Suzuki’s nieuwe compacte hatchback Baleno 2016 komt in april

Suzuki heeft de productieversie van de volledig nieuwe Baleno gereed. Met dit nieuwe model geeft Suzuki wederom blijk van zijn expertise als producent van compacte auto’s. Want net als iedere Suzuki biedt de Baleno dankzij functioneel design veel ruimte en behoort hij door toepassing van de modernste technologieën tot de zuinigste en meest comfortabele auto’s in zijn klasse. Hoe zuinig is binnenkort op de website van Nieuweautokopen.nl/Suzuki te zien zodra het Japanse merk alle cijfers bekend maakt. Tot die tijd, zult u het met deze informatie moeten doen.

Nieuwe Suzuki Baleno 2016 kopen

De Baleno zal net zo betrouwbaar en scherp geprijsd zijn als de overige modellen van Suzuki. Daarmee is de nieuwe Baleno misschien wel de slimste auto in zijn klasse, aldus de fabrikant Wij bij Nieuweautokopen.nl/Suzuki zoeken graag met u uit hoe slim de auto is.

De Baleno heeft een lengte van bijna 4 meter en is daarmee bijna 15 cm. langer dan een Suzuki Swift. De compacte hatchback combineert een stijlvol design met een opvallend fors bemeten bagage- (355 liter) en interieurruimte die tot de grootste in deze klasse behoren. Net als alle nieuwe Suzuki’s, is de Baleno gebouwd op een geheel nieuw, ultra stijf maar lichtgewicht platform.

Bij de motorisering zijn er twee mogelijkheden. De 1.0 BoosterJet behoort tot een nieuwe generatie hypermoderne motoren met directe inspuiting en turbo. Deze motor koppelt zuinigheid aan kracht en souplesse en levert 82 kW / 112 pk bij 5.500 t.p.m. Daarnaast is de Baleno leverbaar met de uit de Swift bekende 1.2 DualJet motor (66 kW / 90 pk bij 6.000 t.p.m.), die in de Baleno kan worden gekoppeld aan SHVS techniek. Met “Smart Hybrid Vehicle by Suzuki” wordt energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen in een lithium ion accu. Hiermee kunnen o.a. elektronische componenten worden gevoed, waardoor een minder zware loodaccu nodig is en de dynamo minder wordt belast. De motor wordt niet zoals gebruikelijk herstart d.m.v. een conventionele startmotor, maar met de ISG (Integrated Starter Generator) die wordt gevoed door de lithium ion accu. De ISG ondersteunt de motor bovendien tijdens het rijden en accelereren. Dit alles leidt er toe dat het brandstofverbruik en de CO2- uitstoot van de Baleno tot de laagste in zijn klasse behoren.

De Baleno is voorzien van uitgebreide en geavanceerde veiligheidstechnieken. Daarnaast kan de hatchback worden uitgerust met uit de Suzuki Vitara bekende technieken als RBS (Radar Brake Support) en ACC (Adaptive Cruise Control), wat niet gebruikelijk is in deze klasse.

De nieuwe Baleno staat naar verwachting in april 2016 in de showroom van de Suzuki dealers. Meer informatie, waaronder prijzen en exacte uitvoeringen worden rondom de marktintroductie bekend gemaakt. Geïnteresseerden die op de hoogte gehouden willen worden, volgen Nieuweautokopen.nl/Suzuki of kijken op de website van Suzuki.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s