Citroën C4 Cactus 2014, wel een kekke auto!

CITROËN C4 CACTUS: nieuwe wereld, nieuwe ideeën!

Cactus 2014

De wereld verandert en ook de verwachtingen van de consument ontwikkelen zich steeds sneller…, dat merken we aan de sterk toenemende online verkopen voor nieuwe auto’s bij Nieuweautokopen.nl en Citroenkopen.nl. En de auto? Citroën komt met een antwoord op de vragen van dit moment door een echt alternatief te bieden voor compacte hatchbacks: de Citroën C4 Cactus. De Citroën C4 Cactus onderscheidt zich in het C- segment door zijn unieke design dat nut en design verbindt. Deze ongekende combinatie slaagt erin om nog meer te bieden wat echt belangrijk is voor de klanten.

De Citroën C4 Cactus legt zo de basis voor een nieuwe impuls in de autowereld:

 • meer design
 • meer comfort
 • meer nuttige technologie
 • …voor een lagere prijs!

Om hier een oplossing voor te vinden, kiest Citroën voor een originele aanpak:

Meer waarde hechten aan wat echt belangrijk is voor de klant. Technologische innovaties en sterke stijlelementen toepassen ten dienste van het design, het comfort, het gebruiksgemak en de kilometerkostprijs:

 • Airbump®, een innovatie van Citroën. Dit grafische element is nuttig, mooi en customizable, en versterkt het design terwijl het tegelijkertijd de carrosserie beschermt.
 • Een volledig digitale, intuïtieve rij-interface die een ruime bestuurdersplaats met internet biedt, waar de bedieningen rond een standaard 7 inch touch screen tablet zijn geplaatst.
 • brede voorstoelen gebaseerd op een sofa.
 • De passagiersairbag is in het dak geplaatst (Airbag In Roof technologie), een wereldpremière die de voorste passagier meer [opberg]ruimte biedt.
 • Een glazen panoramadak met goede thermische bescherming, zodat het interieur erg licht is, maar de inzittenden geen last hebben van de warmte.

De kilometerkostprijs verlagen door al het overbodige te schrappen.
Een verbeterd platform koppelen aan de laatste generaties efficiënte motoren: 200 kg lichter dan een Citroën C4 om rijcomfort te combineren met een lager brandstofverbruik (slechts 82 g CO2/km oftewel 3,1 l/100 km voor de dieselversie en minder dan 100 g CO2/km voor de benzineversie).

Design
Meer design bieden, is in de eerste plaats het combineren van een looks en nut, het zoeken naar de ideale afmetingen en efficiency tot in de kleinste details.

De unieke stijl van de Citroën C4 Cactus is gemakkelijk te herkennen en te onthouden, zoals alle auto’s die kenmerkend waren voor hun tijd. Hij onderscheidt zich door:

 • pure, gladde oppervlakken,
 • vloeiende vormen die elke agressieve uitstraling doen verdwijnen,
 • een zwevend achterzijpaneel en dak,
 • een technologische verlichting met LED-dagrijverlichting en koplampen die in de Airbump ® aan de voorzijde zijn geïntegreerd.
 • grafische elementen die een functie benadrukken (bescherming met de Airbumps ® en de wielkasten; vervoer van spullen met de dakdragers; licht met het grote glazen panoramadak met thermische bescherming).

Airbumps ®: exclusief van Citroën
Airbumps zijn de ultieme uitdrukking van design: stijl combineren met nut. Ze zijn geïntegreerd in de zijkanten en de bumpers en geven de pure, gladde lijnen van de Citroën C4 Cactus een grafische structuur. Ze zijn leverbaar in vier kleuren (Black, Grey, Dune en Chocolate) en zorgen voor veel meer customizemogelijkheden doordat ze kunnen worden gecombineerd met 10 carrosseriekleuren en 3 interieurambiances (Ambiance Stone Grey, Pack Habana Inside en Pack Purple Inside).

Ze bieden bovendien echt bescherming tegen de dagelijkse invloeden van buitenaf. Hun soepele huid van TPU (thermoplastisch polyurethaan) sluit luchtbelletjes in om schokken te dempen. De Airbumps behoeven geen bijzonder onderhoud en leveren bovendien direct een bijdrage aan lagere onderhouds- en reparatiekosten. Deze mooie, praktische innovatie maakt het rijden in de stad een stuk relaxter.

Meer comfort
De eerste manier om meer comfort te bieden is door ruimte vrij te maken voor de bestuurder en de passagiers. Het interieur is zo ontworpen dat het gemak en gastvrijheid uitstraalt.

Het lage dashboard met horizontale lijnen biedt de voorste passagier meer ruimte, met een grote opbergruimte die eenvoudig toegankelijk is. Dit resultaat is bereikt door middel van een volledig digitale interface en een verbeterde indeling van de bestuurdersplaats.

De passagiersairbag is in het dak geplaatst (Airbag In Roof technologie), die zich uitvouwt langs de voorruit (terwijl deze normaal gesproken in het dashboard zit), de bedieningsknoppen hebben plaats gemaakt voor een 7 inch touch screen tablet, dat toegang biedt tot alle functies (airconditioning, media, navigatie, instellingen, telefoon, connected services en rijhulpsystemen) en het traditionele instrumentenpaneel is vervangen door een digitaal scherm.
Voor de versies met de elektronisch bediende versnellingsbak ETG, is de traditionele versnellingspook vervangen door het systeem ‘Easy Push’. Deze vereenvoudigde bediening bestaat uit een selectieknop ‘D, N, R’ op het onderste gedeelte van het dashboard en schakelflippers aan het stuur om handmatig te schakelen.

Ook de brede voorstoelen zijn onderworpen aan dit nieuwe inrichtingsbeleid: hun ontwerp is gebaseerd op een sofa voor meer comfort en gastvrijheid.

Achterin hebben de passagiers evenveel beenruimte als in een Citroën C4. Met dezelfde wielbasis slaagt de Citroën C4 Cactus erin om evenveel ruimte te bieden, terwijl hij compacter is (slechts 4,16 m lang voor meer gebruiksgemak en wendbaarheid in de stad). Daarnaast heeft hij ook een royale bagageruimte van 358 liter.

Het tweede punt dat bijdraagt aan het gevoel van comfort is een sfeer die zowel ontspannen als elegant is. Het strakke design in de auto benadrukt het stijlvolle interieur. Het reisthema komt tot uiting in de vorm van een knipoog naar de wereld van de bagage. De portiergrepen (lederen handvatten) en de bovenste opbergruimte van het dashboard (ijzeren beslag en reliëf) doen denken aan elementen van reiskoffers. Het dashboard en de bekleding van de stoelen en de portieren zijn leverbaar in drie kleurstellingen: Ambiance Stone Grey, Pack Purple Inside en Pack Habana Inside.

Meer nuttige zaken
Gebruiksvriendelijk, voor iedereen toegankelijk en connected. De technologieën van de Citroën C4 Cactus zijn duidelijk gericht op de echte behoeften van automobilisten:

Een volledig digitale, intuïtieve touch rij-interface
Via het standaard 7 inch touch screen tablet, met de 7 touch knoppen, kunnen alle functies van een moderne auto worden bediend (afhankelijk van de versie). Denk daarbij aan de automatische airconditioning, de media (inclusief de digitale radio, audiostreaming, losse apparaten aansluiten, muziek opslaan en foto’s bekijken), de navigatie (de kaart in perspectief, snelheidsbeperkingen weergeven, rekening houden met de verkeersomstandigheden en de mogelijkheid om de zuinigste route te kiezen).

Maar ook de rijhulpsystemen (weergave van de achteruitrijcamera, Park Assist, snelheidsregelaar/-begrenzer), de telefoon (handsfreefunctie via Bluetooth ®, toegang tot het geheugen, weergave van profielfoto’s en beheer van wisselgesprekken), de connected services (Citroën Multicity Connect via 3G-verbinding) enhet regelen van de instellingen (inclusief een interactief instructieboekje) gebeurt via het scherm.

De Citroën C4 Cactus kan ook worden verbonden met het appcentrum CITROËN Multicity Connect, dat bediend wordt via de tablet met 7 inch touch screen waarop een dongel kan worden aangesloten. Deze talrijke apps zijn geschikt voor gebruik in de auto en maken het leven van de bestuurder en zijn passagiers gemakkelijker.

Zij wijzen hem de weg te wijzen naar het dichtstbijzijnde en/of goedkoopste tankstation via de app ‘Brandstof’; bieden hem de mogelijkheid een hotel of restaurant te zoeken via de apps ‘Gouden Gids’ en ‘Trip Advisor’ en verschaffen hem verkeersinformatie via de app ‘Michelin Traffic.

Al deze apps zijn volledig geïntegreerd in de rij-interface en kunnen rekening houden met de informatie van de auto (positie, snelheid, geplande route, brandstofniveau, …) om op het beste moment correcte informatie te geven en in elke situatie te anticiperen op de behoeften van de bestuurder.

Minstens zo nuttig is het om de C4 Cactus online te kopen bij Nieuweautokopen.nl of Citroenkopen.nl. Dan kan er namelijk een nieuwe auto worden gekocht zonder bezoek aan de dealer. Bekijken,samnetsellen, bestellen en kopen gaat allemaal via de website. En ook inruilen gaat per computer. Inderdaad, bij een hypermoderne auto als de C4 Cactius hoort ook de modernste manier van een nieuwe auto kopen: online. Bij Citroenkopen.nl en Nieuweautokopen.nl.

Diverse 100% nuttige rijhulpsystemen
Voor een serenere rijervaring, heeft de Citroën C4 Cactus geselecteerde rijhulpsystemen die het dagelijks leven van de bestuurder gemakkelijker maken.

Om zonder problemen te parkeren, helpt het systeem Park Assist bij het zoeken naar een parkeerplek en voert een automatische manœuvre uit als het een plekje heeft gevonden. De bestuurder hoeft alleen maar de snelheid van de parkeermanoeuvre te regelen met het gas- en rempedaal.

De parkeermanœuvres worden in alle rust uitgevoerd dankzij de achteruitrijcamera waarvan het beeld wordt weergegeven op de tablet met touch screen.

Hill-start assist houdt de auto automatisch 2 seconden op zijn plaats. Dit systeem zorgt ervoor dat er bij het wegrijden op hellingen van meer dan 3% geen risico is dat de auto achteruit rijdt als het rempedaal wordt losgelaten.

De statische bochtverlichting zorgt voor een extra lichtbundel aan de binnenkant van de bocht en verhoogt zo de zichtbaarheid en de veiligheid in bochten en op kruispunten.

CITROËN eTouch, een service met een systeem voor een noodoproep en een pechhulpoproep met lokalisatie van de auto, twee gratis services die 24/7 beschikbaar zijn dankzij een geïntegreerde SIM-kaart, en die in geval van pech of een ongeluk een nauwkeurige lokalisatie en snelle hulpverlening garanderen.

Technologische innovaties voor meer comfort
Comfort in de auto met een groot panoramisch dak met een warmtewerende laag (uniek in de markt) dat het licht filtert, de warmte isoleert en beschermt tegen UV-straling. Zijn prestaties op het gebied van bescherming tegen licht, warmte en lawaai, zorgen ervoor dat er geen zonnescherm meer nodig is. Hierdoor is de auto lichter (-6 kg) en wordt het gewicht beter verdeeld (lager zwaartepunt, dus betere wegligging).

Rijcomfort met ‘Smart Wash’, een eenvoudige en slimme innovatie die ervoor zorgt dat het zicht niet wordt belemmerd bij het wassen van de voorruit. De sproeiers van de ruitensproeiervloeistof zitten in het uiteinde van het ruitenwisserblad en laten een straaltje vloeistof achter. Het zicht blijft zo behouden terwijl de voorruit wordt gewassen en er wordt de helft van de vloeistof gebruikt in vergelijking met het traditionele systeem.

Voor een lagere prijs
Het doel van Citroën is nog meer bieden wat echt belangrijk is voor de klant en tegelijkertijd betaalbaar blijven. Om hier een oplossing voor te vinden heeft Citroën voor een pragmatische aanpak gekozen. Het autobudget bestaat niet alleen uit de aankoopprijs, maar ook uit de kilometerkostprijs (brandstofverbruik, onderhoudskosten…), daarom heeft Citroën geprobeerd om oplossingen aan te bieden die op een relevante manier antwoord geven op elk probleem.

Citroën Private Lease
Onbezorgd rijden in een nieuwe Citroën C4 Cactus voor een vast en voordelig maandbedrag kan nu met Citroën Private Lease, een uniek product voor de particuliere rijder. Citroën Private Lease is gebaseerd op Operational Lease. Dit betekent dat er geen aanbetaling wordt gedaan en de volgende zaken in de leaseprijs zijn verwerkt: reparatie en onderhoud, 24-uurs pechhulp, wegenbelasting, afschrijving, rente en afleveringskosten. De berijder wordt geen eigenaar van de auto, maar sluit een contract af tegen een vooraf bepaalde looptijd en een verwacht jaarkilometrage. De auto blijft eigendom van Citroën Business Finance. Daarmee loopt men geen enkel risico op restwaardeverlies. Leasen kan natuurlijk ook via Citroenkopen.nl en Nieuweautokopen.nl. Opzoek naar een Cactus? Koop of lease ‘m bij een van deze webwinkels.

Het brandstofverbruik beperken
Efficiency en al het overbodige schrappen zijn de belangrijkste punten om het verbruik te verlagen zonder een beroep te doen op dure technologieën. Doordat de auto lichter is gemaakt, kunnen de laatste generaties motoren met een kleinere cilinderinhoud worden gebruikt. Het voordeel hiervan is dat het verbruik wordt verminderd en tegelijkertijd het rijcomfort behouden blijft.

In totaal weegt de auto 200 kg lichter dan een Citroën C4 (oftewel een massa van 965 kg). Dit resultaat is het gevolg van de doorgevoerde stijlkeuzes. Zoals daar is een compact en licht platform, motoren van de laatste generatie met een kleine cilinderinhoud die voldoen aan de toekomstige Euro6-richtlijnen (PureTech benzinemotor en BlueHDi diesel met Stop & Start), materialen van goede kwaliteit: zeer elastisch staal (THLE), aluminium voor de motorkap en de balken voor en achter. En natuurlijk de keuzes voor minder gewicht: uitzetbare ruiten achter (-11 kg) en een neerklapbare achterbank uit één stuk (-6 kg).

Zo’n winst op het gebied van gewicht maakt het mogelijk om een benzineversie aan te bieden die minder dan 100g CO2/km uitstoot en een dieselversie met een uitstoot van slechts 82g CO2/km en een verbruik van slechts 3,1 l/100 km.

Een ongekend lage kilometerkostprijs aanbieden
Naast het brandstofverbruik, is de volledige kilometerkostprijs van de Citroën C4 Cactus bijna 20% verlaagd ten opzichte van de referenten in het segment van de compacte hatchbacks. Door de aandacht die is besteed aan de verlaging van het gewicht, kon het gebruik van slijtageonderdelen aanzienlijk worden beperkt. En dankzij de Airbumps zijn de reparatiekosten flink verlaagd.

Prijzen zijn er nog niet van de C4 Cactus, maar die zullen als eerste bekend zijn bij Citroenkopen.nl en Nieuweautokopen.nl, de autowebwinkels met de beste deals, uitstekende service en altijd op de hoogte van het laatste niews.

2 comments

 1. Bedankt voor de uitgebreide info over de cactus, ben in overweging om deze te gaan aanschafffen. Neem aan dat jullie mijn punto, bij jullie gekocht in 2010, ook inruilen.

 2. Inmiddels een Cactus aangeschaft, uit gebreid proefgereden, het verbruik blijft onder de 1:20 (benzine) de ETG bak was een aangename verrassing. Inf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s