Het wordt toch gekker! Kia’s met een stekker!

Kia presenteert compleet nieuwe Soul EV en volgende-generatie hybride aandrijving op Genève

Kia Soul EV

De compleet nieuwe Kia Soul EV beleeft op 4 maart 2014 zijn Europese debuut tijdens de 84ste ‘Salon International de l’Automobile’ in Genève. Deze primeur wordt op de stand vergezeld door de vernieuwde Kia Optima Hybrid en Sportage. Tot slot is de de GT4 Stinger conceptauto, die eerder dit jaar op de Detroit Auto Show zijn wereldprimeur kreeg, in Geneve te zien. Veel nieuws bij Kia dus. Belangstelling voor een auto van het Koreaanse merk nog verder aangewakkerd? Kijken en kopen kan bij Kiakopen.nl of Nieuweautokopen.nl.

De compleet nieuwe Soul EV wordt het eerste wereldwijd verkochte elektrische model van Kia. De productie gaat in de tweede helft van 2014 van start.
De Soul EV is een voorwielaangedreven elektrische auto met een sterk 27 kWh lithium-ion polymeer batterijpakket en een toonaangevende 200 Wh/kg energiedichtheid voor de batterij. Het vermogen wordt geleverd door een 81,4 kW sterke elektromotor die borg staat voor een genereuze 285 Nm aan koppel. De auto zal met name bij stedelijke woon-werkverkeergebruikers in de smaak vallen vanwege een actieradius van maximaal 200 kilometer op een enkele batterijlading.

De Soul EV profiteert van bewezen rijeigenschappen dankzij het lage zwaartepunt van de auto, een aangepast platform en chassis. Nieuwe materialen in het interieur beperken geluiden en vibraties.

Om het verbruik en de actieradius van de Soul EV te maximaliseren is de auto voorzien van een aantal energiebesparende technologieën dat de belasting op de batterij beperkt en het rijbereik vergroot. Daartoe behoren nieuwe, geavanceerde verwarmings-, ventilatie- en airconditioningtechnologieën, waaronder ’s werelds allereerste individuele ‘driver-only’ ventilatiesysteem. Daarnaast is er een regeneratief remsysteem met vier standen en een verwarmingssysteem voor de batterij.

De Soul EV wordt tevens één van de meest praktische EV’s op de markt wanneer hij later in 2014 in Europa leverbaar wordt. Dat komt door de minimale impact van het formaat van de batterijen op de ruimte in het interieur. Net als alle andere Kia-modellen krijgt ook de Soul EV voor maximale gemoedsrust Kia’s unieke garantie van 7 jaar of 150.000 kilometer. het duurt dus nog even voor dat de Kia Soul EV er is. Wilt u tot die tijd toch al elektrisch of semi-elektrisch rijden? Kijk dan op Nieuweautokopen.nl voor het volledige aanbod. Wilt u toch nu al een nieuwe Kia? Kijk dan op Kiakopen.nl.

Optima Hybrid
De Kia Optima Hybrid facelift debuteert eveneens in Europa en heeft een aantal wijzigingen ondergaan. De Optima Hybrid heeft nieuwe voor- en achterbumpers gekregen, evenals nieuwe LED-mistlampen vóór en een aangepast ontwerp voor Kia’s bekende tiger nose grille. Verder heeft de Optima nieuwe dorpels en een nieuw ontwerp voor de lichtmetalen velgen. Met dit model krijgen kopers tevens de keuze uit twee nieuwe carrosseriekleuren: Smokey Blue en Aluminium Silver.

De vernieuwde Optima Hybrid wordt tevens uitgerust met een keur aan nieuwe voorzieningen, waaronder Kia’s derde generatie regeneratieve remsysteem met een verbeterd remgevoel en een betere respons. Ook is er een nieuwe touchscreenbediening die is voorbehouden aan het hybridesysteem. De CO2 uitstoot van de Optima Hybrid is verder gedaald naar 117g/km, waardoor de zakelijke rijder slechts 20% bijtelling betaald.

Naar verwachting zal de vernieuwde Optima Hybrid in juli zijn weg naar de Nederlandse Kia-dealers vinden.

GT4 Stinger
Kia’s spraakmakende GT4 Stinger Concept werd eerder dit jaar op de North American International Auto Show onthuld en beleeft in Genève zijn Europese debuut. De GT4 Stinger, die werd ontworpen door Kia’s designteam in Californië, stuwt Kia in een gedurfde, nieuwe stijlrichting en uit zijn uitstraling spreekt maximaal rijplezier.

De opvallende 2+2 sportwagen wordt aangedreven door een 232 kW sterke, direct ingespoten 2.0-liter viercilinder turbo benzinemotor (T-GDi). De auto betrekt zijn bestuurder via een handgeschakelde zesversnellingsbak en achterwielaandrijving maximaal bij het rijden. Als een statement voor zijn dynamische inborst is de auto rondom voorzien van een onafhankelijke wielophanging met dubbele wishbones, een koolstofvezel voorsplitter voor maximale downforce en koelopeningen voor de voorremmen. De kenmerkende Kia-grille ligt laag bij de grond voor een maximale motorkoeling en toevoer van koude lucht naar de motorinlaat.

Hoewel er momenteel geen plannen zijn om het studiemodel in productie te nemen, heeft Kia een geschiedenis op het gebied van productieauto’s die een sterke gelijkenis vertonen met de studiemodellen die er aan vooraf gingen. De GT4 Stinger biedt een verleidelijk kijkje in Kia’s mogelijke toekomst.

Nieuwe hybride technologie
Naast nieuwe lage-emissiemodellen die gereed zijn voor productie, presenteert Kia tevens een nieuwe hybridetechnologie, ontwikkeld door het Europese R&D-centrum van Kia voor gebruik in toekomstige modellen.

Het toekomstige hybridesysteem bestaat uit een 48V lood-koolstof batterij die is verbonden met een kleine elektromotor, een combinatie die het motorvermogen vergroot. De batterij levert tevens energie aan een elektrische supercharger, die het koppel en vermogen bij lage motortoerentallen doet toenemen. Onder de juiste omstandigheden is de hybride aandrijflijn in staat een auto bij lage snelheden en op cruise snelheid puur elektrisch voort te stuwen, terwijl de batterij bij het afremmen wordt opgeladen. Wanneer de auto stilstaat, fungeert de technologie tevens als stop-startsysteem. Deze technologie biedt ingenieurs van Kia bovendien de mogelijkheid om het formaat – en gewicht – van de bestaande 12V accu te beperken.

Kia Sportage
Als reactie op feedback van klanten en ontwikkelingen in de alsmaar competitiever wordende Europese markt, maakt ook de vernieuwde Kia Sportage zijn opwachting in Genève. De bestverkochte SUV van het merk heeft kleine maar doeltreffende upgrades gekregen.

Deze Sportage is nog verfijnder dan zijn voorganger, dankzij diverse aanpassingen die zijn ontwikkeld om geluiden en vibraties te minimaliseren. Geluiddicht glas voor de voorruit helpt windgeruis terug te dringen, terwijl verbeteringen aan subframebussen en nieuwe bevestigingen voor de versnellingsbak de Sportage nog stiller maken. Ook is het stuurgedrag van de nieuwe Sportage verder verbeterd.

Tevens kreeg de Sportage een aantal nieuwe features, waaronder een nieuw premium sound systeem, LED-achterlichten en een nieuw 4,2 inch TFT LCD supervision instrumentarium.

Als bestverkochte model van Kia in Europa trok de Sportage in 2013 89.553 kopers, een toename van 10,5 procent over het volledige jaar. De verbeterde Sportage wordt geproduceerd in Žilina, Slowakije en staat vanaf maart bij de Nederlandse Kia-dealers. De Sportage is zonder twijfel een van de meest succesvolle Kia’s van het moment. Hij heeft het segment van de compacte SUV kleur gegeven en opnieuw op de kaart gezet. Hij is te koop bij Kiakopen.nl en Nieuweautokopen.nl. Belangstelling, maar zit u met uw inruiler in uw maag? Ook daar hebben Kiakopen.nl en Nieuweautokopen.nl een oplossing voor. Die kunt u namelijk gewoon online inruilen bij de webwinkels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s