Leon CUPRA 290 2015: turbo-boost voor krachtigste SEAT ooit

SEAT presenteert de nieuwe sportieve topversie binnen de Leon-reeks: de CUPRA 290. De stuwende kracht hierachter is een 2.0 TSI met 213 kW/290 pk. De Leon CUPRA 290 is er als driedeurs SC, als vijfdeurs en als ruime ST stationwagon. Deze Spaanse peper koop je bij Nieuweautokopen.nl/Seat. Op zoek naar minder spicy wielen? Kijk dan ook op Nieuweautokopen.nl/Seat, bijvoorbeeld voor de Mii, Leon, met dieselmotor, Ibiza en het familiebusje de Alhambra.

Seat Leon Cupra 2015

De 2.0 TSI van de Leon CUPRA 290-modellen beschikt standaard over innovatieve technologieën als directe dubbele injectie, variabele nokkenas-timing, een zeer snel reagerende turbo, een slim warmtemanagement en een speciale coating voor de zuigers en lagers die de interne weerstand sterk vermindert. Het maximale koppel van 350 Nm is beschikbaar in een breed toerengebied: tussen 1.700-5.800 tpm. De Leon CUPRA 290 met de optionele DSG-transmissie met dubbele koppeling sprint in 5,7 seconden van 0-100 km/u (5,8 s met handbak). Het gemiddelde verbruik is opmerkelijk gematigd: 6,6 l/100 km voor de versies met DSG en 6,7 l/100 km voor de Leon SC CUPRA 290 met handgeschakelde versnellingsbak (CO2-uitstoot respectievelijk 149 en 156 g/km). Het start/stop-systeem en hergebruik van remenergie dragen bij aan de gunstige verbruikscijfers. Deze cijfers zijn op Nieuweautokopen.nl/Seat te vergelijken met cijfers van de andere modellen uit de SEAT-stal.

Hoogwaardige ondersteltechnologie
Ook het onderstel staat borg voor dynamiek van topniveau. Standaard is bijvoorbeeld DCC (dynamic chassis control). Doordat het onderstel zich razendsnel aanpast aan de wegcondities valt het weggedrag van de Leon CUPRA op door precisie en een optimaal gevoel. Met het CUPRA Drive Profile kan de bestuurder bovendien eigen settings kiezen: Comfort, Sport en het nog sportievere CUPRA. Op basis van de gekozen setting wordt de respons van onder meer het gaspedaal, de transmissie, de besturing en het onderstel aangepast. Dit gaat gepaard met een extra sportieve uitlaatsound. Het nieuwe, hydraulisch aangestuurde en elektronisch gecontroleerde sperdifferentieel voor de vooras is ook een belangrijke dynamiekfactor. De maximale sperkracht bedraagt 1.600 Nm. In extreme gevallen kan zelfs 100% van de aandrijfkracht naar één wiel worden geleid.

Met gevoel: progressieve besturing en uitschakelbaar ESP
De Leon CUPRA 290 heeft standaard progressieve besturing. Dankzij de directe overbrenging zijn minder stuur- en ‘overpak’-bewegingen nodig. De feedback voor de bestuurder is optimaal. Zo draagt ook de besturing bij aan het sportieve CUPRA-gevoel. Het speciaal ontwikkelde ESP is indien gewenst volledig uit te schakelen, bijvoorbeeld bij circuitgebruik.

Krachtige herkenbaarheid
De Leon CUPRA 290-modellen zijn herkenbaar aan het front met de grote luchtinlaten en volledige LED-verlichting. Achter hebben ze een diffuser en twee ovale uitlaatpijpen. De 19 inch lichtmetalen velgen zijn uitgevoerd in titaniumkleur. Erachter zijn remschijven met rode remklauwen met CUPRA-logo zichtbaar. Eveneens standaard: het Aerodynamic Pack en zwarte buitenspiegels.

CUPRA-sfeer in het interieur
In het interieur springt direct het specifieke CUPRA sportstuur in het oog. Als de auto met DSG is uitgevoerd, bevinden de schakelpaddels zich achter dit stuur. Standaard in Nederland zijn het Media System Navi met 6,5-inch kleurentouchscreen en parkeersensoren achter. De topsportstoelen zijn bekleed met alcantara dat is afgewerkt met witte stiksels. De pedalen zijn evenals de dorpels van aluminium. Een ander CUPRA-kenmerk is de sfeerverlichting die gebruik maakt van LED’s. De kleur van deze verlichting is aan te passen via het CUPRA Drive Profile.

De nieuwe SEAT Leon CUPRA 290-modellen worden later dit jaar in Nederland verwacht, onder meer bij Nieuweautokopen.nl/Seat. De website betrekt al zijn auto’s van de merkdealer en gaat voor u op zoek naar de beste deal, door meerdere dealers een offerte te laten doen. U krijgt dus een goed voorstel van meerdere partijen zonder dat u er de deur voor uit hoeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s