Sportief nieuws van Audi: S4 en S4 Avant 2015

Na alle bread & butter-modellen even tijd voor iets snels bij Nieuweautokopen.nl/Audi : de S4 en de S4 Avant. De twee sportieve modellen beschikken over een nieuwe 3.0 zescilinder TFSI-motor met 260 kW/354 pk.

 Nieuwe Audi S4 2015

De direct ingespoten 3.0 V6 TFSI levert een koppel van 500 Nm, dat beschikbaar is tussen 1.300 en 4.500 tpm. De Audi S4 wordt standaard geleverd met een nieuwe achttraps tiptronic-transmissie en sprint in 4,7 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. De efficiency van de aandrijflijn komt ook tot uiting in het verbruik: het NEDC-gemiddelde voor de S4 Limousine bedraagt 7,4 l/100 km (CO2: 170 g/km). Alle verbruikscijfers van dit en de andere Audi-modellen, kunt u vergelijken op Nieuweautokopen.nl/Audi.

Standaard quattro

quattro permanente vierwielaandrijving is standaard op de nieuwe S4-modellen. Onder normale omstandigheden gaat 60% van de aandrijfkracht naar de achterwielen en 40% naar de voorwielen. Afhankelijk van de omstandigheden kan tot 70% van de aandrijfkracht naar de voorwielen worden gestuurd en maximaal 85% naar de achterwielen. Het door intelligente software aangestuurde wielselectieve torque control zorgt er bij een dynamische rijstijl voor dat de wielen aan de binnenzijde van de bocht licht worden afgeremd om te voorkomen dat ze doorslippen. Optioneel is een sportdifferentieel achter leverbaar.

Intelligente dynamiek: het onderstel

De Audi S4-modellen beschikken voor en achter over een nieuw ontwikkelde lichtgewicht vijf-link ophanging. Door het standaard S sport-onderstel staat de Audi S4 23 mm dichter bij het wegdek dan een A4. Optioneel is een sportonderstel met active damper control leverbaar. Met Audi drive select kan de bestuurder kiezen uit diverse set-ups voor de motor, de transmissie, het sportdifferentieel en de CDC-schokdempers (Continious Damping Control). De S4 wordt standaard geleverd met 18-inch lichtmetalen velgen met 245/40-banden.

Sportieve herkenbaarheid

De sportiviteit van de S4-modellen komt op subtiele wijze tot uiting. In de bumpers vallen de grote luchtinlaten op en de buitenspiegels zijn uitgevoerd in aluminium-look. Andere specifieke S-kenmerken zijn de zijskirts, de achterspoiler, de specifieke achterbumper met diffuser en vier uitlaatpijpen en diverse accenten in matgrijs. Elke S4 heeft standaard LED hoofdverlichting en LED-achterlichten met dynamische knipperlichten. Audi’s lichtgewicht bouwwijze zorgt voor een buitengewoon stijf en dus veilig koetswerk in combinatie met een relatief laag gewicht: de S4 Limousine weegt 1.630 kg, de S4 Avant 1.675 kg.

Interieur: luxe en hightech

Ook het Audi S4-interieur straalt sportiviteit uit. De sportstoelen zijn bekleed met een combinatie van nappaleder en alcantara. Deze stoelen zijn optioneel uit te rusten met een massagefunctie. Geborstelde aluminium accenten zorgen voor een fraai contrast. De dorpels met S4-logo zijn verlicht. De S4 is optioneel leverbaar met de Audi virtual cockpit, wat dat is, leggen we u graag uit bij Nieuweautokopen.nl/Audi. Kunnen we desgewenst meteen met u uw favoriete S4 samenstellen en geheel vrijblijvend een offerte voor u aanvragen bij een van onze Audi-dealers.

Goed en snel verbonden

De MMI van de Audi S4 is op drie manieren te bedienen: via stemherkenning, het multifunctionele stuur of via de terminal op de middenconsole. Bij MMI navigatie plus met MMI touch is ook een touchpad inbegrepen. MMI navigatie plus wordt geleverd in combinatie met Audi connect. Dit maakt een snelle internetverbinding volgens de LTE-standaard mogelijk. Ook is hierbij een Wifi-hotspot geïntegreerd zodat inzittenden gebruik kunnen maken van mobiele apparaten. De bestuurder heeft de beschikking over verschillende Audi connect online-diensten. Met de Audi phone box wordt de smartphone gekoppeld aan de antenne van de auto voor een optimale ontvangst. De phone box maakt ook inductief opladen van smartphones volgens de Qi-standaard mogelijk.

Assistentie voor veiligheid, comfort en efficiency

De Audi S4-modellen zijn er met de nieuwste assistentiesystemen. De voorspellende efficiency assistent helpt de bestuurder brandstof te besparen, bijvoorbeeld door schakelmomenten aan te geven. Audi active lane assist ondersteunt de berijder bij het tussen de lijnen blijven. De adaptieve cruise control Stop&Go met file assistent kan het gasgeven, remmen en sturen bij snelheden tot 65 km/h in druk verkeer volledig van de berijder overnemen. Andere belangrijke veiligheidssystemen zijn Park assist, cross traffic assist achter, exit warning, collision avoidance assist, turn assist en de Audi pre sense-systemen. Hebt u ondanks of dankzij al die Engelse termen enorm trek gekregen in zo’n S4, vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan bij Nieuweautokopen.nl/Audi. Dat gaat simpel en snel want geheel online. U vergelijkt vervolgens de voorstellen van de diverse Audi-dealers die u via ons binnenkrijgt en u maakt uw keuze. De ‘winnende’ dealer zal uw Audi vervolgens voor u bestellen en leveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s