GLE 450 AMG 4MATIC 2015 – dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen

Mercedes heeft inmiddels nogal wat SUV’s in zijn portfolio. De ene gebaseerd op de A-klasse, de ander op de C-klasse en deze nieuwe sportieveling met AMB-badge op de E-klasse. Voor wie het spoor bijster is en naarstig op zoek is naar een overzicht van de mogelijkheden: kijk op Nieuweautokopen.nl/Mercedes. Feit is dat deze nieuwkomer de meest rappe van de GLE reeks is. Smakelijk dingetje ook, dat online te bestellen is bij Nieuweautokopen.nl/Mercedes.

Nieuwe Mercedes Benz GLE 450 AMG kopen

De GLE 450 AMG 4MATIC is al de derde auto in de AMG-sportmodellen lijn. De power-SUV biedt een andere, aantrekkelijke manier om de performancewereld van AMG binnen te stappen. Tot de highlights van het model behoren een hoger vermogen en koppel van de 3-liter V6-biturbomotor, de speciale AMG-ophanging, SPORT DYNAMIC STEERING, negentraps automatische transmissie 9G‑TRONIC en permanente vierwielaandrijving. Het nieuwe V6-topmodel binnen de GLE-modelserie staat borg voor indrukwekkende rijprestaties: de acceleratie, rijeigenschappen en topsnelheid liggen op het niveau van die van de sportlimousines.

De nieuwe GLE 450 AMG 4MATIC maakt indruk met zijn wendbaarheid en sportiviteit. De onmiddellijke en directe uitvoering van alle rijcommando’s creëert in combinatie met de krachtige – maar niet allesoverheersende – sound van de sportuitlaat een hoge mate van emotie en een aantrekkelijke rijbeleving.

“Met onze sportmodellen maken we onze sportwagentechnologie en de typische AMG-rijervaring beschikbaar voor nieuwe doelgroepen”, aldus Tobias Moers, CEO van Mercedes-AMG GmbH. “De GLE 450 AMG is het derde sportmodel van AMG na de C 450 AMG en GLE 450 AMG Coupé en vervult in alle opzichten onze Driving Performance-merkbelofte.”

Overzicht specificaties:

GLE 450 AMG 4MATIC
Motor V6-benzinemotor, directe inspuiting, biturbolading
Cilinderinhoud 2.996 cm3
Vermogen 270 kW/367 pk tussen 5.500-6.000 t/min
Max. koppel 520 Nm tussen 2.000-4.200 t/min
Transmissie 9G-TRONIC
negentraps automatische transmissie
Aandrijfsysteem 4MATIC permanente vierwielaandrijving
Koppelverdeling v/a 40:60
Lengte/breedte/hoogte 4.816/1.926/1.762 mm
Wielbasis 2.915 mm
Spoorbreedte v/a 1.654/1.673 mm
Velgen v/a 9 J x 20 / 9 J x 20
Banden v/a 265/45 R 20 / 265/45 R 20
Acceleratie 0-100 km/h 5,7 sec.
Topsnelheid 250 km/h
Brandstofverbruik,
NEDC gecombineerd
8,6 l/100 km

 

CO2-emissie 199 g/km

Op basis van de vijf rijprogramma’s Individual, Comfort, Slippery, Sport en Sport Plus kunnen de karakteristieken van de GLE 450 AMG 4MATIC afhankelijk van de rijomstandigheden worden aangepast. Die aanpassingen beïnvloeden tal van parameters, waaronder de gaspedaalrespons, de opbouw van de belasting, schakelmomenten, schakelsnelheid, onderstel, besturing, motorsound of het instrumentarium.

Sport en Sport Plus veranderen de GLE 450 AMG 4MATIC in een sportieve, dynamische auto met een nadrukkelijke langs- en dwarsdynamiek voor volop rijplezier op een bochtig traject. In de Comfort-stand ligt de nadruk op rustig, ontspannen cruisen en een vermogen dat op maximale zuinigheid is afgestemd. De Slippery-stand optimaliseert de handling op een ondergrond met weinig grip, zoals op sneeuw of ijs. Aanvullend biedt de Individual-modus de bestuurder de mogelijkheid om persoonlijke voorkeuren in te stellen en op te slaan.

Een perfecte combinatie: permanente vierwielaandrijving 4MATIC en negentraps automatische transmissie 9G-TRONIC
Afhankelijk van het rijprogramma wisselt de negentraps automatische transmissie 9G-TRONIC razendsnel en direct, of comfortabel en soepel van versnelling. Het potentieel van de nieuwe transmissie wordt maximaal benut. Hij voorziet in indrukwekkend snelle gangwisselingen en perfecte overbrengingen voor een snelle sprint maar ook in zijdezachte schakelingen voor een ontspannen rit bij een optimale efficiëntie.

De ontwikkelingsingenieurs van AMG hebben de standaard permanente vierwielaandrijving 4MATIC in de GLE 450 AMG speciaal ontworpen met de nadruk op prestaties. Het aandrijfkoppel wordt in een 40:60 verhouding verdeeld over de voor- en achteras. Deze configuratie, met de nadruk op achterwielaandrijving, vergroot de dwarsdynamiek tot een bovengemiddeld niveau en wordt ondersteund door een perfect samenspel tussen de aangepaste aandrijfslipregeling ASR, het ESP® met dynamische bochtenassistent en het elektronisch tractiesysteem 4ETS voor vierwielaandrijving. Eveneens nieuw is de speciale AMG-achterwielophanging met een kortere overbrenging van 3,47:1. Misschien allemaal wat technisch, deze info. Meer weten? Neem contact op met Nieuweautokopen.nl/Mercedes voor uitleg over het product.

Geavanceerd chassis: luchtvering AIRMATIC met ADS PLUS dempingssysteem en SPORT DYNAMIC STEERING
De auto wordt standaard geleverd met het AIRMATIC-pakket inclusief luchtvering, een traploos adaptief dempingssysteem (ADS PLUS) en automatische niveauregeling. Het dempingssysteem verlegt de prioriteit afhankelijk van het gekozen rijprogramma van zeer dynamisch naar comfortabel. De actuele rijomstandigheden worden ‘herkend’ door een stuurhoeksensor, vier draaihoeksensoren en de rijsnelheid uit het ESP®-signaal en de rempedaalschakelaar. De regeleenheid gebruikt deze signalen voor een traploze verstelling van de actuele dempingskracht die voor elk afzonderlijk wiel noodzakelijk is. In de Sport- en Sport Plus- modus wordt de carrosserie met 15 millimeter verlaagd.

In combinatie met de nieuw geconfigureerde SPORT DYNAMIC STEERING, waarvan de stuuroverbrenging met 17,4:1 zeer direct is, en het compacte sportstuur is de handling onder alle omstandigheden uitstekend. Of het nu gaat om manoeuvreren in de stad, rijden met hoge snelheden op de snelweg of een sportieve rijstijl op bochtige bergwegen.

Overtuigd sportief design
Het opvallend sportieve design vormt al op het eerste gezicht een rechtstreekse uiting van de verbeterde prestaties. De twee dubbele, verchroomde uitlaatsierstukken en de zwarte, glansgedraaide 20 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen met 265/45 R 20 banden zorgen samen met exclusieve details in zwart en zilverchroom voor een onderscheidend uiterlijk. Optioneel zijn 21 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen eveneens leverbaar.

Het interieur van de GLE 450 AMG 4MATIC wordt opgewaardeerd door een sportstuur in nappaleder met afgevlakte onderzijde, evenals sierdelen in aluminium en sportpedalen in geborsteld rvs met rubbernoppen. Sportieve ronde klokken in het combi-instrument, inclusief een snelheidsmeter die tot 280 km/h doorloopt, stralen pure dynamiek uit, zelfs wanneer de auto stilstaat. Optioneel is een interieur met sierdelen in AMG-carbon/pianolak zwart beschikbaar. Nieuweautokopen.nl/Mercedes reikt u de helpende hand aan om uw favoriete GLE AMG samen te stellen. Dat kan online, dat kan in overleg met een medewerker van de website. Welke methode u ook kiest, Nieuweautokopen.nl/Mercedes doet er alles aan om voor u de juiste auto voor de deur te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s