Nieuwe Mini’s in 2015 op komst

Tot eind van deze maand is vrijwel alles en iedereen in autoland bezig met de IAA, de internationale autotentoonstelling van Frankfurt. MINI gebruikt deze belangrijke show om er zijn Clubman te laten zien, onder meer aan Nieuweautokopen.nl/Mini. De nieuwe MINI Clubman zoekt het hogerop en betreedt het C-segment. Met meer interieurruimte, een nog grotere veelzijdigheid en typische MINI-rijeigenschappen, combineert de nieuwe Clubman de technische vooruitgang en verfijning van de nieuwste modelgeneratie met voorzieningen die voor het eerst in een MINI leverbaar zijn.

Nieuwe Mini 2015

MINI is in het segment van de premium kleine auto’s zeer succesvol. De pionier in deze klasse wordt zelfs steeds populairder, niet alleen als de MINI 3-deurs, maar ook als de MINI 5-deurs. Beide zijn te zien op de MINI stand tijdens IAA van 2015 – van 17 t/m 27 september – samen met de laatste generatie van de sportieve MINI John Cooper Works.

Nieuwe MINI Clubman: traditioneel concept, unieke kwaliteiten en een groot motorengamma
Met zijn vier portieren, karakteristieke verticaal gedeelde achterdeuren, vijf zitplaatsen en ruime, veelzijdige interieur is de nieuwe MINI Clubman een moderne en sportieve interpretatie van het onvervalst Britse shooting brake concept binnen het C-segment. De nieuwe Clubman is de grootste MINI van de nieuwe generatie: hij is 27 cm langer en 9 cm breder dan de MINI 5-deurs en zijn wielbasis is 10 cm langer. Zijn maten: lengte 4.253 mm x breedte 1.800 mm x hoogte 1.441 mm. De wielbasis meet 2.670 mm. De bagageruimte bedraagt 360 liter en kan worden uitgebreid tot maar liefst 1.250 liter met de rugleuning van de achterbank neergeklapt.

Veel voorzieningen in de Clubman zijn nieuw bij MINI, zoals de elektrische parkeerrem en dito stoelverstelling, de optionele 8-traps Steptronic automaat voor de versies met viercilinder-in-lijn motor, en de optionele MINI Yours Interior Styles, met backlight achtergrondverlichting in de lijsten van de deurbekleding. Het MINI Excitement Package biedt LED-(sfeer)verlichting in het interieur en LED-verlichting in de koplampbehuizing, die het MINI-logo op de grond projecteert als de auto ver- of ontgrendeld wordt. Een andere nieuwe optie die uniek is in dit segment, is Comfort Access, waarmee óók de achterdeuren automatisch te openen en te sluiten zijn.

De MINI Clubman wordt op 31 oktober 2015 geïntroduceerd met keus uit drie motoren. Dat zijn motoren van de nieuwste generatie, met MINI TwinPower Turbo-techniek voor maximale prestaties en efficiency. Alle uitvoeringen zijn te bestellen en te koop (leasen kan overigens ook) bij Nieuweautokopen.nl/Mini.

De tweeliter viercilinder-in-lijn benzinemotor in de MINI Cooper S Clubman levert 141 kW (192 pk) en verbruikt gemiddeld 6,2 l/100 km – wat een CO2-emissie betekent van 144 g/km. De 1,5-liter driecilinder-in-lijn benzinemotor in de Mini Cooper Clubman levert 100 kW (136 pk), bij een gemiddeld verbruik van 5,1 l/100 km en een CO2-emissie van 118 g/km. De nieuwe viercilinder-in-lijndieselmotor in de MINI Cooper D Clubman levert 110 kW (150 pk) bij een gemiddeld verbruik van 4,1 l/100 km en een CO2-emissie van 109 g/km.

Later is de MINI One Clubman ook leverbaar met een zuinige 1,5-liter driecilinder-in-lijn benzinemotor met 75 kW (102 pk), die slechts 5,1 l/100 km verbruikt en een CO2-uitstoot laat noteren van 119 g/km. Er volgen nog twee dieselvarianten: de MINI One D Clubman met een 1,5-liter driecilinder-in-lijn dieselmotor (85 kW (116 pk), 3,8 l/100 km en 99 gram CO2/km) en de MINI Cooper SD Clubman met een tweeliter viercilinder-in-lijn dieselmotor (140 kW (190 pk), 4,6 l/100 km en 119 gram CO2/km).

MINI Countryman en Paceman: rijplezier en individuele stijl
De MINI Countryman heeft bewezen dat het typische rijplezier en de individuele stijl van MINI ook in de smaak valt bij kopers uit segmenten van grotere auto’s. Deze allrounder – de eerste MINI met vijf deuren, een grote achterklep en vijf zitplaatsen – heeft ook belangrijk bijgedragen aan de groei van MINI. Daarin wordt hij bijgestaan door de sportieve MINI Paceman, de eerste Sports Activity Coupé in het segment van de premium compacte auto’s. ALL4 – de speciaal voor MINI ontwikkelde vierwielaandrijving – is optioneel leverbaar en standaard op de topversies MINI John Cooper Works Countryman en MINI John Cooper Works Paceman.

Topsporters met een eigen karakter: de John Cooper Works-modellen
De John Cooper Works-modellen bieden extreem MINI rijplezier. De MINI John Cooper Works belichaamt de traditionele passie voor autosport, met een gecombineerd brandstofverbruik van 6,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 155 g/km. Zijn motor is de krachtigste ooit in een MINI, met een vermogen van 170 kW (231 pk). Zijn extreem sportief afgestelde wielophanging en de speciale styling zorgen voor een intens sportief gevoel. Maar dat doet niets af aan zijn dagelijkse bruikbaarheid.

Ook de MINI John Cooper Works Countryman (gecombineerd verbruik 7,1 l/100 km, CO2-uitstoot 165 g/km) en de MINI John Cooper Works Paceman (7,1 l/100 km, 165 g/km) zijn karakteristieke, sportieve versies. Hun turbomotoren leveren 160 kW (218 pk), dat op de weg wordt overgebracht via MINI’s ALL4 vierwielaandrijving.

Nog niet toe aan de nieuwe Countryman, maar wel aan een nieuwe MINI? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Nieuweautokopen.nl/MINI. Wellicht kunnen wij u een zeer scherp voorstel doen op een van de huidige modellen. Die zouden best eens aantrekkelijk geprijsd kunnen zijn voordat de nieuwe versie de showroomvloer wordt opgereden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s