5 sterren voor de nieuwe Mazda6

Sterren voor Mazda’s mooiste!

·      Mazda’s topmodel krijgt opnieuw hoogste score, nu van NCAP in USA ·      Bevestiging wereldwijde compatibiliteit van Mazda’s Proactieve Veiligheidsfilosofie

De Mazda6 is sinds kort officieel een van de veiligste auto’s ter wereld. Het topmodel van Mazda heeft nu de hoogst mogelijke veiligheidsscores in Europa, Japan, Australië en de Verenigde Staten. De nieuwe generatie van de Mazda6 kreeg afgelopen september de maximale score van vijf sterren EuroNCAP, twee maanden later gevolgd door een andere maximale score van de Japanse tegenhanger JNCAP. De ANCAP kende het model ook vijf sterren toe in november, voor alle in Australië en Nieuw-Zeeland beschikbare uitvoeringen. En onlangs gaf de IIHS in de USA de Mazda6 zijn hoogst mogelijke Top Safety Pick+ rating. Zo’n veilige auto kopen kan op een veilige manier bij Mazdakopen.nl en Nieuweautokopen.nl, onlangs winnaar van de Thuiswinkel Award publieksprijs, die je alleen krijgt als het publiek je prestaties waardeert.

Mazda’s nieuwe D-segment Sedan en Sportbreak werden iets meer dan een jaar geleden in Europa gelanceerd en beschikken over het complete scala aan SKYACTIV technologieën. Naast veiligheid wordt de nieuwe Mazda6 ook zeer gewaardeerd om het aansprekende Kodo-design, de dynamische rijprestaties en lage brandstofverbruik, evenals de uitzonderlijk hoge restwaarde en lage kosten. Extra lage aanschafkosten liggen mogelijk ook in het verschiet door een offerte aan te vragen bij Mazdakopen.nl of Nieuweautokopen.nl.

Net als alle nieuwe modellen van de zesde generatie is ook de Mazda6 gebouwd volgens Mazda’s Proactieve Veiligheidsfilosofie, die tot doel heeft het risico op ongelukken te minimaliseren en het vermogen van de bestuurder om het voertuig veilig te bedienen te maximaliseren. De schokabsorberende SKYACTIV-Body beschikt over staal van ultrahoge treksterkte en andere innovaties om de carrosseriestructuur te versterken, wat een uitstekende passieve bescherming oplevert voor zowel inzittenden als voetgangers.

De Mazda6 is bovendien uitgerust met i-ACTIVSENSE, een verzameling actieve veiligheidstechnologieën die de bestuurder ondersteunen en die EuroNCAP vanaf dit jaar zal meenemen in zijn beoordelingen.

Alle nieuwe Mazda’s van de zesde generatie, de Mazda6, Mazda CX-5 en Mazda3, hebben nu een vijfsterren EuroNCAP classificatie. En Mazda gaat door met het verder verbeteren van de veiligheid, zoals blijkt uit projecten als de ASV-5 (Advanced Safety Vehicle), een speciaal uitgeruste Mazda6 die onder meer kan communiceren met trams. Hiermee wordt op dit moment getest op de openbare weg in Japan.

EuroNCAP is het European New Car Assessment Programme, een onafhankelijk instituut dat sinds 1997 veiligheidsscores toekent in de automobielindustrie. JNCAP staat voor Japan’s New Car Assessment Program, waarvan de tests worden uitgevoerd door het National Agency of Automotive Safety and Victims’ Aid. ANCAP is het Australasian New Car Assessment Program. En de IIHF, ofwel Insurance Institute for Highway Safety, is een onafhankelijke non-profit organisatie die gefinancierd wordt door autoverzekeraars om de veiligheid van voertuigen te beoordelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s