Ford vergroot koopkracht van zakelijke rijders dankzij blijvend lage bijtelling, ook in 2016

Zoals elk jaar veranderen ook in 2016 de regels voor de bijtelling voor zakelijk autorijden, dat heeft Nieuweautokopen.nl/Ford niet verzonnen, maar de overheid. Dit jaar worden de CO2-normen aangescherpt en maken de 0%-, 7%-, 14%-, 20%- en 25% klassen plaats voor de bijtellingcategorieën 4%-, 15%-, 21% en 25%. De meeste zakelijke rijders zijn daardoor vanaf volgend jaar veel duurder uit als zij willen overstappen in een vergelijkbare (lease)auto die zij ook privé gebruiken. Ford start een campagne om daarvoor te waarschuwen en biedt een mogelijkheid om – zelfs in de eerste helft van 2016 nog – te gaan leasen met de gunstige lage bijtelling van 2015. Dat kan ook bij Nieuweautokopen.nl/Ford.

Ford 2015

Hogere bijtelling: netto tot € 6.180 meer
Hoe groot de lastenverzwaring kan uitpakken, blijkt uit een eenvoudig rekenvoorbeeld. Voor een C-MAX Plug-in Hybride betalen zakelijke rijders onder de regels van 2015 slechts 7% bijtelling. Bij een inkomensbelastingtarief van 42% is dat € 91 netto per maand. Kiezen zij diezelfde auto in 2016, dan betalen zij daarvoor 15% bijtelling oftewel € 194 per maand. Dat scheelt € 103 per maand of € 1.236 per jaar. Bij een 5-jarig leasecontract is dat over de hele looptijd € 6.180.

Blijvend lage bijtelling tot 2021
Ford houdt zakelijk autorijden graag prettig én voordelig. Daarom start het deze week een najaarscampagne om zakelijke rijders te informeren en adviseren over de wijzigingen. Ford doet dat onder meer met de ‘Lease Minute Weken’, een actieperiode waarin zakelijke (lease)rijders nog op het laatste moment kunnen overstappen in een fiscaal gunstige C-MAX, Fiesta, Focus of Mondeo en dus nog tot 2021 kunnen rijden met slechts 7%, 14% of 20% bijtelling. Voor een volledig overzicht van de bijtellingspercentages per Ford-model, gaat u naar Nieuweautokopen.nl/Ford.

Doe de leasecheck op Ford.nl
Onderdeel van de campagne is een ‘1 Minute Lease Check’ op http://www.ford.nl: een slimme online tool die het verschil in bijtelling berekent tussen de huidige 2015-regels en de tarieven zoals die gelden vanaf 1 januari 2016. Zo ontdekken werknemers met een (lease)auto van de zaak wat zij kunnen besparen door nog vóór de jaarwisseling een nieuwe Ford te kiezen.

Omruilactie Ford Lease
Ook zakelijke rijders die nu nog in een andere leaseauto rijden, met een contract dat doorloopt tot in 2016, kunnen flink voordeel hebben van tijdig overstappen. Als ze hun nog lopende overeenkomst vervroegd openbreken of afkopen, kan ze dat afhankelijk van de resterende contractduur en de gekozen nieuwe Ford tot zo’n € 6.000 netto schelen.

Ford Lease biedt klanten met een (lease)autocontract dat doorloopt tot in 2016 zelfs de optie om de volgende auto alvast op naam te zetten in 2015 en deze pas in het eerste halfjaar van 2016 in gebruik te nemen. Ford parkeert de nieuwe auto dan tijdelijk, terwijl de klant zijn lopende contract uitdient en daarna alsnog overstapt in een zuinige nieuwe Ford, tegen de gunstige fiscale voorwaarden van 2015. Deze actie loopt ook bij Nieuweautokopen.nl/Ford.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s