Verfijning op alle fronten: de nieuwe Jaguar XJ 2015

De nieuwe modellen van Jaguar verkopen we niet heel veel via Nieuweautokopen.nl/Jaguar en dat is best jammer, want we hebben zoals bij de meeste merken goede relaties met de merkdealers en Jaguar heeft een aantal zeer aantrekkelijke producten. De ingrijpend vernieuwde XJ is zo’n auto. Hij is op alle punten verder verfijnd. Zijn motoren zijn zuiniger, hij biedt nog meer comfort en ook op het gebied van veiligheid, infotainment en connectiviteit toont hij zich van zijn meest innovatieve kant. De nieuwe XJ komt dit najaar op de markt en kan hij geheel online bij Nieuweautokopen.nl/Jaguar worden samengesteld en gekocht of geleaset.

Nieuwe Jaguar XJ 2015
Uiterlijk is de XJ subtiel veranderd. Hij krijgt een grotere grille en luchtinlaten met chromen lamellen. Voortaan zijn LED-koplampen standaard. Aan de achterzijde zijn de LED-achterlichten, de ovale uitlaatpijpen en de gedeeltelijk in hoogglans zwart uitgevoerde bumper de eyecatchers.

Krachtiger en zuiniger: 3.0 V6 diesel
De 3.0 liter V6 diesel van de XJ voldoet nu aan de Euro 6b-emissienorm. Bovendien is hij sterker dan voorheen. Hij levert 225 kW/306 pk en 700 Nm (voorganger: 202 kW/275 pk en 600 Nm). Desondanks daalt de gemiddelde CO2-uitstoot van 159 naar 149 g/km. De verbeterde prestatie- en emissiecijfers komen op het conto van onder meer geoptimaliseerde turbo’s, nieuwe injectoren, een hogere inspuitdruk, een verbeterd warmtemanagement en een lagere interne weerstand.

Breed benzinegamma
De XJ is uiteraard ook weer leverbaar met de aluminium vier-, zes- en achtcilinder benzinemotoren. Alle zijn ze voorzien van directe inspuiting, variabele kleptiming, turbo- of supercharger-technologie en een intelligent Stop/Start-systeem om het verbruik te beperken. De 2.0 liter viercilinder is goed voor 176 kW/240 pk en 340 Nm, de 3.0 V6 supercharged voor 250 kW/340 pk en 450 Nm. De 5.0 V8 is er met 405 kW/550 pk en 680 Nm. Alle XJ-modellen zijn standaard uitgevoerd met een achttraps automatische transmissie. De 3.0 V6 supercharged wordt standaard geleverd met permanente vierwielaandrijving; alle andere motoren worden gecombineerd met achterwielaandrijving. En ongeacht uw voorkeur, elke versie van de nieuwe Jaguar XJ is leverbaar via Nieuweautokopen.nl/Jaguar.

Hightech voor comfort, dynamiek en veiligheid
De nieuwe XJ maakt net als F-TYPE en de nieuwe XE gebruik van de elektrische stuurbekrachtiging EPAS. Deze stuurinrichting is efficiënt en zorgt voor een precies stuurgedrag, inclusief optimale feedback voor de bestuurder. De achterwielaangedreven XJ-modellen zijn leverbaar met All-Surface Progress Control (ASPC). Bij snelheden tussen 4-30 km/h en slechte (weers)omstandigheden zorgt dit met gerichte ingrepen (vermogensafgifte en remmen) voor optimale grip. De auto trekt soepel en probleemloos op, de bestuurder hoeft slechts te sturen. Ook Traffic Sign Recognition is leverbaar. Dit systeem herkent zelfs tijdelijke maximumsnelheden bij bijvoorbeeld wegwerkzaamheden. Een andere slimme veiligheidsvoorziening is de Adaptive Cruise Control. Deze wordt nu geleverd inclusief Queue Assist. Daarmee houdt de XJ automatisch een veilige afstand aan tot een voorligger Dankzij de nieuwe langeafstandsradar is autonoom afremmen tot stilstand nu ook mogelijk. De XJ beschikt ook over een Park Assist-systeem dat vrije parkeerplaatsen herkent en vervolgens voor semiautonoom inparkeren zorgt. De bestuurder hoeft slechts gas te geven en te remmen. Ook uitparkeren is hiermee zeer eenvoudig. Een Surround Camera System zorgt voor een 360-graden view van de directe omgeving van de auto.

Online: voor veiligheid en comfort
De nieuwe XJ biedt net als Nieuweautokopen.nl/Jaguar volop online-mogelijkheden. De InControl apps zijn de spil. Hiermee kan de bestuurder zijn smartphone met de XJ verbinden. Via de Remote Essentials app is bijvoorbeeld op afstand te zien hoeveel brandstof er nog resteert, of portieren en ruiten zijn gesloten, etc. Met Remote Premium is de auto op afstand te openen en te sluiten, de interieurtemperatuur vooraf in te stellen en krijgt de bestuurder een seintje als het alarm afgaat. InControl Secure is een tracking service die het mogelijk maakt de exacte positie van de auto te bepalen. InControl Protect brengt bij een noodgeval automatisch de hulpdiensten op de hoogte en stuurt dan ook de exacte locatie van de auto mee. De XJ is ook beschikbaar met een WiFi-hotspot voor maximaal acht mobiele apparaten. ZO kunt u te allen tijde online contact opnemen met Nieuweautokopen.nl/Jaguar voor meer informatie over de nieuwe XJ. Maar ook de andere modellen als de XF en XE zijn bij de website te bestellen.

De top in infotainment
De nieuwe XJ is leverbaar met het nieuwe InControl Touch Pro premium infotainmentsysteem met 60 GB harde schijf. Dit wordt bediend via een groot touchscreen dat net als het scherm van smartphones naar wens is in te delen. Ook zoom- en scrollfuncties komen overeen. Zo zijn alle navigatie- en infotainmentfuncties eenvoudig te bedienen. Dankzij de innovatieve Dual View-technologie kan de bestuurder navigatiegegevens zien terwijl de passagier op hetzelfde scherm bijvoorbeeld een film op DVD kijkt. Een slimme functie is de ‘Commute Mode’. Hiermee ‘herkent’ de XJ dagelijkse ritten. Bij files of werkzaamheden wordt dan automatisch een alternatieve route aangeboden. De Approach-modus geeft een interactieve weergave van de bestemming zodra deze tot op 200 meter is genaderd. Ook de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid wordt aangegeven.

Kijk- en luistergenot
Het top-audiosysteem voor de nieuwe XJ is het Meridian Reference system met een vermogen van 1.300 W en 26 speakers. Dit systeem heeft een ‘Play more like this’-functie die het mogelijk maakt om verglijkbare nummers te zoeken en af te spelen. Voor de achterpassagiers is er een eigen entertainmentsysteem. Inbegrepen zijn twee wegklapbare 10,2-inch breedbeeld-schermen, USB- HDMI- en MHL-poorten, en aansluitpunten voor smartphones en tablets. Digitale TV is ook leverbaar.

De nieuwe XJ wordt dit najaar op de markt verwacht. De prijzen en exacte uitvoeringsspecificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt via onder meer Nieuweautokopen.nl/Jaguar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s