De nieuwe Opel Astra GTC leverbaar vanaf €30.195,-

1.6 CDTI met 100 kW (136 pk) nu beschikbaar voor gehele Astra-gamma

Nieuwe Opel Astra GTC 2014 kopen
Opel Astra GTC: krachtige fluisterdiesel voor € 30.195,-

De Opel Astra GTC is vanaf heden ook leverbaar via Opelkopen.nl en Nieuweautokopen.nl met Opels fluisterdiesel: de gloednieuwe, krachtige en milieubewuste 1.6 CDTI. De turbodieselmotor met een vermogen van 100 kW (136 pk) en een maximumkoppel van 320 Nm is daarmee nu beschikbaar voor het gehele Astra-gamma. Hij levert – met een kleinere cilinderinhoud – meer kracht en een hoger koppel dan de 1.7 CDTI die hij vervangt. De Opel Astra GTC met de nieuwe CDTI-motor is te bestellen als Design Edition vanaf € 30.195,- en kent bij gecombineerd zakelijk/privégebruik een bijtelling van 20%.

De 1.6 CDTI-motor verbruikt slechts 4,1 liter diesel per 100 kilometer en stoot 109 gram CO2 per kilometer uit. Maar met zijn krachtige prestaties doet de turbodieselmotor het sportieve karakter van de compacte coupé alle eer aan. De nieuwste generatie van de volledig uit aluminium vervaardigde turbomotor levert met 320 Nm toch 20 Nm meer trekkracht en ook 4 kW (6 pk) meer vermogen dan zijn voorganger met 1,7 liter cilinderinhoud.

De Astra GTC met 1.6 CDTI-motor accelereert vanuit stilstand naar 100 km/u in 10,2 seconden. En in de vijfde versnelling accelereert de Astra GTC van 80 tot 120 km/u in slechts 8,9 seconden, terwijl de vorige motor daar 10,5 seconden voor nodig had. De Opel Astra GTC heeft een indrukwekkende topsnelheid van 198 km/u.

Uitgebreid motorengamma
Opel heeft in korte tijd het volledige motorenaanbod voor de Astra GTC vernieuwd. Het uitgebreide gamma is aangevuld met de 206 kW (280 pk) krachtige OPC-motor, de zeer sportieve 2.0 BiTurbo CDTI-diesel met 143 kW (195 pk) en 400 Nm koppel, de krachtige 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo met 125 of 147 kW (170 of 200 pk) én de fluisterstille 1.6 CDTI met 100 kW (136 pk). Het volledige gamma is terug te vinden op Opelkopen.nl en Nieuweautokopen.nl. Daar kan elke opel, dus ook de stadse Adam, de zakelijke Insignia en de smakelijke Mokka worden bekeken en besteld. Wellicht met extra korting, altijd inclusief karrevrachten service en advies. En fabrieksgarantie.

Aangenaam stil: meer comfort, minder geluid
De nieuwe 1.6 CDTI-motor wordt standaard geleverd met Start/Stop en een systeem dat de remenergie terugwint. Dat systeem is gekoppeld aan de verder verbeterde, handmatig te bedienen zesversnellingsbak. Verbeterde componenten in de transmissie en in het schakelmechanisme zorgen voor aanzienlijk meer comfort.

Opels uiterst efficiënte fluisterdiesel is de eerste motor in het Astra-gamma die nu al voldoet aan de toekomstige Euro 6-emissienorm. Het is ook de meest milieubewuste dieselmotor die Opel ooit heeft gebouwd. De motor is ongeëvenaard in zijn klasse voor wat betreft de isolatie van geluid en trillingen, dankzij de optimale vormgeving van de componenten, een bijzonder efficiënt verbrandingsproces met meervoudige inspuiting en bijkomende geluiddempende maatregelen.

Het resultaat is overtuigend: Opels nieuwe 1.6 CDTI is de stilste diesel in zijn klasse en verdient daarmee de naam ‘fluisterdiesel’. Ook de VTG-turbo (variabele turbinegeometrie), het common-rail brandstofsysteem en de Lean NOx Trap (LNT) nabehandeling van uitlaatgassen dragen bij aan de krachtige en toch milieubewuste prestaties. Het LNT-systeem is een milieubewuste, plaatsbesparende oplossing, die voor de dieselroetfilter is gemonteerd en stikstofoxide (NOx) in de uitlaatgassen opvangt en afbreekt. Meer weten over een Opel, zijn techniek of de mogelijkheden om ‘m te bestellen? Neem dan contact op met de professionals van Opelkopen.nl en Nieuweautokopen.nl. Of kijk op deze websites.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s