Octavia nu ook gas! De nieuwe Skoda Octavia CNG

ŠKODA presenteert Octavia met CNG aandrijving in Genève

CNG Skoda

  • 81 kW (110 pk) sterke turbomotor op aardgas of benzine
  • Milieuvriendelijk: slechts 5.4 m3 CNG per 100 km (97 gram CO2/km)
  • Zuinigheidskampioen: tot 1.330 km op aardgas en benzine

Ze zeggen wel dat je op gas moet koken, zo horen we geregeld bij Nieuweautokopen.nl en Skodakopen.nl. In het geval van ŠKODA moet je er ook zeker op rijden. De nieuwe ŠKODA Octavia wordt voor het eerst in de modelhistorie verkrijgbaar op CNG (Compressed Natural Gas). De ŠKODA Octavia G-TEC beleeft zijn wereldprimeur op de Autosalon van Genève en is dan het tweede aardgasmodel van het merk naast de ŠKODA Citigo, dat ook gewoon te koop is bij Nieuweautokopen.nl en Skodakopen.nl. De milieuvriendelijke motor komt beschikbaar voor de Octavia Hatchback en de Octavia Combi.

“De aardgasmotor is een belangrijk element in de ŠKODA duurzaamheidsstrategie en krijgt nu een plek in onze bestverkochte modelserie”, aldus Dr. Frank Welsch, ŠKODA Boardmember voor technische ontwikkeling. “Het gebruik van CNG technologie is zinvol en logisch, want het combineert milieubewuste mobiliteit met betaalbaarheid. De Octavia G-TEC maakt de Octavia nóg aantrekkelijker.”

De nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC wordt aangedreven door een 1.4 TSI turbomotor met een vermogen van 81 kW (110 pk). De bivalente motor is ontworpen voor CNG en benzine. Het G-TEC pakket omvat een aantal technische features, zoals een Start-Stop Systeem en regeneratief remmen. De moderne aandrijving voldoet aan de Euro 6 emissienorm, geldig vanaf september.

De nieuwe Octavia G-TEC kan indrukwekkende afstanden maken tussen tankbeurten in. Op aardgas alleen kan de auto zonder tanken een afstand afleggen tot 410 km. Op aardgas bedraagt het verbruik 5.4 m3 per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 97 g/km. Op benzine zijn afstanden mogelijk tot 920 km. Dit maakt dat de Octavia G-TEC in totaal 1.330 kilometer kan rijden na een tankbeurt.

Met de lancering van de nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC zet ŠKODA weer een grote stap op het gebied van zuinige en milieuvriendelijke auto’s. Het merk produceert met deze aanvulling al 97 modellen met een uitstoot onder de 120 gram CO2/km, waarvan 17 modellen met emissiewaarden minder dan 100 gram CO2/km. Het volledige overzicht van uitstoot en de modellen met hun bijtellingspercentage is te vinden op Nieuweautokopen.nl of Skodakopen.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s