Opel heeft een nieuw molentje!

Revolutionaire driecilinder benzinemotor voor Opel ADAM

Opel Adam nieuwe motor

Op de Autosalon van Genève (6 tot en met 16 maart 2014) introduceert Opel een nieuwe driecilinder benzinemotor voor de ADAM. Dankzij hoogstaande technologie zet de driecilinder een nieuwe standaard op het gebied van prestaties, brandstofverbruik en comfort. Opel koppelt de motor aan een eveneens nieuwe zesversnellingsbak die 30 % lichter is dan zijn voorganger. Deze aandrijflijn verschijnt later ook in andere Opel-modellen. Het nieuws van Genève staat nu al op Opelkopen.nl en Nieuweautokopen.nl, zoals ook alle nieuwe modellen en uitvoeringen er te vinden zijn.

De nieuwe 1.0 ECOTEC (met directe brandstofinspuiting en een turbo) is geheel van aluminium. Opel levert de bijzonder compacte motor in twee varianten met achtereenvolgens 66 kW/90 pk en 85 kW/115 pk. Beide motoren leveren al vanaf 1.800 tpm 166 Nm trekkracht. Het benzineverbruik is ook spectaculair: gemiddeld slechts 4,3 l/100 km voor de variant met 66 kW/90 pk. Daarbij hoort een al even lage CO2-uitstoot van 99 g/km (volgens NEDC test procedure; voorlopige cijfers). Door deze lage uitstoot valt deze motor onder de 20% bijtellingscategorie bij gecombineerd zakelijk- en privégebruik.

Ongekende verfijning
Ongewoon voor driecilinders is het enorm lage geluids- en trillingsniveau van de nieuwe motor. Dit is bereikt door een reeks maatregelen, waaronder isolatie van de hogedruk-brandstofrail, de injectoren en de brandstofpomp. Ook is een balansas gemonteerd die bovendien wordt aangedreven door een ketting met omgekeerde tanden om trillingen tot een minimum te beperken. Verder heeft Opel gekozen voor een turbo die nauwelijks sissende geluiden produceert. Tenslotte zijn ook de behuizing van de nokkenas, het inlaatspruitstuk en zowel de boven-, als de onderkant van de motor geïsoleerd. Al deze maatregelen resulteren in een verfijning die ongekend is voor een driecilinder. Een verfijning waarmee deze motor tijdens tests op de rollenbank bij ieder toerental qua geluids- en trillingsniveau zelfs lager scoort dan vergelijkbare atmosferische benzinemotoren met een inhoud van 1,6-liter.

Nieuwe zesversnellingsbak
De nieuwe motor is gekoppeld aan een nieuwe zesversnellingsbak. Met een gewicht van slechts 37 kg is deze 30 % lichter dan zijn voorganger. De nieuwe versnellingsbak kenmerkt zich door een hoge schakelprecisie, korte schakelwegen en een lage schakelweerstand.

IntelliLink
In hun geheel gepersonaliseerde Opel Adam kunnen klanten bovendien genieten van de beste connectiviteit die een auto in deze klasse biedt dankzij Opels IntelliLink-systeem. Dit infotainmentsysteem is volledig te integreren met de nieuwste Android- en Apple iOS-smartphones. Daarnaast is het voorzien van USB- en Bluetooth-aansluitingen, audiostreaming, een 7 inch groot touchscreen, zeven luidsprekers en optioneel zijn er diverse apps, waaronder een voor navigatie.

Online kopen
Opel heeft jarenlang de verkooplijsten aangevoerd, maar het grootste merk van Nederland is het al jaren niet meer. Dat zegt meer iets over de ontwikkelingen in de markt dan over Opel zelf. Er zijn veel grote en goeie spelers bijgekomen, waardoor het koperspubliek meer keuze heeft dan ooit. Kia, Hyundai, Skoda om er maar een paar te noemen zijn nu echt geloofwaardige alternatieven. En straks komt er ongetwijfeld meer nieuw geweld uit China. En Opel? Opel heeft misschien wel het beste en meest aantrekkelijke gamma sinds jaren. Het is jong, fris, beschikt over goede motoren en de kwaliteit laat ook weinig te wensen over. Opelkopen.nl en Nieuweautokopen.nl vertelen u graag over de diverse modellen en hun mogelijkheden. En dat zo’n Opel zo gek nog niet is, zeker niet als hij online wordt gekocht bij Opelkopen.nl of Nieuweautokopen.nl, laten wij van de grootste autowebwinkels van Nederland, u graag zien. Je koopt er nieuw, met garantie en service en inclusief scherpe prijzen. Een offerte aanvragen is gratis en vrijblijvend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s