High-performance Kia Optima GT in ontwikkeling voor Europa

  • Kia presenteert high-performance uitvoering van nieuwe Optima
  • Uniek onderstel en chassis, en 2.0-liter T-GDI motor
  • Technische details worden vóór lancering in 2016 bekend gemaakt
  • Nieuwe Kia Optima-modelreeks vierde kwartaal 2015 in Europa op de markt

Nieuwe Kia Optima 2015Het duurt nog even, maar Kia Motors heeft aan Nieuweautokopen.nl/Kia laten weten dat er wordt gewerkt aan een high-performance versie van de nieuwe Kia Optima. Omdat we op Nieuweautokopen.nl/Kia niet vaak over Kia berichten, willen we u dat niet onthouden. Bovendien is het toch goed om te weten dat de fraaie sedan binnen afzienbare tijd op de markt komt.

De Optima GT is het tweede GT-model van Kia. Eerder introduceerde Kia al een GT-uitvoering van de Kia cee’d GT en pro_cee’d GT. De Optima GT heeft een extra krachtige, sportieve uitstraling ten opzichte van de standaard Optima. Het uiteindelijke productiemodel krijgt naast een nieuw wielontwerp ook de welbekende ‘tiger-nose’ grille. Met andere woorden, de verschillen tussen dit prototype en de uiteindelijke versie die u straks via Nieuweautokopen.nl/Kia zult kunnen kopen, zijn niet zo woest groot.

Een dynamisch rijkarakter
Het R&D centrum van Kia in Namyang, Korea en het Europese R&D centrum in Rüsselsheim, Duitsland, werken nauw samen om het weggedrag, de handling en de prestaties zorgvuldig af te stemmen op de sportieve verschijning van de Optima GT. Het resultaat wordt een sportsedan die – in combinatie met de 2.0-liter T-GDI turbobenzinemotor met directe injectie – volledig voldoet aan de sportieve aspiraties van de Europese automobilist.

De Optima GT krijgt een unieke afstelling van het onderstel, verschillend van de standaard Optima en wordt verder uitgerust met het nieuwe Electronically-Controlled Suspension systeem, dat voorziet in veerkracht voor ieder afzonderlijk wiel. Grotere schijfremmen en een speciale versie van Kia’s nieuwe, elektrische stuurbekrachtiging (R-MDPS) gaan een belangrijke bijdrage leveren aan de prestaties van de Optima GT.

Nieuwe Kia Optima modelserie laatste kwartaal 2015 in Europa op de markt
De nieuwe Kia Optima komt in het laatste kwartaal van 2015 naar Nederland, gevolgd door de Optima GT medio 2016. De modelreeks wordt in een later stadium verder uitgebreid met een modelvariant geïnspireerd op de Kia SPORTSPACE conceptcar. De prijzen van de nieuwe Optima zijn binnenkort te vinden op Nieuweautokopen.nl/Kia. Voor wie niet kan wachten: alle andere modellen van het Koreaanse merk, zijn al Nieuweautokopen.nl te vinden.

One comment

  1. Ik vind het een mooie auto. Hoop dat deze een beetje aansluiting vind bij de Europese markt in tegenstelling tot de voorgaande middenklassers van Kia. Ik vind dat deze auto wel een sterke uitstraling heeft dus wat dat betreft is de eerste stap gezet, nu moeten we alleen nog kijken naar de rijprestaties van de Aziaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s