Nieuwe compacte modellen van Mercedes-AMG 2015 zijn nu te bestellen

Mercedes-AMG heeft zijn compacte modellen CLA 45 4MATIC, CLA 45 4MATIC Shooting Brake en GLA 45 4MATIC van een uitgebreide update voorzien. Hiermee bieden ze meer rijplezier en emotionele aantrekkingskracht dan ooit. De technische innovaties en de verder gepersonaliseerde uitrustingsmogelijkheden zetten deze sportieve krachtpatsers opnieuw aan de top van het segment van de compacte sportauto’s, zoals Nieuweautokopen.nl/Mercedes bij de top behoort als het gaan om autowebsites.

Nieuwe Mercedes AMG 2015

De modellen kunnen met onmiddellijke ingang online besteld worden bij Nieuweautokopen.nl/Mercedes en staan vanaf september bij de dealer. De Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC is leverbaar vanaf  € 66.295,- de CLA 45 4MATIC Shooting Brake vanaf € 66.995,- en de GLA 45 4MATIC vanaf € 68.795,- (inclusief BTW en BPM).

Zoals al duidelijk werd bij de recent gelanceerde Mercedes-AMG A 45 4MATIC heeft de AMG 2.0-liter viercilinder turbomotor nu een vermogen van 280 kW/381 pk – een toename van 15 kW/21 pk ten opzichte van de vorige modellen. Het maximale koppel van ‘s werelds krachtigste in serie geproduceerde viercilindermotor is toegenomen met 25 Nm tot 475 Nm. De herziene versnellingsbakverhoudingen van de zeventraps sporttransmissie met dubbele koppeling en de nieuwe DYNAMIC SELECT-transmissiemodi – bekend uit de Mercedes-AMG GT – tillen het totale vermogenspalet naar een nóg hoger niveau. De rijdynamiek kan nog verder worden afgestemd door optionele extra’s als het AMG RIDE CONTROL-sportonderstel en het AMG DYNAMIC PLUS-pakket.

De uitgebreide modificaties aan motor, versnellingsbak, onderstel, elektronica en uitrusting garanderen een verdere verbetering van de hoogst dynamische rijervaring. De adembenemende prestaties spelen hier een zeer belangrijke rol: de CLA 45 4MATIC accelereert nu in 4,2 seconden van 0 tot 100 km/h, dat is 0,4 seconde sneller dan zijn voorgangers (Shooting Brake: 4,3 sec., GLA: 4,4 sec.). Tegelijkertijd is het verbruik onveranderd gebleven ten opzichte van de voorgaande modellen: de NEDC verbruikscijfers van de CLA 45 4MATIC en CLA 45 4MATIC Shooting Brake van 6,9 liter per 100 kilometer (hetgeen overeenkomt met 161 g/km CO2) – kan als exemplarisch worden beschouwd. De GLA 45 4MATIC heeft een brandstofverbruik van 7,4 l/100 km (172 g/km CO2).

Individuele rijervaring: de AMG DYNAMIC SELECT-rijprogramma’s
De motor-, transmissie- en stuurkarakteristiek van de compacte modellen van Mercedes-AMG kunnen nu met de nieuwe, standaard AMG DYNAMIC SELECT-rijprogramma’s via een draaiknop worden aangepast . Er is keuze uit vier programma’s: ‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Sport +’ en ‘Individual’ of ‘Race’ (deze laatste in combinatie met het AMG RIDE CONTROL-sportonderstel).

Een andere nieuwe feature is het AMG DYNAMIC PLUS-pakket, dat de rijdynamiek nog verder aanscherpt. Belangrijk onderdeel daarvan is het nieuw ontwikkelde mechanische sperdifferentieel op de vooras, dat in belangrijke mate de tractie verbetert bij een sportieve rijstijl. De grootste voordelen daarvan worden duidelijk bij snelle acceleraties vanuit bochten, waarbij het sperdifferentieel maximale grip en een grote zijwaartse acceleratie mogelijk maakt. Bovendien worden de compacte sportmodellen er aanzienlijk stabieler van tijdens lastwisselingen en bij hoge snelheden.

Het AMG DYNAMIC PLUS-pakket omvat ook het AMG RIDE CONTROL-sportonderstel: dit is inclusief het aanvullende rijprogramma ‘Race’ en de tweetraps adaptieve demping. Het systeem werkt volledig automatisch en past de dempingskracht voor elk wiel afzonderlijk aan, afhankelijk van de rijsituatie en de wegdekomstandigheden.

Kortere verhoudingen: AMG SPEEDSHIFT DCT zeventraps sporttransmissie
Een andere dominante factor in het wendbare en dynamische karakter van de krachtsoverbrenging is de standaard AMG SPEEDSHIFT DCT zeventraps sporttransmissie. Dankzij de nieuwe, kortere overbrengingen in de 3e tot de 7e versnelling ervaart de bestuurder een nog dynamischere acceleratie bij alle snelheden. Samen met geoptimaliseerde respons- en schakeltijden zorgen de kortere overbrengingen bij het opschakelen voor een betere overdracht.  Klinkt een beetje alsof de mannen van Mercedes naar de werkwijze van Nieuweautokopen.nl/Mercedes, ook dat wordt snel geschakeld en geldt een korte responstijd, dit alles voor optimale overdracht van gegevens. En dus een strakke aankoop van een nieuwe Mercedes.

De nieuwe compacte sportmodellen van AMG brengen het vermogen van de motor standaard over naar alle vier de wielen voor optimale tractie en maximaal rijplezier. De traploze koppelverdeling van het AMG Performance 4MATIC-systeem loopt uiteen van enkel voorwielaandrijving tot een 50:50 verdeling van de kracht naar de voor- en achteras. Een meerplatenkoppeling in het differentieel op de achteras brengt het motorkoppel desgewenst binnen fracties van een seconde naar de achterwielen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s