Bij ons is de eer aan Peugeot; Kia Picanto in juni opnieuw bestverkochte auto in A-segment!

Kia Picanto kopen?

Picanto 2014

• Compacte stadsauto van Kia in eerste helft 2014 op één na populairste keuze onder particulieren

• Kia introduceert bi-fuel Picanto LPG met af-fabriek LPG-installatie inclusief 7 jaar garantie

De Kia Picanto blijft onverminderd de Nederlandse Kia-verkopen domineren. In de eerste helft van dit jaar verkocht Kia in totaal 5.344 Picanto’s, waarmee de compacte stadsauto van Kia in die periode het op één na populairste model onder de Nederlandse particuliere autokopers was. Bovendien sloot de Picanto de maand juni opnieuw af als bestverkochte auto in het A-segment. Ook online, bij Nieuweautokopen.nl en Kiakopen.nl, is de Picanto gruwelijk populair en behoort hij al jaren tot de hardlopers.

In juni verkocht Kia in totaal 779 Picanto’s, wat tegen de dalende markttrend in zelfs een lichte toename betekent vergeleken met de verkopen in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee was de Picanto onder zakelijke en particuliere kopers in juni opnieuw de populairste keuze in de klasse van de compacte stadsauto’s. Hoe belangrijk de Picanto voor Kia is, blijkt wel uit het feit dat het model met 5.344 verkochte exemplaren tot dusver dit jaar de helft van de totale Kia-verkopen voor zijn rekening neemt.

Onveranderd populair
De frisse, vlotte styling, het ruime interieur en het volwassen rijgedrag van de Picanto zijn doorslaggevende aankoopargumenten. Maar daarnaast is ook de Picanto World Cup Edition met vele sportieve extra’s en €1.000,- voordeel in lijn met de sportieve prestaties van Oranje een groot succes. Bovendien spreekt het recent geïntroduceerde Kia Private Lease-concept een grote groep particuliere automobilisten aan die graag precies weten waar ze qua maandelijkse kosten voor hun mobiliteit aan toe zijn. Kia Private Lease zorgt zo voor een zorgeloze rijervaring. Als onderdeel van Kia Private Lease kunnen consumenten op de website van Kia via een handige module zelf hun maandelijkse private lease all-in bedrag uitrekenen. En twijfelt u nog over lease of koop, neem dan eens contact op met de medewerkers van Nieuweautokopen.nl of Kiakopen.nl. Zij kunnen u niet alleen een passend advies geven, maar ook een passend voorstel doen voor het kopen of leasen van een nieuwe Kia.

Picanto nu ook op LPG
Deze sterke eigenschappen van de Picanto zullen er voor zorgen dat de compacte Kia ook in de tweede helft van 2014 onverminderd populair blijft. Gesteund door de nieuwe Picanto LPG, waarmee Kia nu ook een bi-fuelversie aan het gamma toevoegt. Deze uitvoering wordt af-fabriek voorzien van een LPG-installatie en vertrouwt als vanouds op 7 jaar fabrieksgarantie.

De bi-fuel Kia Picanto LPG wordt aangedreven door een aangepaste versie van Kia’s 1.0-liter driecilinder Kappa-motor, die goed is voor 49 kW (67 pk) en een koppel van 90 Nm. De auto is uitgerust met twee brandstoftanks. De benzinetank heeft net als in de conventionele Picanto een inhoud van 35 liter. Daarnaast herbergt de vloer van de laadruimte een LPG-tank van 27 liter, voor een aanvullende actieradius zonder de standaard bagageruimte van de Picanto op negatieve wijze te beïnvloeden.

De brandstofmeter voor zowel LPG als benzine is in het instrumentencluster geïntegreerd en de aansluiting voor het bijvullen van LPG is van buitenaf onzichtbaar naast de benzinedop geplaatst. De Kia Picanto LPG is er uitsluitend als 5-deurs ComfortLine-uitvoering en is online bij Nieuweautokopen.nl en Kiakopen.nl en bij de Nederlandse Kia-dealers per direct leverbaar voor € 12.195,-.Daarmee ligt de prijs van deze LPG-variant slechts € 1.500,- hoger dan die van een reguliere Picanto ComfortLine.

3 comments

  1. Grappig om te lezen dat de Kia Picanto zo populair is, ik heb er zelf al jaren één. Wel ben ik recentelijk verhuist en ben ik op zoek naar een nieuwe Kia dealer, kent u misschien goedeKia dealers die u mij aan zou kunnen raden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s