Nieuwe Mercedes-Benz 2014 de veiligste in zijn klasse?

Maximale veiligheidsscore voor de nieuwe C-Klasse

Maximale veiligheidsscore voor de nieuwe C-Klasse

De nieuwe generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse Limousine heeft de hoogst haalbare score van vijf sterren behaald in de zware Euro NCAP botsproeven en vervolgt daarmee het succesverhaal van het model. Deze en de andere veilige en succesvolle modellen van het merk zijn te koop bij Mercedeskopen.nl en Nieuweautokopen.nl. Wie bij deze autoportals koopt, koopt inclusief een vijf sterren klantenreview. Dubbele veiligheid dus.

De nieuwe C-Klasse Limousine van Mercedes-Benz doorstond de botsproeven van de Euro NCAP (New Car Assessment Programma) toetsingsprocedeure – die voor 2014 verder werd uitgebreid en verzwaard ten opzichte van vorig jaar – met uitstekende resultaten. De C-Klasse ontving de maximale score van vijf sterren voor de veiligheid van inzittenden, de kindveiligheid, de bescherming van voetgangers en voor zijn assistentiesystemen.

Mercedes-Benz heeft als doel maximale veiligheid bereikbaar te maken voor iedereen. Daarom beschikt de nieuwe C-Klasse als onderdeel van Mercedes-Benz Intelligent Drive ook over vele van de nieuwe assistentiesystemen, en tal van assistentiesystemen met verbeterde functies, die hun wereldwijde debuut in de S- en E-Klasse beleefden. Tot deze systemen behoren onder meer COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, dat autonome remingrepen uit kan voeren als reactie op rijdende en stilstaande auto’s en dat in de C-Klasse voor het eerst standaard wordt geleverd. Meer weten over de standaarduitrusting kan bij Nieuweautokopen.nl en Mercedeskopen.nl. Beide autowebwinkels leveren niet alleen volgens aantrekkelijke voorwaarden en scherpe condities, ze zijn ook uw aankoopadviseur die zonder belang of vooroordelen de juiste auto voor u vindt.

De C-Klasse beschermt zijn passagiers met maximaal negen airbags. Andere veiligheidsfeatures zijn bijvoorbeeld gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers op de veiligheidsgordels, ook voor de achterstoelen, en de actieve motorkap voor voetgangerbescherming. Ook de bescherming van de allerkleinste inzittenden wordt uiteraard in acht genomen. Automatische uitschakeling van de voorpassagierairbag, ooit door Mercedes-Benz geïntroduceerd, maakt nu gebruik van een druksensor in het zitvlak die merkt of er een kinderstoeltje op de voorstoel is geplaatst en schakelt vervolgens automatisch de voorpassagierairbag uit. In tegenstelling tot andere systemen waarbij de airbag bijvoorbeeld via een sleutel wordt gedeactiveerd, voorkomt Mercedes’ systeem een verkeerde bediening. Omdat er geen speciale transponder noodzakelijk is, werkt het systeem bij alle tegen de rijrichting geplaatste kinderstoeltjes.

Daarnaast werd de Mercedes-Benz C-Klasse beloond met twee ‘Euro NCAP Advanced’ awards voor veiligheidsinnovaties: voor het vermoeidheiddetectiesysteem ATTENTION ASSIST (standaard) en voor het preventieve inzittendenbeschermingssysteem PRE-SAFE® (optie). Mooie prijzen met bijna net zo veel glans als de Thuiswinkel Award die Nieuweautokopenl.nl en Mercedeskopen.nl recent wisten te winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s