Is dit Opels enige succes?

Het succes dat Mokka heet: Al 200.000 orders voor Opels SUV

Nederlandse markt in de pas met Europese verkoopresultaten

Anderhalf jaar na de verkoopstart heeft Opel de 200.000e bestelling genoteerd voor de Mokka. Dat komt neer op gemiddeld ruim 11.000 klanten per maand die voor Opels compacte SUV kiezen. En hij verovert steeds meer terrein: in de Noord-Europese landen is hij zelfs de best verkopende compacte SUV. En ook Nieuweautokopen.,nl en opelkopen.nl zien een toenmende belangstelling voor compacte SUV; mede vanwege hun hoge zit en veelzijdigheid.

In Finland is bijna één op de vier verkochte compacte SUV’s een Opel Mokka. In Noorwegen is dat ruim één op de vijf. In beide landen is het de populairste compacte SUV van dit moment. Ook in Duitsland doet de Opel het goed, met een aandeel van 23 procent in de klasse van compacte SUV’s waarmee hij een tweede positie inneemt. De belangstelling op Opelkopen.nl en Nieuweautokopen.nl is ook heel behoorlijk: de Mokka mag zich er rekenen tot de Top 5 van meest populaire SUV’s.

4×4 van het jaar
In Europa bezet de Opel Mokka de derde plek op de verkoopranglijst met een aandeel van 11,3 procent in het segment van compacte SUV’s. Dat komt vrijwel overeen met de situatie in Nederland, waar de Mokka in 2013 ook de derde plaats in het betreffende segment innam, met een aandeel van 13%. In totaal scoorde Opel met dit onderscheidende model tot nog toe zo’n 3.500 orders.

De Mokka kreeg afgelopen tijd ook de nodige lof toegezwaaid. Hij werd door het vooraanstaande Duitse tijdschrift ‘Auto BILD’ verkozen tot 4×4 van het jaar. Het succes komt mede voor rekening van de innovaties die de Mokka naar het compacte SUV-segment brengt. Het gaat om voorzieningen als het adaptieve verlichtingssysteem AFL+, ESPPlus met Hill Start Assist en Hill Descent Control, de geïntegreerde FlexFix-fietsendrager en de nieuwe Opel Eye-camera die waarschuwt voor een dreigende aanrijding, die verkeersborden leest en waarschuwt als de auto onbedoeld de rijbaan verlaat. Opel levert de Mokka in Nederland vanaf 21.995 euro. Door een vrijblijvende offerte aan te vragen bij Opelkopen.nl of Nieuweautokopen.nl wordt snel duidelijk of die vanafprijs die Opel hanteert nog verder om laag kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s