Nissan introduceert JUKE-R 2.0 2015

Toen de Nissan Juke jaren terug op de markt kwam, oogstte hij nogal wat kritiek, vooral vanwege zijn controversiele vormgeving, iets dat Nieuweautokopen.nl/Nissan ook merkte in de verkopen. Eg in trek was de compacte SUV niet. Inmiddels zijn de kansen gekeerd en is de Juke steeds populairder. En met de komst van de JUKE-R heeft Nissan zelfs een versie die cool is.
Nieuwe Nissan Juke 2015
Mede omdat het de eerste Crossover is met de kracht van een supersportwagen. Het model combineert de uitstraling van de innovatieve Nissan JUKE met de motor en het onderstel van de legendarische Nissan GT-R. Dit jaar heeft de JUKE-R een spannende upgrade gekregen. Daarin is het design van de nieuwste JUKE terug te vinden, met nog meer kracht en een gedurfde stijl. Jammer, deze dikke versie is niet te koop. Zelfs niet bij Nieuweautokopen.nl/Nissan, de website die verder alle modellen leveren kan.

De JUKE-R 2.0 maakte onlangs zijn debuut op het Goodwood Festival of Speed waar de JUKE-R 2.0 deelnam op de Hillclimb. Jann Mardenborough, Nissan GT Academy-winnaar en deelnemer aan de 24 uur van Le Mans, stuurde de JUKE-R 2.0 tijdens het festival dagelijks de heuvel op.

De JUKE-R 2.0 is verrijkt met nog meer GT-R testosteron en beschikt nu over een vermogen van 600 pk. Het design is gebaseerd op de vernieuwde Nissan JUKE uit 2014. De sportieve JUKE-R 2.0 heeft de matzwarte kleur van zijn voorganger, maar het uiterlijk is gespierder, gedurfder en krachtiger.

Gareth Dunsmore, Marketing Communications General Manager bij Nissan Europe, licht toe: “De JUKE-R is een icoon geworden, een bijzondere kruising tussen een Crossover en een supersportwagen. Na de lancering van de vernieuwde JUKE in 2014 was het een logische keuze om de oorspronkelijke JUKE-R een upgrade te geven, met extra kracht en een extra gedurfd uiterlijk. De JUKE-R 2.0 combineert het beste van Nissan – ware innovatie die onze Crossover-kennis doet versmelten met de opwindende motor van de GT-R supersportwagen.”

De Nissan JUKE rolt inmiddels bijna vijf jaar van de band. De JUKE-R 2.0 komt net op tijd om de vijfde verjaardag te vieren van de meest geliefde compacte crossover van Europa – sinds de introductie in 2010 is de Nissan JUKE al meer dan 600.000 verkocht in Europa. Het markeert de leidende rol van Nissan met crossovers, zeker in combinatie met de bekroonde QASHQAI en de avontuurlijke X-TRAIL.

Specificaties JUKE-R 2.0
De JUKE-R is gebaseerd op de eerste generatie JUKE, die in 2010 is gelanceerd. De JUKE-R 2.0 is gebaseerd op de vernieuwde JUKE, die in 2014 is gelanceerd met enkele belangrijke designveranderingen en technische verbeteringen. Ook zijn uitgebreide personalisatiemogelijkheden geïntroduceerd. Daarnaast hebben de lampen een vernieuwde vorm en zorgen led-lampen vóór en achter voor een frisse uitstraling. De buitenspiegels zijn voorzien van led-richtingaanwijzers. Ook de Nissan V-motion grille aan de voorkant is nieuw.

Kenmerken van de JUKE-R 2.0:

 •       Carrosserie

o   Voorbumper: volledig uniek design, zowel op esthetisch als functioneel vlak. De luchtinlaten zijn meer dan twee keer zo groot vanwege het vermogen van in totaal 600 pk. De bumper is volledig gemaakt van koolstofvezel.
o   Achterbumper: eveneens gemaakt van koolstofvezel en afgewerkt met een carbonlook afdeklaag. De uitsparingen voor de uitlaat zijn gemaakt van hittebestendig koolstofvezel.

  • De winglets achter zijn uit een stuk koolstofvezel gemaakt en afgewerkt met een carbonlook laag.
  • The front fenders zijn van vorm gelijk aan die van de nieuwste Juke en gemaakt van staal.
  • The randen van de wielkasten voor en achter zijn ook van koolstofvezel en sluiten met hun design aan op de voorbumper en de dorpelverbreders.
  • De dorpels hebben een prachtig design en zijn gemaakt van koolstofvezel.

o   De koplampen zijn gelijk aan die van de vernieuwde JUKE.
o   De achterlichten komen eveneens overeen met die van de vernieuwde JUKE.

  • De motorkap is gelijk aan die van de vernieuwde JUKE en heeft nu luchthappers van carbon – deze zijn iets verplaatst ten opzichte van de vorige JUKE-R voor een betere motor- en turbokoeling.

o   De JUKE-R 2.0 is voorzien van nieuw ontworpen GT-R-wielen.
o   De kleur is nog steeds matzwart.

 •    Motor

  o   De GT-R motor is opgewaardeerd tot 600 pk – hetzelfde vermogen als de GT-R (NISMO).

Hoewel bij Nieuweautokopen.nl vrijwel elke model van elk merk kan worden besteld, vormt deze dikke Juke-R 2.0 de uitzondering op de regel. Voor alle andere modellen van het japanse merk, kunt u terecht bij Nieuweautokopen.nl/Nissan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s