Gaat ŠKODA boten verkopen met de zeewaardige VisionSea 2015?

ŠKODA gaat in boten met de zeewaardige VisionSea

Aan de vooravond van de New York Auto Show (3-12 april) presenteert ŠKODA de VisionSea, een radicaal motorjacht met stijlinvloeden van de VisionC – de conceptuele voorloper van de nieuwe Superb. De VisionSea is in meer opzichten baanbrekend: het is de eerste ŠKODA met hybride aandrijfconcept en hij staat voor een verdere verbreding van de bedrijfsfocus. ŠKODA zegt dus in boten te gaan, althans dat willen ze u en ons doen geloven op deze 1 april. Over de waarheid van dit bericht kan Nieuweautokopen.nl/Skoda dan ook geen uitspraken doen, al hebben we wel een idee.

Skoda VisionSea 2015 Nieuweautokopen.nl

De VisionSea is 10 meter lang. Met zijn scherpe lijnvoering en details als de oplopende raamlijn en de expressieve kleur groen spat de dynamiek van het ontwerp af. Bovendien wordt de familieband met de ŠKODA VisionC en dus ook met de nieuwe Superb hierdoor direct duidelijk. Voordat u enthousiast wordt, Nieuweautokopen.nl/Skoda houdt het voorlopig bij auto’s. Hebt u belangstelling voor een nieuwe Octavia of de nieuwe Superb, dan bent u aan het juiste adres. Zoekt u een boot als de VisionSea, dan zult u verder moeten zoeken.

Een echte ŠKODA
De zeewaardige VisionSea is in alles een echte ŠKODA. Het spectaculaire motorjacht biedt in goede merktraditie de meest beenruimte in zijn segment. Ook is er een uitgebreid arsenaal aan opbergruimtes. De reddingsvesten zijn slim weggewerkt onder de stoelen. Uniek voor het motorjacht is het in hoogte verstelbare lederen stuur. Andere Simply Clever-details zijn de flessenhouders van RVS (geschikt voor 1,5-liter flessen) en de waterdichte opbergruimtes voor tablets. Heel bijzonder zijn de waterski-haken. Deze zijn met een speciale knop vanaf de stuurpositie te bedienen. Een druk op de knop zorgt ervoor dat ze tevoorschijn komen of juist wegklappen in een speciale ruimte. Ook zijn ze uitschuifbaar – waterskiërs kunnen op deze manier hun ideale positie ten opzichte van het jacht kiezen. De VisionSea wordt standaard geleverd met zonnekleppen voor vijf opvarenden.

De eerste hybride van ŠKODA
De VisionSea is de eerste ŠKODA met hybride aandrijflijn. Hierbij is een 132 kW/180 pk sterke direct ingespoten benzinemotor gekoppeld aan een elektromotor met 198 kW/270 pk. De aandrijfkracht wordt via een zestraps DSG-transmissie overgebracht op de schroef. Het hybride aandrijfconcept maakt het mogelijk om bijvoorbeeld fluisterstil en zonder uitstoot van schadelijke gassen havens binnen te varen. De elektrische actieradius bedraagt 50 nautische mijlen. Als er pure prestaties worden gevraagd, werken de benzine- en elektromotor samen. De totale actieradius bedraagt circa 980 nautische mijlen. Een ŠKODA die op de weg een behoorlijke actieradius heeft, is te vinden bij Nieuweautokopen.nl/Skoda. In vele soorten en maten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s