Range Rover Evoque Convertible: Een cabriolet voor alle seizoenen

Het leek ons bij Nieuweautokopen.nl/Landrover in eerste instantie een grapje, zo’n Evoque Convertible, want 4×4, serieuze terreinwagen en cabriolet zijn nu eenmaal wat moeilijk op een goede manier in een auto te combineren. Het is Land Rover klaarblijkelijk gelukt, want we zijn inmiddels een aantal maanden verder sinds de eerste geluiden over deze open 4×4 opdoken, en kijk nu zelf; hij is er. Met de Evoque Convertible presenteert Land Rover ’s werelds eerste compacte premium SUV cabriolet. De nieuwe Range Rover Evoque Convertible parachuteert het geprononceerde design van de Evoque Coupé op een compromisloze cabriolet die gewapend is voor het rijden in alle jaargetijden. Nieuweautokopen.nl/Landrover gaat ‘m leveren.

Nieuwe Range Rover Evoque 2015 kopen korting

De introductie van de nieuwe Convertible markeert een nieuw hoogtepunt in de line-up van de Evoque. Het vijfde lid van de Range Rover-familie is de meest exclusieve en tegelijk meest terreinwaardige cabriolet ooit. Voor het eerst is de authentieke stijl en luxe van Range Rover te vinden in een veelzijdige vierzitscabrio, zonder de karakteristieke merkwaarden van Land Rover uit het oog te verliezen. De Range Rover Evoque Convertible voldoet in alle opzichten aan de hoge standaards op het gebied van kwaliteit, robuustheid, verfijning, veiligheid en allround capaciteiten. Er is zelfs een innovatieve bevestiging voor ski’s ontwikkeld voor degenen die de Evoque Convertible inzetten voor de reis naar exclusieve wintersportoorden als die in Courchevel of Aspen.

Gerry McGovern, Land Rover Design Director en Chief Creative Officer: “De Range Rover Evoque Convertible is een cabriolet voor alle seizoenen. Zijn elegante vormgeving en toonaangevende techniek zijn een aanwinst voor de Range Rover-familie. Een symbool van verfijning, luxe en creatief design, waarvoor de stedelijke omgeving zoals die van Londen een soort van natuurlijke habitat is. Het past dus om dit model juist op deze locatie te onthullen, een van ’s werelds meest toonaangevende en beroemdste centra voor kunst- en designopleidingen.”

Land Rover verwacht een wereldwijde SUV-verkoopgroei van 20 procent in de komende vijf jaar. De unieke Evoque Convertible speelt als nieuwkomer in dit segment een belangrijke rol om de 45-jarige successtory van Range Rover verder uit te bouwen. Sinds de introductie in 2010 heeft de Evoque het luxe SUV-segment veranderd. Het is het meest succesvolle model in de portfolio van Land Rover met een verkoopaantal wereldwijd tot nu toe van bijna 500.000.

Elektrisch bedienbare cabriokap ook rijdend te bedienen
De Evoque Convertible zit vol geavanceerde en innovatieve technologie. De elektrisch bedienbare, stoffen cabriokap bezit een aantal uitzonderlijke kwaliteiten. Dankzij de nauwkeurig ontworpen structuur blijft de cabriolet in gesloten toestand trouw aan het oorspronkelijke silhouet, terwijl de kap strak aansluit op de achterzijde wanneer geopend. Het is tevens het langste en breedste cabriodak van dit moment. Desondanks laat de kap zich in slechts 18 seconden volledig openen. Het sluiten neemt 21 seconden in beslag. Bovendien is het mogelijk de kap te bedienen bij snelheden tot 50 km/u. Het hoogwaardige canvas dak is voorzien van een geluidsisolerende laag, waardoor het interieur bij gesloten kap praktisch even stil is als dat van de reguliere Evoque. De inhoud van de bagageruimte is met 251 liter riant voor een cabriolet.

Het Roll-Over Protection systeem zorgt voor extra veiligheid in het geval van een koprol. Het systeem bestaat uit twee aluminium steunen die in slechts 90 milliseconden uit het achterste deel van de carrosserie omhoog schieten om inzittenden te beschermen. Ook is de Evoque Convertible voorzien van actieve veiligheidssystemen als Lane Keep Assist, parkeersensoren rondom, Driver Condition Warning en Autonomous Emergency Braking.

InControl Touch Pro
In de Range Rover Evoque Convertible debuteert een nieuw InControl Touch Pro infotainmentsysteem met een 10,2-inch touchscreen. Dit systeem legt de lat nog hoger op het gebied van respons en connectiviteit en biedt onder meer 3G-verbinding, volledige smartphone-integratie, deur-tot-deur navigatie en een premium geluidsinstallatie.

Drie viercilindermotoren
Land Rover levert de Range Rover Evoque Convertible met een keuze uit drie viercilindermotoren. De benzineversie wordt aangedreven door de krachtige Si4 met 176 kW (240 pk). Dieselen kan met de 110 kW (150 pk) of de 132 kW (180 pk) variant van de sterke 2.0 Ingenium dieselmotor die genoegen neemt met slechts 5,1 liter brandstof per 100 kilometer (149 g/km CO2). Beide krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een 9-trapsautomaat.

Onmiskenbaar Range Rover
De terreinwaardigheid is van dezelfde klasse als bij de Evoque Coupé en vijfdeurs. De cabriolet bezit dezelfde door Land Rover ontwikkelde vierwielaandrijving met naar wens Wade Sensing. Dit is een uniek systeem dat real time informatie geeft over de diepte bij een doorwading. Mocht u toch twijfelen aan de terreinwaardigheid van zo’n open Evoque of toch liever gewoon een hard dak boven uw hoofd willen hebben, weet dan dat alle uitvoeringen van het model online te bestellen zijn bij Nieuweautokopen.nl/Landrover.

Samenwerking met BORN Summit voor aanstormend creatief talent
De onthulling van de Evoque Convertible markeert tevens het begin van een samenwerking tussen Land Rover en de BORN Summit of Creativity (born.com). Een unieke op crowdfunding gebaseerde jaarlijkse zoektocht naar nieuw creatief talent. Dit onderstreept Land Rovers toewijding om toekomstige designers te ontdekken en op te leiden. In de aanloop naar de BORN Summit of Creativity, die in maart 2016 plaatsvindt in Courchevel, zullen Land Rover en BORN een serie korte films vrijgeven over de processen en uitdagingen waarmee gevestigde creatieve leiders in hun werk te maken krijgen en over de wijze waarop beide partijen aankomend talent aanmoedigen.

De nieuwe Range Rover Evoque Convertible wordt geproduceerd in de fabriek in Halewood, waar ook de Evoque Coupé en vijfdeurs van de band rollen. De verkoop start komend voorjaar in meer dan 170 landen. Bestelt u tegen die tijd bij Nieuweautokopen.nl/Landrover dan weet u in elk geval zeker dat u in de zomer lekker kunt uitwaaien in uw open Land Rover.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s