gemiddeld verbruik van 3,0 l/100 km (NEDC); de CO2-emissies beginnen bij 70 gr/km (cijfers onder voorbehoud van definitieve homologatie). Vanuit stilstand zit de Prius in 10,6 seconden op 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 180 km/uur.

Meer praktische ruimte
De nieuwe Prius is langer (4,54 m), breder (1,76 m) en lager (1,47 m) dan zijn voorganger. En ondanks de lagere daklijn, is de hoofdruimte achterin juist toegenomen. Die wielbasis van 2,70 m bleef gelijk. De bagageruimte groeide daarentegen tot 502 liter. De nieuwe Prius kan nu ook een aanhangwagen trekken tot 725 kg. De Cw-waarde is verder verbeterd tot 0,24 (was 0,25).

Bijzonder omvangrijke veiligheidsuitrusting
De nieuwe Prius is behalve een van de meest innovatieve ook een van de veiligste Toyota’s ter wereld. Met standaard Toyota Safety Sense, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat bestaat uit een Pre-Collision System (PSC), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB), Road Sign Assist (RSA) en Adaptive Cruise Control (ACC) mét voetgangersdetectie.

Zodra Nieuweautokopen.nl/Toyota de prijzen van de nieuwe Prius binnen heeft, kan het model worden besteld. Tot die tijd zult u nog even geduld moeten hebben, of kunt u natuurlijk een vrijblijvende offerte aanvragen voor het huidige model Toyota Prius.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s