Nieuwe Subaru introduceert de 4de generatie van een zeer sportief model!

Nieuwe Subaru WRX STI 2014: krachtpatser met verschillende karakters

SUBARU INTRODUCTEERT VIERDE GENERATIE VAN SPORTIEF TOPMODEL

Subaru heeft zijn nieuwe WRX STI gereed. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het ook hier weer om het meest sportieve model van het Japanse merk. De WRX STI weet evenals zijn voorgangers op een uitstekende manier sportiviteit en gebruiksgemak te combineren. En dankzij Subaru’s eigen AWD-systeem staat rijdynamiek op een ongekend hoog niveau. Sportiviteit koop je ook online bij Subarukopen.nl of Nieuweautokopen.nl.

Technisch hoogtepunt is zonder twijfel de fraaie aandrijflijn. Zoals de meeste Subaru’s beschikt de WRX STI over het onvolprezen Symmetrical All Wheel Drive (AWD). Deze permanente vierwielaandrijving is gekoppeld aan een compacte en oersterke Boxermotor met turbo. De combinatie is niet alleen technisch fraai, hij zorgt er ook voor dat bij de WRX STI het vermogen gemakkelijk in de hand is te houden. Subaru noemt die smakelijke mix van beheersbaarheid en maximaal rijplezier ‘Pure Power in Your Control’.

Voor de aandrijving van de WRX STI zorgt een krachtige 2,5 liter Boxermotor met turbo, goed voor een maximum vermogen van 300 pk en een maximum koppel van 407 Nm. Het aggregaat kent dankzij verschillende standen van het motormanagementsysteem een breed scala van karakters: van dociel tot uitermate scherp. De keuze is aan de bestuurder, zoals hij ook dankzij een meervoudig verstelbare centerdifferentieel, oftewel een Driver’s Control Center Differential (DCCD), de krachtstromen naar de wielen kan bepalen.

Veel kracht en vermogen. Deze ingrediënten hebben het uiterste gevergd van de technici van het merk. Net als bij vorige generaties van de WRX STI, zijn vele hogesnelheidskilometers afgelegd op de altijd uitdagende en veeleisende Nürburgring. Tijdens die tests heeft Subaru de prestaties van onder meer de carrosserie en het chassis maximaal opgerekt. Dit heeft er toe geleid dat de algehele prestaties naar een nog hoger niveau zijn getild.

Er zijn twee uitvoeringen van de WRX STI: de 2.5T Sport en de 2.5T Sport Executive. Beide beschikken over vierwielaandrijving, hetzelfde krijgshaftige uiterlijk en natuurlijk die lekkere boxermotor. De verschillen zitten vooral in de uitrusting, waarbij de Executive onder meer volledig lederen bekleding en een navigatiesysteem heeft. Nieuweautokopen.nl en Subarukopen.nl kunnen je exact de verschillen in uitrusting uitleggen. Oh, ja ook de prijzen liggen uit elkaar. De 2.5T kost bij Nieuweautokopen.nl en Subarukopen.nl € 75.995,-, de Executive is precies vier mille duurder. Dat is natuurlijk inclusief garantie en de best mogelijke service. Laat de fans zich maar melden, bekijken, samenstellen en kopen. Allemaal online bij Nieuweautokopen.nl en Subarukopen.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s